Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

VIDEO Actorul Emilian Crețu, pe iarbă, la discuții cu Maia Sandu: E prima dată când am emoții de genul ăsta

10 Iul. 2021, 07:00
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
10 Iul. 2021, 07:00 // Societate //  Cristina Vlah

Jurnalistul și actorul Emilian Crețu a realizat un video pe rețelele de socializare, unde a intervievat-o pe președinta țării, Maia Sandu, informează Realitatea.md.

În cadrul interviului, Emilian Crețu a făcut o destăinuire președintei Maia Sandu și anume: faptul că era foarte tare emoționat. „Oameni buni, pentru ca în Parlament să intre oameni cinstiți, care nu vor fura, trebuie să ieșim la vot. Eu am emoții, trebuie să recunosc. E prima dată când am emoții de genul ăsta. Dar pentru aceasta trebuie să facem un foarte mic efort. Toată lumea pe 11 iulie trebuie să vină la vot”, a menționat Crețu.

Cei doi au discutat afară, pe iarbă, în apropierea clădirii Parlamentului, principalul subiect fiind alegerile parlamentare din această duminică.

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj către cetățeni. „Eu cred că în următorul Parlament vor intra suficient de mulți oameni onești, cu care să putem să transformăm țara și cu care să putem să creăm condiții bune de viață pentru toți cetățenii din Republica Moldova. Mergeți la vot!”, a îndemnat Maia Sandu.

Menționăm, că pe 11 iulie în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate. În cursa pentru fotoliile de deputați s-au înscris 20 de partide politice, 2 blocuri electorale și un candidat independent. Pentru a fi considerate valabile, la alegeri trebuie să participe nu mai puțin de 1/3 din numărul total al alegătorilor.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Emilian Cretu (@emiliancretu05)

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 21:33
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
03 Aug. 2021, 21:33 // Economie //  Cristina Vlah

Uniunea Europeană susține continuarea reformelor în sectorul bancar din țara noastră. În acest sens, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a discutat cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, și prim-viceguvernatorul Vladimir Munteanu BNM, în contextul încheierii mandatului Excelenței Sale.

Diplomatul european a menționat despre deschiderea UE de a fi alături de Republica Moldova în procesul de menținere și continuare a reformelor. Peter Michalko a subliniat importanța progresului obținut în acest sens în sectorul bancar drept o premisă esențială pentru dezvoltarea ulterioară, cu un impact social-economic hotărâtor pentru țară. În context, oficialul european a remarcat însemnătatea de a menține  independența BNM pentru asigurarea stabilității financiare.

Oficialii au discutat despre evoluțiile macrofinanciare, importanța reformelor desfășurate în sectorul financiar-bancar în ultimii ani și necesitatea mențineri unei abordări de reformă în continuare, a unui cadru investițional atractiv care să contribuie la incluziunea financiară, noile obiective ale băncii centrale ș.a.

Guvernatorul Băncii Naționale a apreciat sprijinul continuu al UE oferit Republicii Moldova pentru modernizarea sistemului-financiar bancar, menționând importanța eforturilor băncii centrale pentru valorificarea acestui suport și pe viitor. Octavian Armașu s-a mai referit la obiectivul major al BNM de fortificare a sectorului financiar-nebancar în urma transferului în următorii ani de la CNPF al unor competențe de reglementare și supraveghere a acestuia.

Discuțiile au cuprins de asemenea, realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care, pe termen lung, are o destinație fermă de a aduce beneficii tuturor cetățenilor țării noastre.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate