Curs valutar
 • EUR
  19.9862
  -0.2232%
 • USD
  17.6978
  -0.0949%
 • RUB
  0.2398
  -0.417%
 • RON
  4.0392
  -0.1931%
 • UAH
  0.6469
  -0.3092%

VIDEO 18+ Utilizatori de Telegram în șoc. La emoji a apărut o vânătă care ejaculează: Scoateți-o, că s-a stricat! 

16 Nov. 2021, 16:20
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
16 Nov. 2021, 16:20 // Sci-tech //  Realitatea.md

Administrația Telegram a înnoit animația emoji de pe platforma creată de omul de afaceri rus Pavel Durov. Așa a apărut o vânătă care ejaculează… cel mai probabil spermă. Utilizatorii, inclusiv cei care dețin canale, sunt în șoc, chiar dacă se cunoaște că „vânăta”, în unele conversații, era folosită cu o conotație sexuală, în special, înlocuia ideea de „penis”.

„Scoateți vânăta de pe Telegram, că s-a stricat”, este unul din comentariul unui utilizator pe această platformă.

Descoperirea despre faptul că animația emoji a fost înnoită a avut loc în luna noiembrie. Nu a fost vreun anunț oficial, așa cum obișnuiește să facă administrația de la Facebook sau Instagram, atunci când realizează anumite modificări.

Dacă vânăta a stârnit un oarecare scandal, atunci alte modificări – nu. Spre exemplu, dovleacul aruncă din el bomboane și dovlecei mai mici, iar focurile de artificii explodează pe întreg ecranul telefonului.

Modificările nu au fost observate de toți utilizatorii de Telegram, fie pentru că la unele conturi actualizările întârzie, fie pentru că încă nu s-a apăsat pe emoji „vânătă” în vreo conversație recentă.

Anterior, ar fi fost actualizat un emoji care împrăștia excremente.

Judecând în baza reacțiilor în serie pe această rețea socială, utilizatorii s-au mirat cel mai mult de vânătă.

„Nu mai ejaculează vânăta, perverșilor! Ea pur și simplu stropește cu babaghanoush”, a apreciat un alt utilizator.

Pe lângă animația vinetei, mai devreme utilizatorii de Telegram au fost în șoc de cea a piersicului. Administrația a înnoit emoji, astfel încât „piersicul”, care înlocuia vreun „posterior”, putea fi pălmuit.

Realitatea Live

07 Dec. 2021, 09:55
 // Categoria: Economie // Autor:  Mădălina Guștiuc
07 Dec. 2021, 09:55 // Economie //  Mădălina Guștiuc

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu a avut o întrevedere cu directorul general adjunct al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea Comisiei Europene, Katarina Mathernova. Cei doi oficiali au discutat despre activitatea sectorului bancar și reformele din acest domeniu.

În cadrul întrevederii, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, s-a referit la evoluțiile macrofinanciare și economice din Republica Moldova, activitatea sectorului bancar și măsurile întreprinse de BNM pe fondul crizei energetice și a situației pandemice.

În acest context, Octavian Armașu a subliniat că datorită reformelor realizate în sectorul bancar, în prezent, acest sector este viabil și stabil, armonizat cu standardele internaționale și europene (Basel III), cu o arhitectură financiară adecvată, cu servicii și produse bancare calitative. Șeful băncii centrale a precizat că grație acestor rezultate, dar și a măsurilor de politică monetară întreprinse de BNM, a fost posibilă susținerea populației și a economiei naționale pe timp de pandemie.

La rândul său, Katarina Mathernova, director general adjunct al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea Comisiei Europene, a apreciat progresul obținut de BNM în reformarea sistemului bancar și a menționat importanța continuării reformelor pentru asigurarea stabilității financiare a Republicii Moldova. Katarina Mathernova a reiterat deschiderea Uniunii Europene de a fi alături de țara noastră, inclusiv prin acordarea noii asistențe macrofinanciare.

Un alt subiect discutat de oficialii a fost procesul de preluare de către BNM, în vara anului 2023,  a competențelor de supraveghere a sectorului financiar nebancar – competențe care în prezent aparțin Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF).

Totodată, în cadrul discuțiilor, a fost abordat subiectul privind aderarea Republicii Moldova la Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA). În acest sens, s-a menționat că participanții la proces analizează criteriile de aderare și etapele care urmează a fi întreprinse în asumarea acestui angajament.

SEPA (zona unică de plăţi în euro) este o iniţiativă a industriei bancare europene, creată cu sprijinul Comisiei Europene şi al Băncii Centrale Europene, care are scopul înființării unei zone integrate de plăţi în euro şi să asigure că plăţile transfrontaliere în euro sunt la fel de facile şi eficiente precum cele interne.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală