Curs valutar
 • EUR
  21.4716
  0.4597%
 • USD
  17.9777
  0.0412%
 • RUB
  0.2472
  0.6472%
 • RON
  4.3585
  0.4359%
 • UAH
  0.6591
  0.3945%

Victimele catastrofei de la Cernobîl și copiii acestora vor primi compensații bănești

26 Mai 2021, 17:37
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
26 Mai 2021, 17:37 // Societate //  Valentina Buză

Persoanele care au avut de suferit în urma catastrofei de la Cernobîl, copiii acestora, precum şi colaboratorii subdiviziunilor de risc deosebit, care s-au îmbolnăvit sau au devenit persoane cu dizabilităţi, vor putea beneficia de compensație bănească în schimbul biletelor de tratament balneosanatorial, în cazul în care nu-și pot realiza acest drept, din cauza contraindicațiilor medicale.

O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvern. Astfel, proiectul  stabilește mecanismul de acordare a acestei facilități și categoriilor vizate.

De menționat că, proiectul are drept scop sporirea gradului de protecție socială a persoanelor care au participat la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl, și intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Realitatea Live

23 Iun. 2021, 22:23
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Cristina Vlah
23 Iun. 2021, 22:23 // Actualitate //  Cristina Vlah

Trei cetățeni ai Republicii Moldova au decedat azi într-un accident produs în orașul Huedin, județul Cluj, România, informează Realitatea.md.

Aceștia se aflau într-un autoturism, iar la momentul impactului la volan se afla un bărbat de 29 de ani. În interior erau alți trei pasageri, o femeie de 30 de ani și doi minori de circa 6, respectiv 10 ani.

De cealaltă parte, conducătorul camionului implicat în accident este un bărbat în vârstă de 46 de ani, din orașul Aleșd, județul Bihor. Împrejurările și cauzele vor fi stabilite din datele rezultate la finalizarea anchetei în derulare, anunță Poliția Cluj.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre producerea miercuri după-amiază a unui accident rutier în apropierea orașului Huedin, județul Cluj, cu implicarea unui automobil și a unui camion, soldat cu decesul a trei cetățeni ai Republicii Moldova – 2 adulți și un minor, un bărbat în vârstă de 28 de ani, o femeie în vârstă de 29 de ani și un copil în vârstă de 6 ani.

A patra persoană, cetățean moldovean, din automobilul implicat în accident, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Băiatul este conștient, fiindu-i oferite îngrijiri medicale.

Ambasada Republicii Moldova la București se află în contact cu autoritățile române pentru obținerea informațiilor privind circumstanțele producerii accidentului, precum și contactarea famiilor îndoliate.