Curs valutar
 • EUR
  21.4838
  0%
 • USD
  17.8399
  0%
 • RUB
  0.2391
  0%
 • RON
  4.3609
  0%
 • UAH
  0.6431
  0%

Situație alarmantă în Transnistria: Nu mai sunt locuri în spitale pentru tratarea bolnavilor de COVID-19

22 Mart. 2021, 13:02
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
22 Mart. 2021, 13:02 // Societate //  Realitatea.md

Rețeaua de spitale din Transnistria în care sunt internați pacienți care au simptome/infecții de COVID-19 este aproape plină, în proporții de 97%. Anunțul a fost făcut de către liderul aministrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

„Rețeaua de spitale COVID din Transnistria este aproape plină. Acest lucru ține cont de sucursalele deschise suplimentar, inclusiv de cea desfășurată pe baza spitalului Grigoriopol. În cadrul unei ședințe a sediului operațional, a fost raportat despre faptul că 97% din locurile accesibile sunt ocupate, ceea ce înseamnă că aproximativ în decurs de o zi nu vor mai fi locuri unde să spitalizăm pacienții internați cu coronavirus. S-a decis deschiderea unei filiale a spitalului în Centrul Mamei și Copilului din orașul Bender, care va permite asigurarea tratamentului pentru mai mult de 300 de pacienți”, a menționat Vadim Krasnoselski.

În același timp, administrația nu a ales plasarea sucursalelor spitalelor de boli infecțioase în rețeaua Școlii Suvorov, Corpul Cadet și tabăra de sănătate Dnestrovskie Zori, așa cum s-a făcut în timpul celui de-al doilea val de incidență a coronavirusului.

„Faptul constă în ceea că boala își schimbă comportamentul și este din ce în ce mai dificilă. Pacienții nu au nevoie doar de izolare monitorizată, care a fost asigurată prin plasarea pacienților asimptomatici în clădirile acestor instituții, ci de tratament cu drepturi depline sub supravegherea medicilor și cu echipamentul medical necesar. Acum, mai mult de patru sute de cazuri de infecție sunt confirmate zilnic și aproximativ 200 de persoane se recuperează”, a explicat liderul administrației de la Tiraspol.

De asemenea, Centrul Bender pentru Medicină și Reabilitare va fi utilizat în calitate de spital de boli infecțioase, iar pacienții specializați – viitoarele mame și copii – vor fi trimiși la un centru similar din Tiraspol.

„Trebuie să ne menținem astfel încât acești indicatori să se uniformizeze și, în mod ideal, să existe mai multe recuperări decât îmbolnăviri. Este din ce în ce mai dificil pentru medici. Sarcina crește. Fac apel la fiecare cetățean al republicii: ajutați medicii, salvați-vă pe voi și pe cei dragi de boală!”, a conchis Krasnoselski.

Realitatea.md amintește că pe 18 martie curent, liderul administrației de la Tiraspol a anunțat că autoritățile din regiunea transnistreană au suspendat deocamdată campania de vaccinare, care trebuia să înceapă pe 12 martie, cu serul AstraZeneca, pe care l-au primit anterior din lotul donat de către guvernul României. Vadim Krasnoselski a invocat faptul că mai multe state europene „refuză” imunizarea cu acest preparat. De asemenea, în stânga Nistrului au fost impuse noi restricții din cauza pandemiei.

Realitatea Live

Ceremonia oficială consacrată Zilei Victoriei şi comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 7 mai 2021
Declarațiile președintelui Maia Sandu, după ce a primit vaccinul anti-COVID
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își administrează prima doză de vaccin „AstraZeneca”, împotriva COVID-19
„Dacă rămân acasă, merg la…” Eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Asociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
09 Mai 2021, 19:32
 // Categoria: Economie // Autor:  Elena Putregai
09 Mai 2021, 19:32 // Economie //  Elena Putregai

Pavel Durov caută un asistent personal. Candidatul trebuie să aibă un IQ ridicat și dorința de a se muta în altă țară. Responsabilitățile vor include gestionarea calendarului miliardarului rus și planificarea călătoriilor sale.

Pe Telegram a fost publicat anunțul de angajare a unui asistent personal pentru directorul general al companiei, Pavel Durov.

De la potențialul angajat se cere un coeficient de inteligență înalt, cunoașterea fluentă a limbii engleză (la nivelul unui nativ), abilități excelente de comunicare orală și scrisă, și abilități de bază în finanțe.

Pe lângă asta, candidatul trebuie să fie discret și insistent. La fel, să posede exactitatea și să fie atent la detalii.

Cerințele de mai sus sunt necesare pentru a fi în stare să gestioneze calendarul de activități al miliardarului Pavel Durov și să-i organizeze călătoriile de serviciu.

Pentru a trimite CV-ul, începeți dialogul prin Telegram-bot-ul @jobs_bot, ceea ce înseamnă că, dacă v-a făcut din ochi anunțul de angajare, trebuie în primul rând să descărcați în telefon aplicația.

În corespondență cu bot-ul, veți indica numele/prenumele, data de naștere, orașul de reședință, informații despre educație, dar și să răspundeți dacă sunteți pregătit să locuiți în altă țară, spre exemplu, în Emiratele Arabe Unite sau în Elveția.

Cel puțin în EAU se află sediul companiei Telegram.

 
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile