Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

(VIDEO) Chelsea s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după ce a învins Real Madrid, scor 2-0

06 Mai 2021, 09:52
 // Categoria: Sport // Autor:  Mădălina Sorokovsky
06 Mai 2021, 09:52 // Sport //  Mădălina Sorokovsky

Chelsea s-a calificat meritat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Real Madrid cu scorul de 2-0,(3-1, la general) miercuri seara, la Londra, în manşa secundă a semifinalelor, informează Agerpres.

Londonezii s-au impus cu 2-0, grație golurilor marcate de Timo Werner (28) și Mason Mount (85).

Astfel, finala programată pe 29 mai, la Istanbul, va opune două echipe din Anglia, Manchester City şi Chelsea.

Real, care venea după o serie de 19 partide fără înfrângere (13 victorii), a avut prima ocazie notabilă a partidei, însă portarul Edouard Mendy a reţinut şutul lui Kroos de la distanţă (11). Gazdele au replicat prin fundaşul german Rudiger (12), care a şutat violent din afara careului, dar Courtois a reuşit să boxeze. Madrilenii au fost foarte periculoşi în min. 26, când Benzema a şutat din poziţie centrală, însă Mendy a respins salvator.

Real Madrid reuşise calificarea în ultimul act la ultimele sale trei semifinale jucate, potrivit Reuters.

Finala de la Istanbul va fi a două între două reprezentante ale Angliei în ultimele trei sezoane ale competiţiei, după ce Liverpool a trecut de Tottenham cu 2-0 în 2019.

Chelsea, care a cucerit trofeul Champions League în 2012, a învins-o recent pe Manchester City în semifinalele Cupei Angliei. City este la prima sa finală în Liga Campionilor.

Real Madrid rămâne cu lupta la titlu din La Liga. Cu patru etape înainte de final, trupa lui Zidane are 74 de puncte, cu două sub liderul Atletico. Barcelona se află și ea în cursa pentru trofeu, tot cu 74 de puncte.

Realitatea Live

24 Iun. 2021, 21:32
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
24 Iun. 2021, 21:32 // Politica //  Cristina Vlah

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate/vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, a declarat că Uniunea Europeană dorește o cooperare aprofundată în domeniul securității cu țările parteneriatului Estic, informează Realitatea.md. Declarații în acest sens au fost lansate în urma întrevederii dintre oficialul European și miniștrii de Externe din Republica Moldova, Ucraina și Georgia.

„Punerea integrală în aplicare a acestor acorduri (n.r. – Acordurile de Asociere cu UE) este esențială pentru a putea folosi toate oportunitățile pe care le oferă, de exemplu, schimburile comerciale ulterioare, o mai mare cooperare în materie de securitate – și, în prezent, în special în noile domenii de dezinformare, amenințări cibernetice și hibride – cu privire la mediu și conectivitate; așa cum am spus, acest lucru devine cuvântul zilei.

Permiteți-mi să spun, de asemenea, că apropierea de Uniunea Europeană va necesita o muncă din partea ambelor părți. În fiecare dintre țările dvs., știți că există domenii cheie de reformă care necesită îmbunătățiri rapide, aprofundate și sincere. Nu putem decât să aproximăm legislația, să aprofundăm cooperarea și să progresăm în activitatea comună dacă aceste reforme sunt pe deplin adoptate și puse în aplicare”, a declarat Josep Borrell.

De asemenea, demnitarul UE a reiterat faptul că UE va susține din punct de vedere politic și financiar țările Parteneriatului Estic, dar se așteaptă și din partea acestor țări – implementarea reformelor.

„Anul acesta este un an important pentru Parteneriatul estic. Împreună cu Comisia, suntem în curs de finalizare a agendei pentru perioada post 2020, care conține rezultate și obiective concrete.

Summitul Parteneriatului estic va avea loc în decembrie. Înțeleg că tuturor ne pare rău pentru faptul că a fost [anterior] amânat, așa cum s-a întâmplat și cu alte summituri. Dar în decembrie, când va avea loc acest summit, vom avea ocazia să punem în mișcare această nouă agendă și să convenim asupra unei viziuni comune pentru viitor”, a mai spus Borrell.

În context, înaltul reprezentant european și-a exprimat disponibilitatea de a vizita țările Parteneriatului Estic, printre care e și Republica Moldova, după ce se vor permite liberele deplasări în contextul reducerii pericolului pandemic.