Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

VIDEO Gheorghe Cavcaliuc ar fi fost REȚINUT pe Aeroportul din Moscova. MOTIVUL

04 Iul. 2021, 09:02
 // Categoria: Politica // Autor:  Valentina Buză
04 Iul. 2021, 09:02 // Politica //  Valentina Buză

Liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, ar fi fost reținut în această dimineață, pe aeroportul din Moscova. Potrivit informațiilor, Cavcaliuc se îndrepta la o întâlnire cu diaspora din Sankt Petersburg. Întâlnirea era programată pentru astăzi la ora 18:00.

„Când am zburat la Moscova să ne întâlnim cu diaspora, la aeroport, eu și colegii mei ne-am confruntat cu lucruri ciudate. După controlul pașaportului, am fost reținut pentru inspecție suplimentară. Eu sau colegii mei vă ținem la curent”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc.

Potrivit informațiilor, toți cei trei membri ai echipei PACE care au plecat în Federația Rusă, Valentina Geamănă, vicepreședintele partidului PACE, Alexandru Cârpă, vicepreședintele organizației teritoriale Chișinău și liderul partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, sunt vaccinați împotriva COVID-19 și aveau teste negative pentru coronavirus.

Fără explicații, Gheorghe Cavcaliuc a fost condus într-o cameră separată din aeroport de către oamenii legii.

La momentul dat, membrii partidului PACE spun că nu au nicio informație despre ce se întâmplă cu Cavcaliuc.


Realitatea Live

02 Aug. 2021, 11:32
 // Categoria: Life // Autor:  Valentina Buză
02 Aug. 2021, 11:32 // Life //  Valentina Buză

Peste 200 de persoane s-au adunat la inaugurarea primului pian stradal din Capitală care a avut loc sâmbătă, 31 iulie curent, în Scuarul Cehov. Astfel, potrivit organizatorilor, după ce a fost tăiată lenta roșie, în scenă a urcat Mark Oselski pianist, compozitor și producător muzical din Chișinău.

„Mark Oselski a uimit publicul cu compoziții proprii, cât și melodiile celebrilor muzicieni și compozitori. Scuarul Cehov a prins viață datorită emoțiilor și aplauzelor furtunoase care erau la finalul fiecărei melodii cât și în timpul interpretării”.

Mai mult, organizatorul evenimentului, dar și administratorul Cafenelei „Cafea la Teatru”, Jan Solcan a menționat că a fost surprins de numărul mare a vizitatorilor și a fost inspirat pentru a continua cu astfel de evenimente pentru a promova muzica la pian și a oferi posibilitatea celor ce învață să cânte la pian dar nu au acasă pentru a exersa, să o poată face în scuarul Cehov, în combinație cu natura și aerul curat.

„Atenția oaspeților a fost sustrasă de un experiment organizat de Mark Oselski, acesta a invitat o domnișoară din public și au interpretat în duel câteva melodii celebre la pian, iar publicul cânta în unison versurile melodiilor”.

La eveniment au fost prezenți mulți doritori care au urcat în scenă imediat după Mark și au interpretat melodii celebre a muzicienilor și compozitorilor precum Eugen Doga, Frédéric Chopin, Eminem, Dr. Dre, André Rieu, Lara Fabian și alții.

Evenimentul a fost organizat de Cafeneaua „Cafea la Teatru” cu suportul Agenției Profile Events.

În context, organizatorii informează că planifică o serie de evenimente asemănătoare în fiecare sâmbătă pe toată perioada caldă a anului.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate