Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

Ronaldo SCOS la licitație? Fotbalistul nu vrea să rămână într-un loc în care nu mai este apreciat

03 Iul. 2021, 16:15
 // Categoria: Sport // Autor:  Valentina Buză
03 Iul. 2021, 16:15 // Sport //  Valentina Buză

Cristiano Ronaldo a înscris 5 goluri la EURO 2020 și a devenit cel mai bun marcator din toate timpurile la Campionatul European, cu 14 reușite. În ciuda evoluțiilor entuziasmante ale lui CR7, Portugalia a fost eliminată în optimi, după 0-1 cu Belgia.

Acum însă, a venit momentul în care starul portughez trebuie să-și decidă viitorul. Cvintuplul câștigător al Balonului de Aur mai are contract cuJuventus încă un an și, conform Gazzetta dello Sport, „Bătrâna Doamnă” este gata să renunțe la serviciile sale.

Juventul îl scoate la vânzare pe Ronaldo, scrie sursa citată, și va face o economie importantă dacă îl va vinde în această vară. Manchester United și PSG sunt pe urmele lui CR7, dar vicecampioana Franței are o situație financiară mult mai bună și pare singura echipă capabilă să achite un salariu precum cel pretins de Ronaldo.

CR7 câștigă 30 de milioane de euro pe an la Juventus și, la 36 de ani, cere același salariu și un contract pe două sezoane. Clubul și agentulJorge Mendes discută deja despre opțiunile pe care le are fotbalistul care evoluează pentru bianconeri din 2018.

Ronaldo are 101 goluri în cele 133 de meciuri în care a jucat pentru Juventus și, în ciuda vârstei, dă în continuare un randament extraordinar. Starul portughez a egalat în această vară recordul de 109 goluri internaționale, deținut de iranianul Ali Daei (109 reușite).

Conform ultimelor informații venite din Italia, Juventus l-a scos la vânzare pe Cristiano Ronaldo pentru suma de 29 de milioane de euro. Starul portughez și agentul său, Jorge Mendes, au luat cunoștință de decizia clubului, iar Ronaldo nu vrea sub nicio formă să mai rămână într-un loc în care nu mai este apreciat. Astfel, plecarea lui CR7 de la „Bătrâna Doamnă” este iminentă.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 21:33
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
03 Aug. 2021, 21:33 // Economie //  Cristina Vlah

Uniunea Europeană susține continuarea reformelor în sectorul bancar din țara noastră. În acest sens, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a discutat cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, și prim-viceguvernatorul Vladimir Munteanu BNM, în contextul încheierii mandatului Excelenței Sale.

Diplomatul european a menționat despre deschiderea UE de a fi alături de Republica Moldova în procesul de menținere și continuare a reformelor. Peter Michalko a subliniat importanța progresului obținut în acest sens în sectorul bancar drept o premisă esențială pentru dezvoltarea ulterioară, cu un impact social-economic hotărâtor pentru țară. În context, oficialul european a remarcat însemnătatea de a menține  independența BNM pentru asigurarea stabilității financiare.

Oficialii au discutat despre evoluțiile macrofinanciare, importanța reformelor desfășurate în sectorul financiar-bancar în ultimii ani și necesitatea mențineri unei abordări de reformă în continuare, a unui cadru investițional atractiv care să contribuie la incluziunea financiară, noile obiective ale băncii centrale ș.a.

Guvernatorul Băncii Naționale a apreciat sprijinul continuu al UE oferit Republicii Moldova pentru modernizarea sistemului-financiar bancar, menționând importanța eforturilor băncii centrale pentru valorificarea acestui suport și pe viitor. Octavian Armașu s-a mai referit la obiectivul major al BNM de fortificare a sectorului financiar-nebancar în urma transferului în următorii ani de la CNPF al unor competențe de reglementare și supraveghere a acestuia.

Discuțiile au cuprins de asemenea, realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care, pe termen lung, are o destinație fermă de a aduce beneficii tuturor cetățenilor țării noastre.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate