Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.014%
 • USD
  17.7044
  0.1384%
 • RUB
  0.2434
  0.9039%
 • RON
  4.1909
  -0.031%
 • UAH
  0.6661
  0.5705%

VIDEO 10 fotbaliste tinere vor reprezenta Moldova la Campionatul Mondial

14 Sept. 2021, 17:27
 // Categoria: Sport // Autor:  Mădălina Sorokovsky
14 Sept. 2021, 17:27 // Sport //  Mădălina Sorokovsky

Tot mai multe fotbaliste tinere trec în echipa națională a Moldovei. Potrivit Federației Moldovenească de Fotbal (FMF), pentru primele meciuri din noua campanie preliminară, selecționerul Eduard Blănuță a convocat tocmai 10 junioare, care vor apăra culorile țării împotriva reprezentativei Italiei și Elveției. Unele au reușit deja să debuteze pentru națională, în timp ce altele așteaptă cu nerăbdare această șansă.

Astfel, tinerele Alina Brînza (17 ani, Agarista CSF Anenii Noi), Alina Chirica (17 ani, Agarista CSF Anenii Noi), Mihaela Catarău (18 ani Agarista CSF Anenii Noi ), Mihaela Burdeniuc 18 ani, FC Belceanka), Carina Doiban (19 ani, CS Noroc), Andreea Costin (19 ani, CS Noroc), Iuliana Colnic (17 ani, Maksimum), Eugenia Railean (17 ani, Real Succes-ȘS 11), Stela-Aleina Tez (18 ani, Real Succes) și Francesca Covali (17 ani, FC Selena SN Constanța, România) au ocazia să fie alături de stranierele experimentate și de a prelua cele mai valoroase calități sportive.

„Fetele sunt entuziasmate de această oportunitate și recunosc că este o onoare să fie alături de echipa țării în preliminariile Campionatului Mondial 2023”, menționează reprezentanții FMF.

În filmulețul de mai jos, junioarele au oferit câteva declarații despre convocarea acestora la naționala Moldovei.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 21:53
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
23 Sept. 2021, 21:53 // Economie //  Cristina Vlah

Directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Eugen Carpov, a anunțat că suma datoriilor regiunii transnistrene la gazele naturale procurate din Federația Rusă se ridică la suma de 7 miliarde de dolari, informează Realitatea.md.

Mai mult, potrivit directorului ANRE, această datorie este în continuă creștere.

„Este crearea intenționată de către Gazprom a acestor datorii. Ei sunt conștienți că aceste sume nu se plătesc de către cei din stânga Nistrului. Dar eu am toată încrederea că aceste sume nu vor fi puse pe seama cetățenilor de rând, de malul drept al Nistrului”, a declarat Eugen Carpov în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul Jurnal TV.

Referitor la gazele naturale utilizate pentru producerea energiei electrice, pe care autoritățile de la Chișinău le procură din stânga Nistrului, Carpov spune că acest lucru se va răsfrânge în mod direct asupra tarifelor la electricitate. Astfel, odată cu scumpirea gazelor naturale, va urma respectiv și o scumpire a tarifelor la energia electrică.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române