Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

(VIDEO 18+) A înhățat o amendă usturătoare după ce s-a plimbat pe stradă fără mască

06 Apr. 2021, 16:17
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
06 Apr. 2021, 16:17 // Societate //  Valentina Buză

După faptă și răsplată. Un bărbat din Capitală s-a ales cu o amendă de două mii de lei după ce s-a plimbat fără mască de protecție pe stradă. Mai mult, acesta s-a luat la harță cu câțiva carabinieri care i-au făcut observație. Cazul a avut loc pe strada Maria Drăgan din sectorul Ciocana. Imagini video care surprind cearta au fost postate pe internet.

„Mă plimbam pe strada Maria Drăgan singur, recunosc că nu aveam masca în general cu mine!!! Oamenii umblau tot fără mască, se apropie doi carabinieri care nici nu s-au prezentat și îmi spun „Domnule, puneți-vă masca pe față”. Eu îi răspund: „Nu am mască în general cu mine, mă duc să o cumpăr de la farmacie, nu-i problemă”, ei îmi spun: „Sunteți obligat să aveți masca cu dumneavoastră”. Cum adică obligat? Dar dacă nu o ai, trebuie să o cumperi nu? Oamenii primeau avertizare, dar eu sunt cu stea în frunte și trebuie amendă!”, a scris bărbatul pe Facebook.

Potrivit lui, cazul a avut loc în data de trei aprilie. Acesta a fost escortat la inspectoratul de poliție, acolo unde i-a fost întocmit procesul verbal și aplicată sancțiunea de care este indignat.

Contactată de Realitatea.md, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, ne-a declarat că bărbatul vizat a încălcat măsurile de protecție, iar pentru că nu s-a conformat regulilor acesta a fost sancționat conform legislației.

„Pentru nerespectarea măsurilor de protecție, persoanele sunt pasibile de sancțiuni. Pentru nerespectare măsurilor impuse de autorități amenda e de la 2000 la 5000 de lei. În cazul în care persoana recunoaște i se intocmeste proces și i se aplică amendă în mărime de 1000 lei, respectiv dacă o achită în 72 de ore achită doar 500 lei”.

Amintim că, potrivit deciziilor municipalității, purtarea măștilor de protecție este obligatorie în toate spațiile publice deschise. De asemenea, măsura de protecție prin acoperirea nasului și gurii rămâne valabilă pentru spațiile închise, inclusiv în transportul public.

Sursa video: chisinau.fail

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 08:00
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
24 Sept. 2021, 08:00 // Economie //  Realitatea.md

„Este o tendință generală că prețurile și tarifele cresc, fie la produsele alimentare, fie la medicamente, fie la produse de gen industrial sau de altă natură”. Întrebat în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, despre nemulțumirile oamenilor în legătură cu scumpirile carburanților din ultimele zile, directorul ANRE, Eugen Carpov, a spus că Agenția Națională pentru Reglementări în Energetică nu este o instituție care să creeze plăcere oamenilor.

„Da, eu mi-am pus și eu întrebarea asta și pentru mine am găsit un răspuns: ANRE, de fapt, într-o formă mai de glumă este creat pentru a prelua supărarea oamenilor. ANRE nu este o instituție care să creeze plăcere, ANRE stabilește prețuri și tarife. Este o tendință generală că prețurile și tarifele cresc, fie la produsele alimentare, fie la medicamente, fie la produse de gen industrial sau de altă natură. Luați un automobil, în medie costă o sumă, luați-l acum și o să vedeți că prețul este dublu, pentru că pe parcurs se indexează prețurile și cresc, apar tehnologii, apar elemente care generează o creștere de prețuri”, a încercat să explice Eugen Carpov.

„Aceste generări de creșteri ale prețurilor se reflectă și în deciziile pe care noi suntem nevoiți să le adoptăm. Am observat că atunci când un preț crește, este generat un val de nemulțumire, când un preț sau tarif descrește, sunt 2-3 știri, durează 3 ore, după care se uită. Noi ne asumăm acest gen de risc, noi nu suntem pe placul oamenilor, pentru că lucrurile nu sunt chiar așa cum își dorește societatea. Acum suntem într-o perioadă când este o tendință generală pe sectorul energetic de creșteri de prețuri și tarife”, a conchis acesta.

Motorina – 17 lei! Noile prețuri pe care șoferii le vor vedea azi la benzinării

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române