Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Veste bună pentru călătorii ruși! Federația Rusă reia zborurile cu Italia, SUA și alte țări

28 Iun. 2021, 11:33
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
28 Iun. 2021, 11:33 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Chiar dacă, zilnic, autoritățile Rusiei raportează un număr mare de infectări cu COVID-19, oficial, țara reia de astăzi zborurile cu SUA, Italia, Belgia, Bulgaria, Iordania, Irlanda, Cipru și Macedonia de Nord. Traficul aerian cu aceste țări a fost suspendat în 2020 pe fondul pandemiei coronavirusului. Decizia corespunzătoare a fost luată de sediul operațional pentru lupta împotriva coronavirusului pe 18 iunie. În același timp, numărul cotelor pentru zboruri către mai multe țări se extinde.

Această decizie a sediului operațional înseamnă că, în caz de necesitate, companiile de zbor vor putea relua cursele către aceste țări. În acest moment, companiile aeriene și-au anunțat disponibilitatea de a relua zborurile doar către Italia, Bulgaria și Cipru.

Sediul operațional a convenit să deschidă zboruri de la Moscova la Washington și New York cu o frecvență de două ori pe săptămână. Adică, atât transportatorul rus, cât și cel străin vor putea opera două zboruri fiecare. Zboruri de la Moscova la Bruxelles (de patru ori pe săptămână), de la Moscova la Dublin (două zboruri), de la Moscova la Roma și Milano (două zboruri), de la Moscova la Veneția și Napoli (patru zboruri), de la Moscova la Larnaca (patru zboruri), de la Moscova la Paphos (trei zboruri). Din regiuni în aceleași orașe – două zboruri pe săptămână; Moscova – Skopje (o dată pe săptămână); Moscova – Amman și Moscova – Abaka (două zboruri pe săptămână). 

Sediul a aprobat, de asemenea, reluarea zborurilor între Federația Rusă și Bulgaria: Sofia, Varna, Burgas sunt deschise pentru zboruri atât din Moscova, cât și din regiuni (de la Moscova – patru zboruri pe săptămână, din regiuni – câte unul).

Deocamdată, transportatorii nu se grăbesc să împrumute în mod activ cotele acordate. În acest moment, Aeroflot a anunțat planurile de a deschide zboruri de la Moscova la Sofia și Burgas în iulie, este planificat să opereze patru zboruri pe săptămână.

În ceea ce privește cele mai populare destinații turistice, până acum doar Intourist a anunțat planuri de a lansa tururi în Cipru. Referitor la Italia, intrarea pentru turiști în țară este închisă. În același timp, transportatorii ruși operează zboruri de marfă și pasageri în țară. Acestea sunt destinate în primul rând transportului de mărfuri, dar companiile pot transporta pasageri cărora le este aprobată sosirea în țară.

Destinațiile în care companiile aeriene pot zbura mai des

De asemenea, sediul operațional a convenit asupra unei creșteri a zborurilor către Viena, Azerbaidjan, Erevan, Qatar, Belgrad, Helsinki, Zurich. Split, Dubrovnik, Geneva. Mai presus de toate, cota pentru zborurile către Grecia a fost extinsă. În plus, față de creșterea frecvenței zborurilor de la Moscova la Atena, sediul a deschis zboruri din Moscova și regiunile către Salonic, Heraklion, Corfu și Rodos.

De la începutul pandemiei, graniţele Rusiei au rămas în mare parte închise, dar au fost redeschise treptat cetăţenilor din aproximativ 20 de ţări.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 17:58
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 17:58 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Incendiile continuă să se dezlănțuie în șase provincii ale Turciei. Flăcările s-au apropiat de stațiunile populare Antalya, Marmaris și Side. De asemenea, parcurile forestiere și câmpurile adiacente orașelor sunt în flăcări.

Zeci de elicoptere și sute de autospeciale de pompieri luptă împotriva incendiului.

Se știe deja despre patru morți, aproximativ două sute de persoane s-au adresat spitalelor pentru ajutor.

Realitatea.md amintește că, după incendiile puternice înregistrate în ultimele zile în sudul Turciei, pe litoralul Mării Mediterane, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene vin cu un anunț important pentru cetățenii moldoveni.

Autoritățile de la noi îndeamnă oamenii să respecte anunţurile autorităţilor locale și să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit.

La fel, responsabilii îndeamnă cei plecați în vacanță să evite circulaţia pe timp de noapte, locurile aglomerate şi deplasarea în zone afectate de incendii.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate