Curs valutar
 • EUR
  19.0855
  -0.6811%
 • USD
  18.2165
  -0.0895%
 • RUB
  0.1836
  -0.5991%
 • RON
  3.8365
  -0.6751%
 • UAH
  0.4972
  0.7039%

(VIDEO 18+) A înhățat o amendă usturătoare după ce s-a plimbat pe stradă fără mască

06 Apr. 2021, 16:17
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
06 Apr. 2021, 16:17 // Societate //  Valentina Buză

După faptă și răsplată. Un bărbat din Capitală s-a ales cu o amendă de două mii de lei după ce s-a plimbat fără mască de protecție pe stradă. Mai mult, acesta s-a luat la harță cu câțiva carabinieri care i-au făcut observație. Cazul a avut loc pe strada Maria Drăgan din sectorul Ciocana. Imagini video care surprind cearta au fost postate pe internet.

„Mă plimbam pe strada Maria Drăgan singur, recunosc că nu aveam masca în general cu mine!!! Oamenii umblau tot fără mască, se apropie doi carabinieri care nici nu s-au prezentat și îmi spun „Domnule, puneți-vă masca pe față”. Eu îi răspund: „Nu am mască în general cu mine, mă duc să o cumpăr de la farmacie, nu-i problemă”, ei îmi spun: „Sunteți obligat să aveți masca cu dumneavoastră”. Cum adică obligat? Dar dacă nu o ai, trebuie să o cumperi nu? Oamenii primeau avertizare, dar eu sunt cu stea în frunte și trebuie amendă!”, a scris bărbatul pe Facebook.

Potrivit lui, cazul a avut loc în data de trei aprilie. Acesta a fost escortat la inspectoratul de poliție, acolo unde i-a fost întocmit procesul verbal și aplicată sancțiunea de care este indignat.

Contactată de Realitatea.md, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, ne-a declarat că bărbatul vizat a încălcat măsurile de protecție, iar pentru că nu s-a conformat regulilor acesta a fost sancționat conform legislației.

„Pentru nerespectarea măsurilor de protecție, persoanele sunt pasibile de sancțiuni. Pentru nerespectare măsurilor impuse de autorități amenda e de la 2000 la 5000 de lei. În cazul în care persoana recunoaște i se intocmeste proces și i se aplică amendă în mărime de 1000 lei, respectiv dacă o achită în 72 de ore achită doar 500 lei”.

Amintim că, potrivit deciziilor municipalității, purtarea măștilor de protecție este obligatorie în toate spațiile publice deschise. De asemenea, măsura de protecție prin acoperirea nasului și gurii rămâne valabilă pentru spațiile închise, inclusiv în transportul public.

Sursa video: chisinau.fail

Realitatea Live

03 Oct. 2023, 22:28
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
03 Oct. 2023, 22:28 // În Lume //  Ursu Ana

Parisul şi-a dat acordul pentru livrarea de echipament militar Armeniei, care doreşte să se protejeze de statul vecin Azerbaidjan a declarat șefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, aflată în vizită la Erevan, relatează AFP.

Ea nu a dat detalii privind echipamentul militar, dar a dat asigurări că Parisul va acţiona în acest domeniu cu spirit de responsabilitate de ambele părţi şi fără niciun spirit de escaladare.

„Franţa şi-a dat acordul pentru încheierea de viitoare contracte cu Armenia care vor permite livrarea de echipament militar Armeniei astfel încât să îşi poată asigura apărarea”, a declarat Catherine Colonna.

Şefa diplomaţiei franceze a subliniat, de asemenea, că Azerbaidjanul, cu veniturile sale din petrol şi sprijinul turc, „nu a încetat să se înarmeze pentru a trece la acţiuni”.

Săptămâna trecută, Parisul şi-a majorat ajutorul pentru Erevan în acest an la 12,5 milioane de euro.  După ofensiva fulgerătoare din septembrie a armatei azere în Nagorno-Karabah, aproape toată populaţia de etnie armeană a republicii autoproclamate pe acest teritoriu s-a refugiat în Armenia. Structura separatistă îşi va înceta oficial existenţa la 1 ianuarie 2024.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală