Curs valutar
 • EUR
  20.3375
  -0.1303%
 • USD
  17.5407
  0.1192%
 • RUB
  0.2496
  -1.1619%
 • RON
  4.1099
  -0.1484%
 • UAH
  0.6650
  0.2707%

VIDEO Chirtoacă spune de ce a vrut „să-i bată” pe Dodon și Voronin: Ei ne-au atacat, noi am răspuns

05 Iul. 2021, 09:19
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
05 Iul. 2021, 09:19 // Politica //  Petru Beregoi

Candidatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Dorin Chirtoacă își îndreptățește acțiunile de ieri, când a încercat să sară la bătaie asupra liderului PSRM, Igor Dodon și președintelui PCRM, Vladimir Voronin, în timp ce mărșăluiau prin centrul Capitalei.

Chirtoacă își argumentează gestul prin faptul că „primii i-ar fi atacat pe aceștia Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor”, prin faptul că au rupt tricolorul imens pe care l-au întins de-a lungul străzii Gavril-Bănulescu Bodoni, care intersectează bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, unde PSRM și PCRM desfășurau un marș.

„Ei ne-au atacat, noi am răspuns. Noi stăteam pașnic cu tricolorul la Ștefan cel Mare, și pentru că Dodon cu Voronin au dat ordin poliției să ne atace, să lovească colegii, să dea cu gaze lacrimogene în ochi și să ne calce în picioare tricolorul, am încercat să ajung la cei doi capi ai mafiei, să le cer socoteală, inclusiv bărbătește, dar fără să sar la bătaie. Nu le dăm la bot, le dăm la Vot, pe 11 iulie”, a scris Chirtoacă pe Facebook.

De asemene, Dorin Chirtoacă afirmă că, „ultimul la care a sărit într-un asemenea mod a fost Vlad Plahotniuc, în 2019, iar peste o săptămână acesta a fugit din țară.

„Ultimul la care am sărit a fost șeful tău, Plahotniuc, tot acolo, la Ștefan cel Mare, pe 9 iunie 2019. Peste o săptămână, el a fugit și este fugar și azi. La fel și voi, Dodon și Voronin, o să fugiți? Dacă, nu, fix peste o săptămână veți fi măturați de alegătorii din Moldova și diasporă prin vot, pentru a fi aruncați definitiv la coșul de gunoi al istoriei, împreună cu toată mafia voastră de hoți și bandiți”, spune liderul PL.

Amintim că, ieri Dorin Chirtoacă a încercat să ajungă la Dodon și Voronin, în timpul marșului organizat de comuniști și socialiști, însă a fost oprit la timp de către paza acestora, care l-au imobilizat și înlăturat din calea celor care mărșăluiau în centrul Capitalei.

Realitatea Live

28 Oct. 2021, 20:10
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
28 Oct. 2021, 20:10 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Guvernările iresponsabile care s-au aflat la putere în ultimii 30 de ani ar fi influențat asupra problemei grave cu care se confruntă la momentul actual Republica Moldova, și anume criza gazelor naturale. Cel puțin, acestea au fost declarațiile Maiei Sandu care au urmat după ședința  Consiliului Suprem de Securitate (CSS) pe subiectul securității din sectorul energetic. 

Astfel, președinta Republicii Moldova a ținut să menționeze că rezolvarea problemei cu care se confruntă țara nu stă doar în puterile Republicii Moldova. Este vorba despre creșterea dramatică a prețului la gaze și problemele ce țin de livrarea gazelor naturale. 

„Din momentul în care am câștigat o luptă grea împotriva celor care au sărăcit țara noastră, știam cu toții că drumul va fi greu. Știam că avem mult de lucru pentru a rezolva toate problemele interne ale țării și că ne vor fi puse multe bețe în roate”, a subliniat Maia Sandu. 

Totodată, Maia Sandu a dat de înțeles că, cei care s-au aflat la conducere până acum au folosit schemele din energie pentru propriul buzunar și nu au făcut nimic pentru ca țara să nu ajungă într-un astfel de blocaj.

„În timp ce alte țări au investit, timp de decenii, în diversificarea resurselor energetice, în proiecte de energie regenerabilă, așa încât să se protejeze de asemenea crize, la noi sistemul energetic a fost o sursă constantă de corupție”.

Mai mult, președinta menționează că nu s-a făcut aproape nimic pentru a asigura independența energetică a țării și nici nu s-a investit în energia regenerabilă. 

„În schimb, au înflorit scheme de sute de milioane de dolari în sectorul energetic, iar corupția a rămas nepedepsită”. 

În context, șefa statului a numit creșterea prețurilor la gaze de 5-6 ori la nivel internațional drept „o anomalie”. Ea a spus că o asemenea crestere bruscă este o lovitură pentru Republica Moldova, unde veniturile oamenilor sunt mici iar economia abia a început să se recupereze după criza pandemică. 

 

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău