Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

VIDEO Buburuzele au invadat câteva plaje din România. Pentru a scăpa de insecte, turiştii se refugiază în apă

27 Iun. 2021, 14:50
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
27 Iun. 2021, 14:50 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Invazie de buburuze la mare. Insectele au pus stăpânire pe plajele din Mamaia şi Năvodari, România. Sunt peste tot, pe saltele, genți, pe haine și chiar și pe turiștii care stau la soare, ceea ce le creează un oarecare disconfort. Specialiștii dau însă asigurări că aceste insecte sunt total inofensive, ba chiar benefice pentru culturi.Ca să scape de insecte, turiştii se refugiază în apă, iar unii mănâncă şi beau în mare.

Specialiştii spun că invazia de buburuze poate fi explicată prin vremea capricioasă. Ploile şi frigul din luna iunie le-au împiedicat să se dezvolte la timp, iar valul de căldură din ultimele zile le-a ajutat foarte mult.

Acum buburuzele trec printr-o nouă perioadă de reproducere şi sunt în căutare de mâncare, ceea ce explică invazia din Mamaia şi Năvodari.

@laviniamitrofannnInvazie de buburuze la mare 😲##ohno ##buburuze ##invaziebuburuze ##gargarite ##mamaianord ##navodari ##constanta ##climatechange ##romania ##ladybug ##fyp♬ Oh No – Kreepa

„E un fenomen natural, nu transmit nici boli, nici nu ciupesc, nu au niciun fel de efecte adverse asupra sănătății oamenilor. Din fericire, cum spuneam, este vorba despre o specie autohtonă, pentru că mai avem o altă specie, invazivă, i se mai spune și buburuza-arlechin, care are capacitatea să dea patru generații pe an, populații mult mai mari. Provenind din Asia de Est, ea a fost răspândită în mod deliberat de om, a fost importată de exemplu în Statele Unite, tocmai pentru a combate dăunătorii din agricultură, la începutul secolului XX”, a explicat biologul Răzvan Popescu-Mirceni.

Cel mai probabil, potrivit specialistului, buburuzele au ajuns pe plaja din Mamaia deoarece s-au eclozat, s-au transformat din pupe în adulți un număr mare de exemplare și au fost aduse cu acel front atmosferic ce a adus și puțină ploaie la Constanța. De asemenea, Răzvan Popescu-Mirceni. În cel mult câteva zile, până într-o săptămână, ele vor dispărea de pe plajă, dă asigurări specialistul.

@laviniamitrofannnReply to @anaboassa02 ##greenscreen ##douaperechideochelaridesoare ##rutenilor ##buburuze ##mare ##mareaneagea ##invazie ##mamaia ##fyp ##foryoupage ##viral♬ Două perechi – Taraful Rutenilor & Carmen Chindriș

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 13:24
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
03 Aug. 2021, 13:24 // Societate //  Valentina Buză

Municipalitatea a venit cu precizări referitor la informaţia difuzată pe 2 august curent privind numărul beneficiarilor de ajutor material unic în mărime de 700 de lei, pentru pregătirea către noul an de studii 2021-2022.

„Conform informaţiei actualizate, cca 8000 de elevi din familii defavorizate din municipiu vor primi acest ajutor, la fel ca și în anul trecut, iar pentru aproximativ 6500 de copii, sursele financiare au fost deja repartizate. Următoarea tranşă este destinată copiilor care acced în sistemul educaţional”.

Potrivit autorităților, ajutorul financiar destinat familiilor defavorizate, pentru pregătirea către noul an școlar, este acordat în baza listelor perfectate de Comisia multidisciplinară intraşcolară pentru protecţia copilului în situaţie de risc şi aprobate de Consiliul profesoral.

În context, beneficiarii îşi pot ridica banii prin intermediul filialelor Î.S. „Poşta Moldovei”, până la data de 2 noiembrie 2021, la prezentarea actului de identitate.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate