Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0%
 • USD
  18.1428
  0%
 • RUB
  0.1888
  0%
 • RON
  3.8869
  0%
 • UAH
  0.4912
  0%

VIDEO Bălțenii ”se îneacă” în iarbă. Angajații ÎM „GLC Bălți” nu fac față volumului mare de lucru

05 Iun. 2023, 14:48
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
05 Iun. 2023, 14:48 // Actualitate //  Realitatea.md

Iarbă până la genunchi în unele curți din municipiul Bălți. Locatarii se plâng pe situația creată și spun că le este frică să-și lase copiii să se joace în asemenea condiții, mai ales că pentru șerpi și căpușe acest mediu este prielnic de înmulțire, scrie tvn.md.

În timp ce locuitorii spun că de vină sunt autorităţile, responsabilii de la Întreprinderea Municipală „Gospodăria Locativ Comunală” afirmă că nu pot face faţă situaţiei din cauza numărului mic de angajaţi.

„Actualmente, la fiecare sector lucrează doar câte un angajat care cosește. Luând în considerare acest lucru, a fost efectuată o treime din lucrări. Ne străduim timp de o lună să terminăm și celelalte terenuri, credem că la mijlocul verii lucrul va fi finalizat”, declară șeful Serviciului de Curățare Sanitară „GLC Bălți”, Iulian Lungu.

Oamenii spun că, în curtea unde stau ei, de la începutul primăverii, iarba încă nu a fost cosită niciodată.

„Trebuie de cosit desigur, copii aleargă și trebuie de cosit iarba. De toate și șerpi chiar poți găsi, nu doar căpușe”.

„Iarba este înaltă, este periculos pentru copii, pentru că acolo sunt diferite căpușe și altele. Pe de altă parte, decât să vezi pământul uscat, pentru că la noi rar sunt ploi, mulți preferă iarbă, înțelegeți, dar acesta tot nu este lucru, pentru că ea trebuie îngrijită”.

Gospodăria locativ comunală are spre deservire 435 de case, iar serviciul de cosire se efectuează la 405 dintre acestea.

Realitatea Live

23 Sept. 2023, 20:00
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2023, 20:00 // În Lume //  Realitatea.md

Un pescar din Alaska a postat pe Facebook și Instagram imaginile unei capturi rare – un pește negru cu portocaliu care avea carnea albastră. Totodată, el a arătat schimbarea culorii cărnii după gătire.

Joe Chmeleck, proprietarul „The Lodge at Otter Cove” din Homer, Alaska, a prins un Greenling de stâncă (Hexagrammos lagocephalus) la finalul lunii trecute, potrivit informațiilor postate pe rețelele sociale, citate de Fox News.

„Am fost azi la pescuit și am prins un greenling de stâncă”, a scris el pe 28 august. „Carnea lui e albastră. Devine albă când o gătești. Natura este incredibilă”. El a spus ulterior că gustul cărnii este asemănător cu cel al cărnii de păstrăv.

Departamentul de Pescuit și Vânat din Alaska nu a reușit până acum să ofere recomandări legate de consumul acestor pești pentru că nu au fost adunate suficiente exemplare pentru a se testa nivelul de mercur al acestei specii.

Greenlingul de stâncă, denumit oficial Hexagrammos lagocephalus, este un pește marin găsit pe coasta de nord a Pacificului, din California până în Alaska.

Potrivit Departamentelor de Pescuit și Vânat din Oregon și Washington, Greenlingul de stâncă are solzi închiși la culoare și un model „pătat”, care poate fi roșu, maroniu, portocaliu sau verde, pentru ca peștele să se camufleze cu mediul înconjurător. Totodată, ambele agenții susțin că peștele are gura și carnea de culoare albastră sau albastră-verde.

Oamenii de știință nu sunt siguri care este motivul pigmenților de culoare în țesut, însă știu că acest colorit apare pentru că specia produce biliverdină, o secreție verde, arată fundația de cercetare marină Oregon Sea Grant.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală