Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

Achiziție de MII de EURO. Ce MAȘINĂ și-a cumpărat tenismena româncă în CINSTEA logodnei

04 Iul. 2021, 09:45
 // Categoria: Sport // Autor:  Valentina Buză
04 Iul. 2021, 09:45 // Sport //  Valentina Buză

Simona Halep este pasionată de mașini. Are în garaj și SUV-uri, și limuzine, și mașini sport cu mulți cai putere. Acum își mai face loc un vehicul în parcarea de lux a jucătoarei de tenis. Ce mașină și-a luat?

Simona Halep este printre primii posesori ai acestui model în România. Este vorba despre Aston Martin DBX, primul SUV din istoria casei britanice, prezentat în urmă cu un an și jumătate și la București.

Numărul 3 mondial, se pregătește intens de nunta cu iubitul său, Toni Iuruc. Mașina a fost un mod de a celebra logodna dintre cei doi, anunțată pe 10 iunie.

DBX își va găsi loc într-un garaj în care se află deja modele Mercedes-AMG, Porsche și Range Rover.

„Chiar îi spuneam Simonei că ne-a trecut printr-o adevărată galerie de mărci de lux. Acest Aston Martin arată și el impecabil. Am întrebat-o ce surpriză ne mai pregătește și a început să zâmbească”, a declarat un apropiat al sportivei.

În vârstă de 29 de ani, Simona Halep tocmai și-a anunțat retragerea de la Olimpiadă, după ce s-a văzut nevoită să renunțe la Roland Garros și Wimbledon din cauza unei accidentări la coapsă.

Aston Martin DBX are motor V8 twin-turbo de 4.0 litri, furnizat de Mercedes-AMG. Sub capota SUV-ului britanic, propulsorul dezvoltă 550 de cai putere și 700 Nm. Acesta face SUV-ul să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4,5 secunde. Viteza sa maximă este de 291 km/h.

Dincolo de portierele fără rame, o caracteristică tipică modelelor coupe, apare un spațiu exclusivist. Posesorul de SUV DBX primește un acoperiș panoramic, un sistem de iluminare cu 64 de culori și ornamente din lemn, metal rafinat sau compozit. Scaunele sunt îmbrăcate într-o țesătură din 80% lână.

În momentul în care a fost lansat în România, Aston Martin DBX avea un preț de pornire de 165.000 de euro.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 11:08
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
02 Aug. 2021, 11:08 // Societate //  Valentina Buză

Doi indivizi cu vârstele cuprinse între 28 și 39 de ani, originari din municipiul Chișinău sunt cercetați penal de oamenii legii după ce, timp de două luni au fost „urmăriți” pentru că aveau ca „preocupare” de bază traficul și comercializarea de droguri. Astfel, aceștia au fost prinși în flagrant în timp ce vindeau substanțele narcotice investigatorului sub acoperire.

„În urma măsurilor speciale de investigații, polițiștii au acumulat probe care confirmă activitatea infracțională a suspecților, ultimii fiind documentați în timpul comercializării atât a drogurilor de tip PVP cât și a pastilelor „Ecstasy”. Suspecții activau într-o rețea bine structurată de procurare, transportare, distribuire și comercializare a substanțelor narcotice, în proporții deosebit de mari”.

Potrivit informațiilor, imediat după flagrant au fost efectuate trei percheziții atât corporale cât și a mijlocului de transport cu care se deplasau bănuiții, unde au fost ridicate telefoane mobile, acte de identitate și mijloace bănești, transmise sub controlul ofițerilor.

„Substanțele ridicate au fost transmise către Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare pentru efectuarea expertizei, iar bărbații anterior judecați pentru comercializarea drogurilor și-au recunoscut vina. Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru „Circulația ilegală a drogurilor etnobotanicelor, sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar suspecții au fost reținuți pentru 72 ore, iar ulterior plasați în arest pentru 30 zile”, spune poliția.

Mai mult, potrivit legii penale, persoanele vinovate riscă până la 15 ani privațiune de libertate.

În continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane care au participat sau au favorizat la comiterea infracțiunii, precum și aderența acestora la infracțiuni anterior comise.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate