Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.5585%
 • USD
  17.6521
  -0.0272%
 • RUB
  0.2435
  0.2053%
 • RON
  4.1969
  -0.5504%
 • UAH
  0.6611
  -0.2571%

VIDEO Un tenismen a căzut brusc după victorie! Ce s-a întâmplat și de ce „doar legendele vor înțelege”?

13 Sept. 2021, 11:42
 // Categoria: Sport // Autor:  Realitatea.md
13 Sept. 2021, 11:42 // Sport //  Realitatea.md

Pe 12 septembrie 2021, Daniil Medvedev a scris istorie. Tenismenul, în vârstă de 25 de ani, pentru prima dată în cariera sa a câștigat turneul „Grand Slam” de la US Open. Este al treilea sportiv rus care reușește să obțină un asemenea titlu la proba masculină a competiției, după Evgheni Kafelinikov și Marat Safin.

La final, în cadrul US Open, Madvedev l-a câștigat pe Novak Djokovic, supranumit „prima rachetă a lumii” care, înainte de asta, a câștigat la rând la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, devenind primul din 1969 deținător a patru titluri „Grand Slam” într-un sezon. La New York, Medvedev l-a distantațat de victorie detașat pe sârb cu seturi: 6:4, 6:4, 6:4.

Sportivul rus și-a sărbătorit succesul neobișnuit, dar legendar pentru cunoscătorii de tenis. Imediat după partidă, a căzut brusc pe teren pe partea stângă și și-a scos limba. Presa locală a subliniat că tânărul de regulă își primește victoriile cu un chip de piatră, iar aici așa a fost:

După ceremonia de premiere, Medvedev a explicat gestul său. „Doar legendele vor înțelege, ce am făcut eu la sfârșit. Asta a fost L2 + Left”, a spus el.

L2 + Left este o combinație de butoane pe un control de PlayStation. Dacă jucătorii o apasă la vreun meci de joacă în fotbal, fanii FIFA, atunci jucătorul, care a marcat golul, sărbătorește victoria exact în așa fel – cade pe teren.

Printre jucătorii de PlayStation acest gest se mai numește „peștele mort” sau „căzătura de cărămidă”.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 21:57
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
17 Sept. 2021, 21:57 // Economie //  Cristina Vlah

Noi avem astăzi pensionari la vârsta de 32 de ani. Persoane, care lucrează în Penitenciare, unde se calculează un an lucrat – cât trei, după care au lucrat în structurile de forță. Și sunt cazuri de pensionare la vârsta de 32 de ani, unde statul va achita toată viața pensia respectivă.

Declarația aparține președintelui Comisiei de protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, și a fost expusă în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, informează Realitatea.md.

În acest sens, deputații vor să revizuiască unele prevederi legale cu privire la inechitatea vârstei de pensionare. Astfel, consideră parlamentarul, se va reduce din presiunea economică asupra bugetului Asigurărilor Publice.

„Sunt asemenea lucruri, care trebuie corectate și care afectează sustenabilitatea sistemului. Și, odată corectate, vor reduce un pic din presiune. Noi ținem cont de toate aceste aspecte. Am început cu pensia minimă, ca prim pas și urmează să corectăm toate aceste probleme”, a declarat Dan Perciun.

Menționăm, că pentru majoritatea angajaților din Republica Moldova, vârsta standard de pensionare este de 59 de ani şi 6 luni pentru femei, cu stagiul complet de cotizare de 32 de ani şi 6 luni, iar pentru bărbați vârsta este de 63 de ani cu un stagiu de cotizare de 34 de ani.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române