Curs valutar
 • EUR
  20.0308
  -0.4109%
 • USD
  17.7146
  -0.127%
 • RUB
  0.2408
  0.1661%
 • RON
  4.0470
  -0.4225%
 • UAH
  0.6489
  -0.3236%

VIDEO A fost LANSATĂ linia de troleibuz cu numărul 28. Câte unități se vor deplasa în Capitală și ce sectoare leagă

21 Iul. 2021, 10:37
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
21 Iul. 2021, 10:37 // Societate //  Valentina Buză

A fost lansată o nouă linie de troleibuz în Capitală ce traversează strada Columna. În context, în perimetrul străzii Mitropolit Bănulescu-Bodoni şi Aleksandr Puşkin, parcarea în zonă va fi interzisă, prioritate având transportul public.

„Până la strada Eugen Doga va fi sistată orice opține de parcare pe partea dreaptă pentru a nu bloca transportul public. Linia de contact este nouă, iar proiectul a fost realizat anul trecut și anul curent. Este vorba despre doi kilometri de linie de contact pentru a putea da posibilitate transportului public să circule”, a declarat edilul Capitalei, Ion Ceban.

Potrivit autorităților, linia de troleibuz cu numărul 28 care leagă cartierul Poșta Veche și sectorul Botanica a fost lansată pentru a soluționa și ușura deplasarea cetățenilor, iar pentru proiect au fost alocate peste opt milioane de lei și are următorul itinerar:

 • Tur: Parcul de troleibuz nr.2– str. Burebista – str. Sarmizegetuza – Gara – bd C. Negruzzi – str. Ciuflea – str. București – str. A. Pușkin – str. C. Tănase – bd Gr. Vieru – bd Renașterii – Calea Orheiului – str. Ceucari;
 • Retur: str. Ceucari – Calea Orheiului – bd Renașterii – bd Gr. Vieru – str. C. Tănase – str. B. Bodoni – str. Columna – str. V. Alecsandri – str. București – str. Ciuflea – bd C. Negruzzi – Gara – șos. Muncești – Parcul de troleibuz nr.2;

În context, linia de troleibuz a fost suplinită cu șase unități de transport.

Realitatea Live

06 Dec. 2021, 16:56
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
06 Dec. 2021, 16:56 // Societate //  Valentina Buză

Continuă seria ilegalităților. Responsabilii din cadrul Serviciului Vamal informează că înultimele 72 de ore, angajații Serviciului Vamal au prevenit 17 tentative de trafic ilicit de mărfuri. Așadar, nouă dintre acestea au fost raportate de către inspectorii de la postul vamal Leușeni. Printre bunurile nedeclarate, depistate în urma controlului vamal, enumerăm: suplimente alimentare, aparate medicinale, piese pentru calculator, piese auto uzate.

Totodată, inspectorii de la postul vamal Aeroportul Internațional Chișinău au înregistrat alte 3 cazuri de transportare ilegală a mărfurilor, fiind depistate în bagajele unor pasageri articole vestimentare, armă pneumatică, dar și alte bunuri nedeclarate organului vamal.

„La intrare în țară prin postul vamal Sculeni, inspectorii vamali au depistat un motor uzat pentru tractoare, ascuns într-un autocamion ce transporta nisip în vrac. O tentativă de transportare ilegală a mărfurilor a fost contracarată și de ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal. Cazul a fost înregistrat în urma stopării și efectuării controlului fizic al unui autoturism de model Toyota Rav 4, pe traseul Chișinău-Anenii Noi. În rezultat, ofițerii vamali au depistat un lot de semințe de plantat destinate comercializării ilicite pe teritoriul țării”, se arată în nota informativă a Serviciului Vamal.

Bunuri nedeclarate precum țigări, produse medicamentoase, articole vestimentare, au fost depistate în această perioadă și la posturile vamale Giurgiulești 1, Otaci și Ceadîr-Lunga 2, iar făptașii riscă amenzi conform art. 287, al. 10 Cod Contravențional al Republicii Moldova.

Ulterior celor descoperite, bunurile confiscate de organele vamale sunt transmise Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu Hotărârea Guvernului 972 din 2001.

Adițional, funcționarii vamali au identificat:

 • 41 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive).
 • 8 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.

De menționat că pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3 000 la 4 500 lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală