Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Situație alarmantă în Transnistria: Nu mai sunt locuri în spitale pentru tratarea bolnavilor de COVID-19

22 Mart. 2021, 13:02
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
22 Mart. 2021, 13:02 // Societate //  Realitatea.md

Rețeaua de spitale din Transnistria în care sunt internați pacienți care au simptome/infecții de COVID-19 este aproape plină, în proporții de 97%. Anunțul a fost făcut de către liderul aministrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

„Rețeaua de spitale COVID din Transnistria este aproape plină. Acest lucru ține cont de sucursalele deschise suplimentar, inclusiv de cea desfășurată pe baza spitalului Grigoriopol. În cadrul unei ședințe a sediului operațional, a fost raportat despre faptul că 97% din locurile accesibile sunt ocupate, ceea ce înseamnă că aproximativ în decurs de o zi nu vor mai fi locuri unde să spitalizăm pacienții internați cu coronavirus. S-a decis deschiderea unei filiale a spitalului în Centrul Mamei și Copilului din orașul Bender, care va permite asigurarea tratamentului pentru mai mult de 300 de pacienți”, a menționat Vadim Krasnoselski.

În același timp, administrația nu a ales plasarea sucursalelor spitalelor de boli infecțioase în rețeaua Școlii Suvorov, Corpul Cadet și tabăra de sănătate Dnestrovskie Zori, așa cum s-a făcut în timpul celui de-al doilea val de incidență a coronavirusului.

„Faptul constă în ceea că boala își schimbă comportamentul și este din ce în ce mai dificilă. Pacienții nu au nevoie doar de izolare monitorizată, care a fost asigurată prin plasarea pacienților asimptomatici în clădirile acestor instituții, ci de tratament cu drepturi depline sub supravegherea medicilor și cu echipamentul medical necesar. Acum, mai mult de patru sute de cazuri de infecție sunt confirmate zilnic și aproximativ 200 de persoane se recuperează”, a explicat liderul administrației de la Tiraspol.

De asemenea, Centrul Bender pentru Medicină și Reabilitare va fi utilizat în calitate de spital de boli infecțioase, iar pacienții specializați – viitoarele mame și copii – vor fi trimiși la un centru similar din Tiraspol.

„Trebuie să ne menținem astfel încât acești indicatori să se uniformizeze și, în mod ideal, să existe mai multe recuperări decât îmbolnăviri. Este din ce în ce mai dificil pentru medici. Sarcina crește. Fac apel la fiecare cetățean al republicii: ajutați medicii, salvați-vă pe voi și pe cei dragi de boală!”, a conchis Krasnoselski.

Realitatea.md amintește că pe 18 martie curent, liderul administrației de la Tiraspol a anunțat că autoritățile din regiunea transnistreană au suspendat deocamdată campania de vaccinare, care trebuia să înceapă pe 12 martie, cu serul AstraZeneca, pe care l-au primit anterior din lotul donat de către guvernul României. Vadim Krasnoselski a invocat faptul că mai multe state europene „refuză” imunizarea cu acest preparat. De asemenea, în stânga Nistrului au fost impuse noi restricții din cauza pandemiei.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 21:35
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 21:35 // Life //  Realitatea.md

Toamna este perioada perfectă pentru a face o călătorie în Europa și a descoperi noi locații inedite. Principalele destinații europene tocmai au trecut prin sezonul de vârf, străzile sunt mai liniștite, iar vremea încă este de partea noastră cu temperaturi prietenoase.

Totodată, în afara sezonului turistic, vă veți bucura și de cele mai bune hoteluri la un preț mai accesibil, mai puține cozi la atracțiile turistice, mai multe locuri în restaurante și mai puține persoane în fotografiile voastre de vacanță. Dacă te gândești să pleci într-o vacanță toamna aceasta, iată șapte destinații din Europa care nu te vor dezamăgi, potrivit peroz.ro.

1. Gent, Belgia

Gent este un oraș despre care se spune că pare ieșit dintr-un basm. Nu este cel mai cunoscut dintre orașele din Belgia, dar totuși, este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase orașe din această mică țară. De la răul, istoria, castelul și tradițiile sale, până la magazinele și evenimentele culturale, există o mie de lucruri de făcut și de descoperit în Gent.

2. Budapesta, Ungaria

Urcați pe dealurile din Budapesta și priviți râul, Parlamentul, culorile calde ale copacilor și vă veți simți ca și când ați fi singuri într-unul dintre cele mai romantice orașe din Europa. Aflati acolo, veți putea opta pentru o croazieră pe Dunăre sau vizite la principalele atracții turistice ale capitalei: hala pieței centrale, Opera din Budapesta, Dealul Castelului, totul este mai liniștit toamna la Budapesta.

3. Barcelona, Spania

Barcelona esta una dintre destinațiile preferate de turiștii din întreaga lume. Parcul Güell, Sagrada Familia, Bazilica Regală Montserra, cele mai frumoase comori din Barcelona sunt la fel de frumoase și toamna. Profitați de sejur pentru a vizita și împrejurimile Barcelonei, cum ar fi orașele Girona sau Sitges.

4. Porto, Portugalia

Porto este un oraș superb care trebuie descoperit în toate anotimpurile anului. Cei ce vizitează orașul portughez se vor îndrăgosti de casele colorate din Ribeira, vinul dulce de Porto, ce doarme în beciurile din Vila Nova de Gaia, dar și de valea Douro și podgoriile sale clasificate drept patrimoniu mondial de către UNESCO.

5. Amsterdam, Olanda

Amsterdam este una dintre cele mai romantice destinații pe tot parcursul anului, dar mai ales atunci când copacii de-a lungul canalelor se îmbracă în culorile lor calde de toamnă. Acest oraș, vizitat în fiecare an de milioane de călători, este mai liniștit în această perioadă a anului.

Plimbați-vă prin frumoasele buticuri și librării din Amsterdam, mergeți într-o mini- croazieră și vizitați casa Annei Frank sau Rijksmuseum.

6. Edinburgh, Scoţia

Edinburgh, capitala Scoției, este o destinație plină de viață. Este ideal pentru a sărbători Crăciunul, Anul Nou sau a profita de numeroasele sale festivaluri, vara. Puteți face o vizita Grădinei Botanice Regale din Edinburgh, care datează din secolul al XVII-lea, apoi rătăci prin unele dintre parcurile și spațiile verzi ale orașului.

Savurați, după-amiaza, un ceai clasic la The Colonnades at the Signet Library și vizitați Castelul din Edinburgh.

7. Dubrovnik, Croația

Dubrovnik este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Croației. Înconjurat de ziduri, vârfuri muntoase și ape cristaline, orașul oferă aceleași priveliști spectaculoase și toamna, cu avantajul că nu este la fel de aglomerat.

Totodată, apa mării Adriatice rămâne caldă până în octombrie sau chiar noiembrie, astfel vă veți putea bucura și de o baie în mare, pe lângă plimbările în centrul vechi și locațiile în care au fost filmate unele scene din Game of Thrones.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române