Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

(VIDEO) Activitatea bisericilor, în vizorul poliției. Ion Ceban: Avem o situație urâtă la nivel național

29 Mart. 2021, 11:36
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
29 Mart. 2021, 11:36 // Societate //  Valentina Buză

În contextul creșterii alarmante a numărului de persoane infectate cu COVID-19, autoritățile vin cu îndemnul a fi cât mai precauți. Bisericile, în deosebi în weekend, sunt în vizor întrucât anume în cadrul slujbelor există un mare risc de infecție deoarece nu se respectă toate regulile.

Astfel, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău, din 29 martie, s-a discutat și despre evitarea situațiilor neplăcute din lăcașele sfinte.

„Vrem să cooperăm cu Mitropolia și să evităm orice situație neplăcută. Asta ar însemna să respectăm cu toții regulile. Cei care vin la biserică trebuie să respecte și ei normele de siguranță, să fie înțelegători unii cu alții. Nu dorim ca oamenii să se infecteze”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, comisarul Lilian Luca a menționat că poliția întreprinde toate măsurile necesare pentru a preveni infecția cu COVID-19.

„În weekend am fost la lăcașele sfinte, am discutat cu fețele bisericești. Cu părere de rău, au fost mediatizate în mass-media câteva imagini din cadrul slujbelor. Unii dintre ei dimpotrivă au o abordare inversă. Ne-am autosesizat și vom lua decizii conform normelor legale. Toți enoriașii din municipiul Chișinău au fost preîntâmpinați despre prevederea care vine spre executare din 1 aprilie și i-am rugat să se conformeze”.

Edilul capitalei urmează să comunice suplimentar cu reprezentanții bisericii pentru respectarea tuturor normelor în contextul pandemic.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 22:04
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 22:04 // Economie //  Cristina Vlah

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a dat asigurări că Guvernul Gavriliță va veni cu un mecanism de compensare pentru cetățenii din păturile social-vulnerabile, în contextul scumpirilor resurselor energetice, informează Realitatea.md.

„Acolo unde scumpirile vor fi cauzate de factori externi, precum resursele energetice, Guvernul va veni cu mecanism de compensare. Și noi o să găsim mecanisme, vom interveni la scumpiri, ele vor avea loc pentru că noi importăm toate aceste lucruri din afară.

Dar acolo unde e situația alta, de exemplu cu testele la Covid-19, noi vom umbla la Codul Vamal, ca să modificăm unele lucruri, pentru ca aceste teste să nu fie atât de scumpe. Vom interveni acolo, unde se fac bani grei pe seama oamenilor”, a menționat Igor Grosu în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul national Moldova1.

Șeful Legislativului, nu a precizat însă care va fi mărimea compensațiilor și cum se va aplica mecanismul de compensare.

Autoritățile au anunțat că se așteaptă la scumpiri la gazele naturale, energia electrică, precum și la produsele petroliere, în contextul scumpirilor pe plan mondial.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române