Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

VIDEO Bună ziua… la revedere! Ședința Consiliului Municipal Chișinău, deja a treia oară la rând, nu se defășoară

22 Iun. 2021, 11:03
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
22 Iun. 2021, 11:03 // Societate //  Realitatea.md

Deja a treia oară consecutiv, ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC) nu are loc din lipsă de cvorum. De la ea, lipsesc în special consilierii socialiști. Consilierii PAS dau vina pe ei că pun pe pauză probleme importante pentru chișinăuieni care necesită rezolvare urgentă. În schimb, consilierii Partidului ȘOR îi acuză pe cei de la PAS că-și fac campanie la Primărie pentru alegerile parlamentare anticipate.

„Bună ziua, stimați colegi, din păcate este a treia ședință consecutiv din lipsă de cvorum, din motiv că, după cum vedeți, partea stângă, colegii socialiști refuză să vină. Ignoră munca care trebuie să fie depusă de noi în interesul cetățeanului. Avem subiecte pe ordinea de zi importante care a afectează chișinăuienii, cum ar fi anularea creșterii impozitului, calitatea în transportul public și altele. Și mai grav este că aici, alături de secretarul general, trebuia să fie primarul. În loc să mobileze socialiștii să vină la CMC, să dă în spectacol la conferință de presă”, a declarat consilierul PAS Vasile Grădinaru, în timp ce primarul capitalei, Ion Ceban, într-adevăr susținea o conferință de presă.

Potrivit acestuia, edilul s-a scuzat că ar fi ocupat. „Condamnăm acest comportament iresponsabil”, a conchis Vasile Grădinaru, adresându-se către toți consilierii municipali.

În continuare, a luat cuvânt de la tribună consilierul Partidului ȘOR Serghei Burgudji care a acuzat consilierii PAS că și-ar face campanie electorală, utilizând imaginea Primăriei Chișinău, și a amintit de incidentul de la ședința trecută a CMC care la fel nu a avut loc, când a venit deputatul Platformei DA Alexandru Slusari la Pretura sectorului Centru, acolo unde se adună consilierii municipali.

Ceban, nervos pe Năstase și Slusari. „Chiar dacă nu sunt acasă, nu înseamnă că nu țin lucrurile sub control”

„Dragi colegi, vreau și eu să constat că nu avem cvorum. Partidul Șor este gata de lucru, sute de chișinăuieni ni se adresează, clar că așteptăm ca ședința CMC să aibă loc, dar vreau să vorbesc despre un subiect. Cineva nu iese din rol și își face agitație politică prin manipulări. Duce în eroare chișinăuienii. Mă refer la PAS”, a punctat acesta.

Într-un final, consilierii prezenți au părăsit sala.

Este de menționat că o ordine de zi pentru ședința de CMC a fost adoptată încă pe 15 aprilie curent.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 09:28
 // Categoria: Sport // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 09:28 // Sport //  Mădălina Sorokovsky

Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei scrie istorie! Echipa s-a calificat în premieră în finala Campionatului European, grupa B. Moldova a învins Cehia cu 5-2 în semifinalele turneului care se desfășoară la Chișinău și este organizat de Federația Moldovenească de Fotbal pe Arena multifuncțională construită anul trecut de FMF.

Marea finală va avea loc astăzi, 1 august, pe Arena din parcul La Izvor al capitalei, unde Moldova va întâlni Estonia, de la ora 18.30.

„Invităm toți suporterii la stadion să-i susținem pe jucătorii noștri. Intrarea este liberă”, informează reprezentanții FMF.

Totodată, finala va putea fi urmărită în direct, pe site-ul Federației Moldovenească de Fotbal.

„De altfel, site-ul FMF va transmite Live pe parcursul zile, de la ora 13.30 toate meciurile care se vor disputa la turneu pe 1 august”, se arată într-un comunicat.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate