Curs valutar
 • EUR
  19.1338
  0%
 • USD
  18.1553
  0%
 • RUB
  0.1871
  0%
 • RON
  3.8458
  0%
 • UAH
  0.4916
  0%

VIDEO A luat mașina clientului și a ieșit la „plimbare”! Bărbatul din Ialoveni – depistat beat de polițiști

30 Mai 2022, 15:51
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
30 Mai 2022, 15:51 // Societate //  Valentina Buză

Pe parcursul zilelor de odihnă se înregistrează cele mai multe cazuri de încalcare a regulilor de circulație, iar în acest weekend, polițiștii din Ialoveni au documentat mai mulți conducători auto. Astfel, mai mulți șoferi depistați în stare de ebrietate pe teritoriul raionului s-au ales cu procese penale.

„A fost stopat și documentat un bărbat de 28 de ani, în timp ce conducea un automobil de marca „Honda” în localitate Gangura. Acesta avea o concentrație de alcool de 0,89 mg/l și nu deținea dreptul de a conduce”.

Totodată, în cadrul acțiunilor de documentare, polițiștii au stabilit că automobilul aparține unui client al unui autoservice din mun. Chișinău, lăsat pentru lucrări de reparație. Astfel, automobilul a fost ridicat la parcarea specială a IP Ialoveni.

„Un alt bărbat de 50 de ani, a fost stopat de polițiști în timp ce conducea un automobil de marca „Volkswagen” în localitatea Văsieni, cu o concentrație de 0,38 mg/l alcool în aerul expirat”.

Urmare a celor depistate, în ambele cazuri au fost inițiate procese penale pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

„Alți doi tineri de 22 și respectiv 23 de ani, au fost depistați în localitățile Văsieni și Malcoci, în timp ce conduceau motociclete, fără a deține dreptul de a conduce, respectiv unitățile de transport au fost ridicate la parcarea specială a IP Ialoveni, iar pe cazurile date au fost inițiate procese contravenționale”, se mai arată în nota informativă a Poliției.

La fel, pe parcursul celor două zile s-au produs 3 accidente rutiere cu încălcarea regulilor de circulație rutieră, soldate cu deteriorarea bunurilor materiale.

Persoanele ce se fac vinovate de producerea accidentelor rutiere, urmează a fi sancționate conform prevederilor Codului Contravențional.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Realitatea Live

30 Sept. 2023, 17:17
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
30 Sept. 2023, 17:17 // În Lume //  Realitatea.md

Sâmbătă, la împlinirea unui an de când Rusia a proclamat anexarea regiunilor ucrainene Herson, Zaporojie, Doneţk şi Lugansk, preşedintele rus Vladimir Putin a promis reconstrucţia regiunilor afectate de război.

Vor fi reconstruite „şcoli, spitale, clădiri de locuinţe şi drumuri, muzee şi monumente”, a declarat Putin, conform unui comunicat difuzat de Kremlin.

Toate regiunile din Rusia acordă un „ajutor frăţesc” la efortul de reconstrucţie, a adăugat el.

„În faţa noastră se află sarcina măreaţă şi soluţia la problemele dificile, implementarea unui mare program de reconstrucţie şi dezvoltare socio-economică a regiunilor noastre istorice. Şi ne vom atinge cu siguranţă obiectivele stabilite”, a mai spus Putin în mesajul video.

Rusia a încălcat legislaţia internaţională şi a oficializat anexarea regiunilor ocupate din Ucraina prin referendumuri considerate pe plan internaţional ca frauduloase şi nelegitime. La 30 septembrie 2022, Putin a semnat acorduri cu liderii celor patru regiuni ucrainene ocupate, pe care astfel le-a proclamat drept componente ale Federaţiei Ruse.

Sâmbătă, Putin a numit anexarea – nerecunoscută de majoritatea statelor lumii – „un eveniment istoric şi predestinat”. El le-a mulţumit locuitorilor din teritoriile ocupate, afirmând că hotărârea lor a întărit Rusia mai mult ca oricând. „Suntem un singur popor. Iar împreună vom trece peste toate, vom găsi un răspuns la toate problemele”.

Ucraina îşi continuă contraofensiva pentru eliberarea tuturor teritoriilor ocupate de ruşi, inclusiv a peninsulei Crimeea, anexată în acelaşi mod de Rusia în 2014. La mai mult de un an şi jumătate de la începutul războiului, Rusia nu controlează în întregime niciuna din cele patru regiuni anexate în 2022.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală