Curs valutar
 • EUR
  20.3375
  -0.1303%
 • USD
  17.5407
  0.1192%
 • RUB
  0.2496
  -1.1619%
 • RON
  4.1099
  -0.1484%
 • UAH
  0.6650
  0.2707%

VIDEO Bună ziua… la revedere! Ședința Consiliului Municipal Chișinău, deja a treia oară la rând, nu se defășoară

22 Iun. 2021, 11:03
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
22 Iun. 2021, 11:03 // Societate //  Realitatea.md

Deja a treia oară consecutiv, ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC) nu are loc din lipsă de cvorum. De la ea, lipsesc în special consilierii socialiști. Consilierii PAS dau vina pe ei că pun pe pauză probleme importante pentru chișinăuieni care necesită rezolvare urgentă. În schimb, consilierii Partidului ȘOR îi acuză pe cei de la PAS că-și fac campanie la Primărie pentru alegerile parlamentare anticipate.

„Bună ziua, stimați colegi, din păcate este a treia ședință consecutiv din lipsă de cvorum, din motiv că, după cum vedeți, partea stângă, colegii socialiști refuză să vină. Ignoră munca care trebuie să fie depusă de noi în interesul cetățeanului. Avem subiecte pe ordinea de zi importante care a afectează chișinăuienii, cum ar fi anularea creșterii impozitului, calitatea în transportul public și altele. Și mai grav este că aici, alături de secretarul general, trebuia să fie primarul. În loc să mobileze socialiștii să vină la CMC, să dă în spectacol la conferință de presă”, a declarat consilierul PAS Vasile Grădinaru, în timp ce primarul capitalei, Ion Ceban, într-adevăr susținea o conferință de presă.

Potrivit acestuia, edilul s-a scuzat că ar fi ocupat. „Condamnăm acest comportament iresponsabil”, a conchis Vasile Grădinaru, adresându-se către toți consilierii municipali.

În continuare, a luat cuvânt de la tribună consilierul Partidului ȘOR Serghei Burgudji care a acuzat consilierii PAS că și-ar face campanie electorală, utilizând imaginea Primăriei Chișinău, și a amintit de incidentul de la ședința trecută a CMC care la fel nu a avut loc, când a venit deputatul Platformei DA Alexandru Slusari la Pretura sectorului Centru, acolo unde se adună consilierii municipali.

Ceban, nervos pe Năstase și Slusari. „Chiar dacă nu sunt acasă, nu înseamnă că nu țin lucrurile sub control”

„Dragi colegi, vreau și eu să constat că nu avem cvorum. Partidul Șor este gata de lucru, sute de chișinăuieni ni se adresează, clar că așteptăm ca ședința CMC să aibă loc, dar vreau să vorbesc despre un subiect. Cineva nu iese din rol și își face agitație politică prin manipulări. Duce în eroare chișinăuienii. Mă refer la PAS”, a punctat acesta.

Într-un final, consilierii prezenți au părăsit sala.

Este de menționat că o ordine de zi pentru ședința de CMC a fost adoptată încă pe 15 aprilie curent.

Realitatea Live

28 Oct. 2021, 19:31
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
28 Oct. 2021, 19:31 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

În contextul în care Republica Moldova se confruntă cu o criză a gazelor naturale, președinta țării, Maia Sandu, a venit cu un apel la solidaritate națională. „Să nu ne lăsăm certați în momentele în care trebuie să fim cei mai uniți”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, după ce a fost convocată ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS). 

Potrivit mesajului președintei, Maia Sandu a îndemnat cetățenii Republicii Moldova să fie uniți. 

„Să ne ținem uniți, să nu permitem divizarea țării când este cel mai greu. Să fim atenți la minciunile cu care suntem intoxicați. Să nu ne lăsăm certați tocmai în momentele în care trebuie să fim cei mai uniți”. 

De asemenea, Maia Sandu a ținut să menționeze faptul că, în pofida unei ierni grele, Republica Moldova va avea parte de o primăvară prosperă. 

„Sunt sigură că după o iarnă plină de provocări va veni o primăvară a dezvoltării și vom continua calea de schimbare a țării noastre pentru a o face mai bună și mai prosperă”.

 

Totodată, în cadrul conferinței a fost subliniat faptul că autoritatile Republicii Moldova întreprind măsuri pentru a obține furnizarea gazelor naturale în condițiile cele mai bune. Conform declarațiilor, negocierile sunt în desfășurare, iar cel mai important este ca țara să obțină un preț accesibil pentru consumatorii din Republica Moldova.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău