Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

VIDEO Ceban și-a scos casa la vedere pe Facebook, „ajutat de PAS”: Vă invit să vedeți cât de milionar sunt

15 Ian. 2022, 13:33
 // Categoria: Societate // Autor:  Petru Beregoi
15 Ian. 2022, 13:33 // Societate //  Petru Beregoi

Primarul Capitalei, Ion Ceban, s-a văzut nevoit să-și arate casa în care locuiește în cadrul unui live pe pagina sa de Facebook de la primele ore ale dimineții de astăzi, 15 ianuarie, după ce ieri seara, 14 ianuarie, consilierii municipali ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au publicat un video, inclusiv filmări cu drona, unde descriu cum trăiește edilul și ce mașină are în posesie.

„Vă invit la mine acasă unde locuiesc din anul 2012 să vedeți cât de „milionar” sunt. Trăiesc într-o casă alături de alte șase familii cu ogradă comună. Garaj nu am și nici beci de lux. Mașină de serviciu nu am”, a spus Ceban, la începutul live-ului.

Ceban i-a contrazis pe consilierii PAS că ar trăi într-o casă de milioane și că nu deține mașină de serviciu, acuzându-i că „mint cu nerușinare”.

„Cei de la PAS fac investigații cu drona și mint cu nerușinare. Vă justificați prostia pentru care azi oamenii plătesc și tirajați șouri că nimic bun nu puteți face”, a mai spus Ceban.

Precizăm că, în materialul video, lansat de PAS se arată de sus complexul locativ unde trăiește Ion Ceban, specificându-se că este o casă de 230 de metri pătrați, așa cum a indicat și Ceban în declarația sa de avere și interese personale.

„Primarul Ion Ceban trăiește într-o casă la prețul de circa 5 milioane de lei, dar se plânge că i-a venit factura pentru gaz de 4 000 delei. Anunțul lui Ceban este cel puțin ipocrit, în timp ce se plimbă cu un automobil de model Skoda Kodiaq la preț de jumătate de milion de lei. Pentru luxul primarului plătesc cetățenii, acesta își umple rezervorul cu combustibil achitat din bugetul municipiului Chișinău. Da, Ion Ceban nu plătește din banii personali pentru benzină, bugetul Chișinăului îi achită. Ion Ceban este om bogat, milionar care oficial declară că a moștenit case și automobile de la neamuri, însă în realitate el a lucrat la stat. Este evident că această avere nu poate fi achiziționată din bani munciți cinstit la stat. În anul 2020, din bugetul Chișinăului, pe contul său au ajuns 228 mii lei. Primarul nu reușește să se isprăvească cu glodul și gunoiul de pe străzile Capitalei, dar deja se dă drept expert în piața gazelor. Este regretabil că Ion Ceban face haz de necaz când Federația Rusă a majorat prețul la gaz anume în perioada rece anului și pe fundalul crizei pandemice COVID-19 la nivel mondial”, se arată în descrierea videoului plasat de PAS.


Amintim că, ieri, 14 ianuarie, Ion Ceban a pe pagina sa de Facebook factura pe care a primit-o pentru consumul de gaz natural. Este vorba de 4 200 de lei, în timp ce are un apartament, conform declarației de avere și interese personale de 230 de metri pătrați.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 17:00
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Maria Timofti
17 Ian. 2022, 17:00 // Actualitate //  Maria Timofti

Radu Marian, deputatul PAS, a solicitat Consiliului Concurenței să facă investigații în sectoarele în care creșterea prețurilor depășește media. Într-o postare pe o rețea de socializare, el spune că investigația ar trebui făcută în special în industria alimentară, domeniul construcțiilor și al imobiliarelor.

„Am solicitat să fie identificați agenții economici care au majorat prețurile în mod neobișnuit (de ex. la care abaterea standard este mai mare de 4 puncte procentuale.) și să fie investigate acțiunile acestora prin prisma respectării legislației concurențiale.

Tendința de creștere a prețurilor este una globală, dar asta nu înseamnă că situația de pe piață nu trebuie monitorizată atent. Știu că autoritatea concurențială efectuează deja anumite investigații și sper că în scurt timp să vină și cu concluzii. Abuzurile nu pot fi tolerate.

În condițiile care majorarea prețurilor este o mare problemă pentru cetățeni, prioritatea numărul unu a autorităților va fi stimularea creșterii veniturilor populației”, a scris Radu Marian.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală