Curs valutar
 • EUR
  20.3375
  -0.1303%
 • USD
  17.5407
  0.1192%
 • RUB
  0.2496
  -1.1619%
 • RON
  4.1099
  -0.1484%
 • UAH
  0.6650
  0.2707%

Ambasadorul SUA în Rusia: Începând cu luna august, Statele Unite ale Americii nu vor mai elibera vize rușilor

28 Iun. 2021, 10:32
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
28 Iun. 2021, 10:32 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Statele Unite ale Americii vor înceta să elibereze vize americane cetățenilor ruși și să ofere alte servicii consulare în Rusia, începând cu întâi august. Această decizie a fost anunțată de către ambasadorul SUA în Rusia, John Sullivan.

Oficialul susține că, din cauza reducerii numărului de angajați, serviciile consulare sunt „incapabile să proceseze cererile de viză”.

„După 1 august, foarte puțini oameni vor lucra aici, motiv pentru care nu vom putea oferi servicii consulare, de care, după cum știu, atât americanii, cât și rușii au nevoie atât de mult”, a menționat John Sullivan.

Ambasadorul a explicat că această situație a apărut din cauza numărului mic de diplomați care au rămas să lucreze la Moscova.

„Și acesta nu este doar un obstacol în ceea ce privește relațiile SUA-Rusia. Are implicații personale serioase pentru familii, precum și implicații comerciale pentru întreprinderi – atât americane, cât și rusești”, a adăugat oficialul.

Plecarea ambasadorilor Rusiei și Statelor Unite

Ambasadorul rus Anatoly Antonov a părăsit Washingtonul la jumătatea lunii martie: după lansarea unui interviu cu Joe Biden, unde a răspuns afirmativ la întrebarea dacă îl consideră pe Putin un criminal, diplomatul a fost chemat „pentru consultări”.

Ambasadorul SUA, John Sullivan, a părăsit Moscova la sfârșitul lunii aprilie pentru a se consulta cu noua administrație a Casei Albe. Înainte de aceasta, pe 15 aprilie, Statele Unite au impus noi sancțiuni împotriva Moscovei, inclusiv expulzarea a zece diplomați ruși de la Washington, iar Federația Rusă a răspuns într-un mod asemănător oglinzii și a recomandat ambasadorului american să se întoarcă temporar în patria sa.

La 16 iunie, la o întâlnire la Geneva, președinții SUA și Rusia, Joe Biden și Vladimir Putin au fost de acord să îi înapoie pe ambasadori.

Realitatea Live

28 Oct. 2021, 20:40
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
28 Oct. 2021, 20:40 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

În cea de-a patra rundă de licitații lansate de „Energocom-ul” Republicii Moldova pentru achiziționarea a 1,5 milioane m3 de gaze naturale, drept furnizor și partener în asigurarea securizării energetice a țării se numără și compania ucraineană Natfogaz. Un anunț în acest sens a fost făcut de Agenția Proprietații Publice (APP). 

Totodată, APP confirmă faptul că volumele cumpărate în primele trei zile de licitație au fost deja recepționate.

„Precizăm că licitațiile începute de furnizorul central de energie – Energocom, sunt necesare pentru a achiziționa anumite cantități de gaze naturale din surse alternative pentru a echilibra volumul și a menține conductele funcționale”, se arată într-o notă informativă.

Totodată, Agenția Proprietații Publice informează că, în prezent, Republica Moldova nu primește cantitatea necesară de gaze naturale din partea Gazprom

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău