Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

VIDEO Chiril Lucinschi și-a petrecut prima noapte în închisoare cu Chirtoacă și Gacichevici: Grigore ne-a primit bine

19 Iul. 2021, 13:48
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
19 Iul. 2021, 13:48 // Politica //  Realitatea.md

Fostul deputat liberal democrat Chiril Lucinschi, fiu al fostului președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, a oferit în exclusivitate detalii despre ziua în care a fost reținut de către regimul lui Plahotniuc și a stat la răcoare trei zile la CNA, ulterior 11 luni în arest la domiciliu. Chiril Lucinschi susține că a fost reținut chiar în timp ce ieșea de la mănăstire.

Se întâmpla exact patru ani în urmă, în 2017. M-am dus la slujbă, liturghia dedicat sărbătorii Înălțarea Domnului. Eu am ieșit dimineața, m-am dus la mănăstire și când am ieșit, chiar la porțile mănăstirii am fost reținut. Presimțeam. Ei au creat o viață nebună în jurul meu pentru că odată în săptămână mă suna cineva din cunoscuți și îmi spuneau: fii atent, acolo este dosar. În momentul în care am fost arestat, câțiva cunoscuți de ai mei au încercat să vină cu întrebări, imediat a fost informat ștabul de la GBC și persoanei care a încercat să afle i-au spus: ocupă-te de treburile tale și nu te băga acolo unde nu trebuie.  

La patru ani de la cele întâmplate, Chiril Lucinschi povestește zâmbind despre prima noapte din celulă, însă în acea perioadă, lucrurile nu erau deloc amuzante, susține fostul politician în cadrul unui interviu cu Rodica Ciorănică. 

Eu nu am povestit asta la nimeni, dar prima noapte am petrecut-o într-o celulă cu Grigore Gacichevici – fostul șef BEM și Dorin Chirtoacă – fost edil al Primăriei Municipiului Chișinău. Dorin a fost arestat în aceiași zi. Grigore era acolo de ceva timp, un an și ceva. Noi am fost cazați la el. Noi am fost foarte îngândurați cu Dorin. Înțelegeam foarte bine ce se întâmplă, dar Grigore ne-a primit bine, avea ceva de mâncare. El așa se bucura și zicea: poate nu la timp, dar eu tare mă bucura să vă văd. Acum prin râs îți aduci aminte, dar pentru mine a fost un șoc, a declarat Lucinschi. 

Fostul deputat liber democrat menționează că era aproape sigur în acea perioadă că dosarul în care era învinuit, era unul fabricat. 

Eu eram tare încrezut și ulterior s-au adeverit o parte din suspiciunile mele că dosarul acesta este falsificat și a fost făcut ca să fiu învinuit. Au urmat 11 luni de arest la domiciliu, deși de fiecare dată ziceau că asta este ultima prelungire a arestului. 

În prezent, Chiril Lucinschi afirmă că este o persoană liberă și așa vrea să rămână și în viitor. 

Eu am înțeles că viața este frumoasă dacă tu o vezi și viața poate fi frumoasă dacă tu devii o optică pentru această viață. Dacă tu întotdeauna ești posomorât, vezi lucrurile negative, atunci viața va fi colorată în aceleași culori. Eu acum sunt rezervat la caracteristici, opinii. Eu cred că astăzi Chiril Lucinschi este un om liber și eu țin la această calitate, valoare. Eu am fost, sunt și vreau să rămân om liber.

Realitatea Live

19 Sept. 2021, 15:39
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 15:39 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Un hotel din Marea Britanie a introdus o taxă de membru de 200 de lire sterline (270 USD) după ce pitorescul său bar de pe stâncă a fost inundat de instagrameri care doreau să obțină fotografii la apus, scrie Bani.md.

Proprietarii hotelului Druidstone din Pembrokeshire, Țara Galilor, au spus că barul, care are vedere la Golful St Brides, a fost atât de inundat de turiști încât au fost obligați să „controleze numărul”.

„Oaspeții mei trebuiau să aștepte 45 de minute la bar pentru a lua o băutură și o mulțime de localnici ne vor evita vara pentru că eram prea ocupați”, a declarat pentru BBC proprietarul Angus Bell, care a moștenit hotelul de la părinții săi.

Bell a spus că non-membrii pot rezerva în continuare cazare și masă la restaurant.

Miscarea i-a enervat pe unii localnici care merg de ani de zile la unitate.

Citiți articolul integral pe BANI.MD.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române