Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

VIDEO Andrei din Moldova i-a făcut să plângă pe jurații de la „SuperStar”. Cum și-a adunat bani pentru visul său

28 Sept. 2021, 08:58
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
28 Sept. 2021, 08:58 // Life //  Realitatea.md

Este din Chișinău, are 21 de ani și își câștigă banii din cântat pe stradă. A renunțat în clasa a noua la un liceu normal și s-a mutat la colegiu, pentru că, spune el, era mai ușor. Este vorba despre moldoveanul Andrei Serjant care i-a făcut pe jurații de la emisiunea „SuperStar România”, difuzată pe Pro TV, să plângă.

Specializarea lui este în servicii hoteliere, însă după ce a terminat colegiul nu a vrut să continue în domeniul pentru că nu vrea să fie “legat” de un job. Își dorește să facă muzică, pentru că nu vrea să devină sedentar. A început să cânte după ce a văzut un film despre un chitarist, nu își amintește cum se numea, și a două zi l-a rugat pe tatăl lui să-i cumpere chitară. A învățat singur de pe internet, iar apoi a încercat și cu vocea.

A început să cânte pe stradă în 2015. Văzuse un băiat pe stradă și se gândea dacă ar putea și el să facă asta. S-a dus de mai multe ori, dar nu a avut curaj să scoată chitara. Într un final, și a făcut curaj și a cântat și a strâns și ceva bani.

După ce a văzut că e apreciat pe stradă, cu banii adunați și-a plătit câteva lecții de canto.

De 6 ani, cântă pe stradă. Au regulă de două ore – o regulă a străzii, pentru a nu cânta unii peste alții. Programul se face în funcție de ora la care ajungi. Toți o respectă și sunt foarte uniți. Părinții lui nu i-au interzis să cânte pe stradă. Sunt bucuroși că își câștigă singur banii. I s-a mai întâmplat să-i spună oameni pe stradă că e cerșetor, că mai bine s-ar duce să muncească.

Spune că trece foarte ușor de la o stare la alta…Deseori pică în depresie pentru că simte că nu e înțeles.

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 10:46
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
27 Oct. 2021, 10:46 // Politica //  Realitatea.md

„Sunt unii care vor bate din palme pe furiș, alții a câta oară vor arunca cu noroi dar cu siguranță că mult mai mulți vor avea păreri de rău și regrete…”. Mesajul aparține Veronicăi Herța, consilieră a Partidului Liberal în Consiliul Municipal Chișinău și vine în urma anunțului de retragere din viața politică făcut de către Dorin Chirtoacă.

„Exact acum un an, exact în această zi am făcut această postare. În care am scris o mică parte din tot prin ce am trecut în anii în care alături de dul Chirtoacă am avut norocul de a administra orașul. Chiar dacă a fost greu, complicat iar uneori părea imposibil de reușit- oricum am reușit multe”, scrie Herța pe pagina sa de Facebook.
În cele din urmă, Veronica Herța susține că alături de PL, chiar dacă a primit oferte de a pleca într-un partid sau altul.
„Am fost și rămân în echipa lui Dorin Chirtoacă, chiar dacă am avut propuneri de a trăda, de a pleca, de a lovi în spate.. am ales să rămân alături. Rămân alături chiar dacă trădarea deja a devenit o normă şi o “mândrie” în Republica Moldova. Rămân alături pentru că prietenia și bunul simț nu înseamnă funcții sau alte foloase, rămân alături pentru că știu sigur că nu există un alt politician de talia lui care să iubească la fel de mult acest pamânt și oamenii la fel ca dânsul”.
Realitatea.md amintește că Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a anunțat că se retrage din viața politică. Fostul primar de Chișinău urmează să-și depună mandatul de consilier municipal și demisia din funcția de lider al partidului. Anunțul a fost făcut în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău