Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

VIDEO Cei de la ZebraShow și-au făcut partid – PMS! Au mâna scurtă și vor fura puțin

24 Iun. 2021, 09:24
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
24 Iun. 2021, 09:24 // Life //  Realitatea.md

Echipa ZebraShow au făcut un video-pamflet, în cadrul proiectului „Dă-i la vot”, despre politicienii care, până acum, s-au lansat în campanie electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Și-au lansat partidul PMS – pe lung Partidul Mănă Scurtă – cu sloganul „Cu mâna scurtă, furi puțin!”.

„Bună ziua, dragă audiență. Mulțumim mult că ați dat curs invitației noastre. Eu, Valeriu Mânăscurtă, vreau cu echipa PMS anunț oficial lansarea Partidului Mână Scurtă în campania electorală. Unul dintre cele mai importante puncte din programul nostru electoral este consolidarea puterii atât pe stânga, cât și pe dreapta. Considerăm că este discriminatoriu să spunem la oameni stângaci și la alții dreptaci. Poți lucra cu dreapta, lucrează; cu stânga – poftim”, așa și-a început discursul așa-zisul lider PMS.

Cei de la ZebraShow au ironizat și pe cele mai mari probleme din țară, cum ar fi starea drumurilor și construcția continuă a noi blocuri în capitală. „O altă direcție de dezvoltare este reconstrucția totală a drumurilor în țara noastră. Pentru asta am stabilit și o candidatură. Este vorba de cumătrul meu Roma. Să știți că, dacă ne veți vota, toate veniturile de la reconstrucția drumurilor se vor duce spre Roma. Vin cu un mesaj pentru toate partidele care susțin ideologia noastră. Haideți, să construim împreună un bloc comun, de 14 etaje. Semnăturile le avem de la Primărie. Bani s-au dat. A rămas săptămâna asta să dăm doar documentele”.

„Să știți că Partidul Mână Scurtă – PMS – nu promite povești. El promite doar ceea ce într-adevăr poate să facă. De furat mult noi nu putem, noi putem doar ceea ce putem. Suntem un partid tânăr. Alaltăieri ne-am înregistrat. Nu suntem implicați în scadaluri politice și scheme de corupție. Într-un cuvânt – la putere încă nu am fost. Dragi alegători, soarta țării este în mâinile voastre. Vă promit că Moldova va deveni o țară de talie mondială. Dacă eu cu talia mea am ajuns la așa rezultate, gândiți-vă ce o să fac cu țara”, și-a încheiat discursul așa-zisul lider PMS.

Este de reiterat că videoul vine ca o glume și are la bază scopul de a motiva cetățenii moldoveni să meargă la votare peste două săptămâni pentru a alege partidul care să constituie majoritatea parlamentară pentru noul Parlament al Republicii Moldova. Alegerile anticipate se vor desfășura pe 11 iulie 2021.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 13:55
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
02 Aug. 2021, 13:55 // Societate //  Valentina Buză

Un bărbat și o femeie cu vârstele de 36 și 49 de ani, locuitori ai Capitalei au fost reținuți. Potrivit informațiilor, ambii nu sunt la prima abatere anterior fiind judecați pentru infracțiuni analogice, iar audiați, aceștia și-au recunoscut vina.

În primul caz, suspectul în vârstă de 36 de ani în timp ce se afla pe strada Armenească, în mod tainic a sustras din buzunarul unui unui bărbat în vârstă de 31 de ani telefonul mobil „OPPO”. Prejudiciul părții vătămate a fost estimat la 4000 de lei.

Totodată,  al doilea caz a avut loc pe teritoriul unei piețe amplasată pe strada Independenței din sectorul Botanica, unde femeia în vârstă de 49 de ani, pe ascuns a sustras din geantă portmoneul în care se aflau mijloace bănești în sumă totală de 3200 lei, ce aparțin unui bărbat în vârstă de 72 de ani.

Aceștia sunt cercetați penal în stare de libertate pentru „Pungășie”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepsește cu amendă în mărime de până la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la doi ani.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

 • Când aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă DVS.
 • Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.
 • Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.
 • Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.
 • Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate