Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0%
 • USD
  18.1428
  0%
 • RUB
  0.1888
  0%
 • RON
  3.8869
  0%
 • UAH
  0.4912
  0%

VIDEO Asociația A.S.I.C.S. devine partenerul general al Federației de ciclism din Moldova

06 Iun. 2023, 11:08
 // Categoria: Sport // Autor:  Romaniuc Victoria
06 Iun. 2023, 11:08 // Sport //  Romaniuc Victoria

De Ziua mondială a bicicletei, marcată anual pe 3 iunie, reprezentanții Federației de ciclism din Republica Moldova împreună cu partenerii săi din Ambasada Poloniei din Republica Moldova și Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului au organizat o plimbare pe biciclete în parcul Valea Trandafirilor din Chișinău.

În această zi, A.S.I.C.S. și Federația de ciclism din Republica Moldova au anunțat despre inițierea unui parteneriat.

„Sărbătorim împreună cu prietenii din Moldova Ziua mondială a bicicletei. Este o oportunitate grozavă de a demonstra angajamentul nostru pentru acest sport și stil de viață. Ciclismul este foarte sănătos, dar și o alternativă foarte bună de transport. Văd cooperarea dintre business și federație. Este bună și promițătoare. Mă bucur să o văd. Am sentimentul că ciclismul din Republica Moldova are un viitor imens”, a declarat Tomasz Kobzdej, ambasadorului Poloniei în Republica Moldova.


În calitate de partener al Federației de Ciclism, Asociația A.S.I.C.S. se angajează să susțină proiectele orientate spre promovarea ciclismului în țara noastră.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Printre prioritățile Asociației A.S.I.C.S. se numără susținerea sportului. În acest caz, e și firesc ca Asociația și Federația de ciclism să devină parteneri. Ne asumăm angajamentul să susținem financiar planul de acțiuni al federației orientat spre promovarea ciclismului ca sport de masă, susținerea participării sportivilor moldoveni la competiții internaționale, îmbunătățirea dotărilor pentru a practica sportul la nivel profesionist și, desigur, pentru organizarea competițiilor de ciclism”, a anunțat Alexandru Gîscă, președintele Consiliului A.S.I.C.S.

Igor Șorin, președintele Federației de ciclism, este convins că desfășurarea competițiilor sportive, precum și participarea sportivilor moldoveni la cursele internaționale va fi mai ușoară, mai sigură și mai eficientă cu suportul A.S.I.C.S.

„Mulți ani la rând nu am avut un partener general, federația nu era susținută. Pentru noi este un motiv de mândrie și bucurie faptul că acum avem un astfel de prieten și partener ca Asociația A.S.I.C.S. Sunt convins că susținerea Asociației și mijloacele financiare acordate vor da un impuls semnificativ Federației de ciclism”, a concluzionat Igor Șorin.

Precizăm că Asociația A.S.I.C.S. a fost creată la începutul anului trecut și de atunci a devenit partener al zeci de organizații și federații sportive, realizând cu succes sute de proiecte.

Realitatea Live

23 Sept. 2023, 20:00
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2023, 20:00 // În Lume //  Realitatea.md

Un pescar din Alaska a postat pe Facebook și Instagram imaginile unei capturi rare – un pește negru cu portocaliu care avea carnea albastră. Totodată, el a arătat schimbarea culorii cărnii după gătire.

Joe Chmeleck, proprietarul „The Lodge at Otter Cove” din Homer, Alaska, a prins un Greenling de stâncă (Hexagrammos lagocephalus) la finalul lunii trecute, potrivit informațiilor postate pe rețelele sociale, citate de Fox News.

„Am fost azi la pescuit și am prins un greenling de stâncă”, a scris el pe 28 august. „Carnea lui e albastră. Devine albă când o gătești. Natura este incredibilă”. El a spus ulterior că gustul cărnii este asemănător cu cel al cărnii de păstrăv.

Departamentul de Pescuit și Vânat din Alaska nu a reușit până acum să ofere recomandări legate de consumul acestor pești pentru că nu au fost adunate suficiente exemplare pentru a se testa nivelul de mercur al acestei specii.

Greenlingul de stâncă, denumit oficial Hexagrammos lagocephalus, este un pește marin găsit pe coasta de nord a Pacificului, din California până în Alaska.

Potrivit Departamentelor de Pescuit și Vânat din Oregon și Washington, Greenlingul de stâncă are solzi închiși la culoare și un model „pătat”, care poate fi roșu, maroniu, portocaliu sau verde, pentru ca peștele să se camufleze cu mediul înconjurător. Totodată, ambele agenții susțin că peștele are gura și carnea de culoare albastră sau albastră-verde.

Oamenii de știință nu sunt siguri care este motivul pigmenților de culoare în țesut, însă știu că acest colorit apare pentru că specia produce biliverdină, o secreție verde, arată fundația de cercetare marină Oregon Sea Grant.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală