Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

Veste bună pentru studenții Facultății de Arte Frumoase, USM. Vor îmbrăca costume noi când vor ieși pe scenă

27 Sept. 2021, 16:15
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
27 Sept. 2021, 16:15 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Universitatea de Stat din Moldova a procurat costume de scenă pentru studenții Facultății de Arte Frumoase, programul Coregrafie, dans popular şi dans sportiv.

Acțiunea se înscrie în Planul de activități realizate cu ocazia aniversării a 75-a de la fondarea USM.

„Astfel, pentru reînnoirea colecției de costume a Facultății de Arte Frumoase au fost achiziționate: 15 ii cu broderie manuală; 15 poale-jupon brodate manual; 16 catrințe; 16 marame; 12 cămăși; 12 bondițe și 8 rochii latino. Costumele urmează a fi prezentate publicului larg de către studenți, în cadrul concertului aniversar organizat de Casa de Cultură a USM. Manifestația culturală va putea fi urmărită, vineri, 1 octombrie, on-line pe pagina de Facebook a USM și pe portalul Realitatea.Live și Privesc.eu”, anunță reprezentanții universității.

Facultatea de Arte Frumoase (inițial Facultatea de profesii sociale, din 1993 Facultatea de Arte Frumoase) a fost instituită în noiembrie 1964 conform deciziei Colegiului Ministerului Învăţământului Public din 17 octombrie 1964.

În cadrul facultăţii se realizează următoarele programe: Regie şi măiestrie actoricească (teatrul academic şi teatrul de revistă); Coregrafie (dans popular, dans modern şi dans sportiv); Dirijat coral (cu studierea pianului); Orchestrală (de instrumente populare şi instrumente aerofone); Folclor (cu studierea fluierului, cavalului, ocarinei şi cobzei) și Artă decorativă.

La Facultatea de Arte Frumoase sunt înmatriculaţi doar studenţii care îşi fac studiile la una din facultăţile de bază ale Universităţii de Stat din Moldova. Înscrierea la facultate are loc în baza unor probe susţinute în primele 2–3 săptămâni ale lunii septembrie.

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 14:53
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
05 Dec. 2021, 14:53 // Societate //  Realitatea.md

În cadrul unui briefing de presă, candidata partidului politic „ȘOR”, Marina Tauber a transmis un mesaj către președinta țării, Maia Sandu. Tauber a menționat că statul nostru a devenit dictatorial și a asociat-o pe Sandu ca fiind „Lukașenko în fustă”. Pentru anularea alegerilor din municipiul Bălți și excluderea ei din cursa electorală, vicepreședinta, Partidul Politic “ȘOR” dă vina pe guvernare.

„Vreau să înțelegeți că acesta este un război. Este un război matur. În acest război vor fi neapărat învingători și înfrânți. Vă dau asigurări că  cei învinși veți fi voi. Vă asigur că noi o să facem tot posibilul ca fiecare dintre voi să răspundă conform legii pentru tot. Eu cu plăcere voi constat peste ceva timp că noi am reușit.. 

Să știți că mecanismul a fost pornit, iar drum de întoarcere nu este. Cum a spus președintele partidului, a început demontarea voastră. La rândul meu și din partea întregului partid vreau să-mi iau rămas bun. Voi nu mai existați și cum se spune, despre morți se vorbește sau doar de bine sau nu se vorbește deloc, a declarat Marina Tauber.

Amintim că în această dimineață, 5 decembrie, magistrații Curții de Apel Bălți au decis anularea înregistrării candidatului Partidului„ ȘOR, Marina Tauber. Judecătorii au susținut decizia instanței de fond cu privire la anularea înregistrării Marinei Tauber din cursa electorală. Imediat după decizia pronunțată de CA Bălți, membrii Comisiei Electorale Centrale au anunțat suspendarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din municipiul Bălți.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală