Curs valutar
 • EUR
  19.1338
  0%
 • USD
  18.1553
  0%
 • RUB
  0.1871
  0%
 • RON
  3.8458
  0%
 • UAH
  0.4916
  0%

Victimizarea, ca reacție. Batrîncea nu recunoaște că a greșit. Va ataca în judecată actul emis de ANI

02 Aug. 2022, 12:29
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
02 Aug. 2022, 12:29 // Politica //  Petru Beregoi

„Este un act bazat exclusiv pe percepții subiective și nu pe circumstanțe de fapt și de drept”. Cu o asemenea reacție a venit astăzi, 2 august deputatul socialist, Vlad Batrîncea, după ce luni, 1 august ANI a publicat un act de constatare în privința depistării în declarația de avere și interese personale o diferență de peste 700.000 de lei între venituri și cheltuieli.

Deputatul afirmă că „niciodată nu a ascuns averea pe care o are”, deși ANI a depistat încălcare și afirmă că „nu deține alte bunuri mobile și imobile cu excepția celora declarate în document”.

„Am examinat așa numitul act de constatare al ANI și am stabilit că este un act bazat exclusiv pe percepții subiective și nu pe circumstanțe de fapt și de drept. Mai exact, sunt afirmații greșite care nu corespund realității. Este un act care distorsionează realitatea și creează premise pentru a mă învinui în fapte pe care nu le-am comis. Niciodată nu am ascuns și nu am de gând să ascund averea mea. Tot ce am este la vedere și este declarat conform legii. Afirm categoric că nu duc o viață de lux, trăiesc modest, nu dețin conturi bancare și nici mașini nu am. Apartamentul în care locuiesc este singura proprietate pe care o dețin și pentru care mai am de achitat ipoteca încă mulți ani înainte. Regret interpretările eronate, care, pe lângă faptul că nu sunt bazate pe fapte, îmi aduc un prejudiciu de imagine în calitate de politician și cetățean”, se arată în declarația lui Batrîncea.

Totodată, Batrîncea anunță că va ataca în instanța de judecată actul de constatare emis de ANI, afirmând că „în realitate, acțiunile ANI fac parte din campania mediatică de denigrare a sa și a opoziției”.

„Sunt sigur că scopul de bază al acestei acțiuni, este atacul mediatic împotriva mea și a echipei PSRM. Acest episod nejustificat și lipsit de fond se înscrie în campania de denigrare și atac la adresa opoziției. Adevărul am să-l apăr în instanța de judecată”, conchide deputatul.

Conform actului de constatare al ANI, Vlad Bătrîncea ar fi procurat în anul 2019 un apartament de circa 900 mii lei, având venituri în acea perioadă de 1 036 076 de lei. În același timp, prețul minim al bunului imobil procurat a constituit 1,750 milioane de lei. Astfel, averea nedeclarată de acesta a fost estimată la 713 924 lei.

ANI urmează să sesizeze organele de anchetă pentru a elucida cazul, iar dacă va fi găsit vinovat, socialistul riscă să fie decăzut din drepturile de a mai exercita mandatul de deputat pentru o perioadă de 3 ani.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Realitatea Live

30 Sept. 2023, 17:17
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
30 Sept. 2023, 17:17 // În Lume //  Realitatea.md

Sâmbătă, la împlinirea unui an de când Rusia a proclamat anexarea regiunilor ucrainene Herson, Zaporojie, Doneţk şi Lugansk, preşedintele rus Vladimir Putin a promis reconstrucţia regiunilor afectate de război.

Vor fi reconstruite „şcoli, spitale, clădiri de locuinţe şi drumuri, muzee şi monumente”, a declarat Putin, conform unui comunicat difuzat de Kremlin.

Toate regiunile din Rusia acordă un „ajutor frăţesc” la efortul de reconstrucţie, a adăugat el.

„În faţa noastră se află sarcina măreaţă şi soluţia la problemele dificile, implementarea unui mare program de reconstrucţie şi dezvoltare socio-economică a regiunilor noastre istorice. Şi ne vom atinge cu siguranţă obiectivele stabilite”, a mai spus Putin în mesajul video.

Rusia a încălcat legislaţia internaţională şi a oficializat anexarea regiunilor ocupate din Ucraina prin referendumuri considerate pe plan internaţional ca frauduloase şi nelegitime. La 30 septembrie 2022, Putin a semnat acorduri cu liderii celor patru regiuni ucrainene ocupate, pe care astfel le-a proclamat drept componente ale Federaţiei Ruse.

Sâmbătă, Putin a numit anexarea – nerecunoscută de majoritatea statelor lumii – „un eveniment istoric şi predestinat”. El le-a mulţumit locuitorilor din teritoriile ocupate, afirmând că hotărârea lor a întărit Rusia mai mult ca oricând. „Suntem un singur popor. Iar împreună vom trece peste toate, vom găsi un răspuns la toate problemele”.

Ucraina îşi continuă contraofensiva pentru eliberarea tuturor teritoriilor ocupate de ruşi, inclusiv a peninsulei Crimeea, anexată în acelaşi mod de Rusia în 2014. La mai mult de un an şi jumătate de la începutul războiului, Rusia nu controlează în întregime niciuna din cele patru regiuni anexate în 2022.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală