Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.0795%
 • USD
  17.8787
  -0.0459%
 • RUB
  0.2455
  0.0407%
 • RON
  4.3209
  -0.0926%
 • UAH
  0.6665
  0.03%

VIDEO Un JOC spectaculos și greu de definit. Vezi de unde poți lua lecții despre vikingi

03 Iul. 2021, 15:45
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Valentina Buză
03 Iul. 2021, 15:45 // Sci-tech //  Valentina Buză

Când vine vorba de jocuri video, cele mai multe dintre ele se împart în niște categorii ușor de definit. Altele, nu. Iminentul Tribes of Midgard face parte din a doua categorie.

Un fel de RPG cooperativ pe care îl poți experimenta și de unul singur, Tribes of Midgard este un nou joc de la Geoff Keighley. Dezvăluit inițial în cadrul Summer Game Fest, pe 10 iunie, acesta se anunță a fi un titlu memorabil din mai multe puncte de vedere.

Este inspirat din mitologia nordică, iar dacă arunci o privire pe clipul de mai sus, acest detaliu este evident din primele momente. Ca majoritatea jocurilor lansate în ultima perioadă, poate fi experimentat cu până la 10 prieteni, dar nu te oprește nimeni să-l testezi de unul singur. Mecanica de joc este însă una neobișnuită, deoarece combină particularități din Don’t Starve Together și clasicul Diablo.

Ca plictiseala să fie absolut imposibilă, cea mai mare parte a universului pe care îl explorezi și înfrunți este generată procedural, cu ajutorul inteligenței artificiale. Scopul este să simți particularitățile nordice, iar acest detaliu este evident la fiecare pas.

Tribes of Midgard este creat de studiourile Norsfell, iar CEO-ul este foarte mândru de noul titlu.

„Este un gen complet nou. Ăsta a fost punctul de start pentru ceea ce am vrut noi să facem, să iei câteva genuri și să le aduci împreună pentru a oferi o experiență care este cât se poate de accesibilă”, a atras atenția Julian Maroda.

Una dintre particularitățile inovative din Tribes of Midgard ține modul în care sunt tratate decesul și supraviețuirea. Scopul jocului este să protejezi un copac mistic intitulat Seed of Yggdrasil, din centrul satului tău și să-l hrănești cu „semințe de suflet”. Dacă a murit copacul, se declanșează Ragnaork, iar jocul s-a încheiat.

Noul joc se lansează pe 27 iulie pe PlayStation 4, PS5 și PC. Costă 20 de dolari pentru versiunea standard sau 30 de dolari pentru o iterație delux cu câteva îmbunătățiri cosmetice.

 

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 17:35
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
04 Aug. 2021, 17:35 // Societate //  Valentina Buză

Alte 196 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 12 sunt de import: 3-Italia, 2-Marea Britanie, 2-Rusia, 2-Turcia, 1-Belgia, 1-Germania, 1-Ucraina. Numărul total de teste efectuate – 4.438, dintre care 1.466 – teste Rapid -Antigen.

Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 260.024. Din numărul total de cazuri, unul e în rândul lucrătorilor medicali: (0-medici, 1-asistenți medicali, 0-personal auxiliar). În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 401 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 61 în stare extrem de gravă (14 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Alte 138 persoane au fost vindecate. În total, 252.421 persoane au fost tratate de COVID-19. În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 866 persoane, iar 24.791 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, MSAMPS informează despre alte cinci decese cauzate de COVID-19:

Deces 6.262: Bărbat de 74 de ani din r. Ocnița, internat în SC. Bălți. Comorbidități: anemie.

Deces 6.263: Femeie de 57 de ani din r. Florești, internată în SC. Bălți. Comorbidități: cardiopatie ischemică, fibrilație atrială, glomerulonefrita cronică, boală cronică renală, hipertensiune arterială, anemie.

Deces 6.264: Bărbat de 94 de ani din r. Glodeni, internat în SC. Bălți. Comorbidități: fibrilație atrială cronică, hipertensiune arterială.

Deces 6.265: Femeie de 79 de ani din r. Ocnița, internată în SC. Bălți. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială.

Deces 6.266: Femeie de 89 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiopatie, diabet zaharat, obezitate.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată