Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

VIDEO Chirtoacă spune de ce a vrut „să-i bată” pe Dodon și Voronin: Ei ne-au atacat, noi am răspuns

05 Iul. 2021, 09:19
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
05 Iul. 2021, 09:19 // Politica //  Petru Beregoi

Candidatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Dorin Chirtoacă își îndreptățește acțiunile de ieri, când a încercat să sară la bătaie asupra liderului PSRM, Igor Dodon și președintelui PCRM, Vladimir Voronin, în timp ce mărșăluiau prin centrul Capitalei.

Chirtoacă își argumentează gestul prin faptul că „primii i-ar fi atacat pe aceștia Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor”, prin faptul că au rupt tricolorul imens pe care l-au întins de-a lungul străzii Gavril-Bănulescu Bodoni, care intersectează bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, unde PSRM și PCRM desfășurau un marș.

„Ei ne-au atacat, noi am răspuns. Noi stăteam pașnic cu tricolorul la Ștefan cel Mare, și pentru că Dodon cu Voronin au dat ordin poliției să ne atace, să lovească colegii, să dea cu gaze lacrimogene în ochi și să ne calce în picioare tricolorul, am încercat să ajung la cei doi capi ai mafiei, să le cer socoteală, inclusiv bărbătește, dar fără să sar la bătaie. Nu le dăm la bot, le dăm la Vot, pe 11 iulie”, a scris Chirtoacă pe Facebook.

De asemene, Dorin Chirtoacă afirmă că, „ultimul la care a sărit într-un asemenea mod a fost Vlad Plahotniuc, în 2019, iar peste o săptămână acesta a fugit din țară.

„Ultimul la care am sărit a fost șeful tău, Plahotniuc, tot acolo, la Ștefan cel Mare, pe 9 iunie 2019. Peste o săptămână, el a fugit și este fugar și azi. La fel și voi, Dodon și Voronin, o să fugiți? Dacă, nu, fix peste o săptămână veți fi măturați de alegătorii din Moldova și diasporă prin vot, pentru a fi aruncați definitiv la coșul de gunoi al istoriei, împreună cu toată mafia voastră de hoți și bandiți”, spune liderul PL.

Amintim că, ieri Dorin Chirtoacă a încercat să ajungă la Dodon și Voronin, în timpul marșului organizat de comuniști și socialiști, însă a fost oprit la timp de către paza acestora, care l-au imobilizat și înlăturat din calea celor care mărșăluiau în centrul Capitalei.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 13:29
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
03 Aug. 2021, 13:29 // Life //  Realitatea.md

Maestrul Nicolae Botgros a făcut primele declarații în presă din România, după înmormântarea artistei Lidiei Bejenaru, care i-a fost soție. A dezvăluit că se simte mai singur decât oricând. Totodată, recunoaște că a greșit și că a încercat să facă posibilul ca familia să fie „în regulă”. Aici a dat de bănuit că s-a referit la relația sa amoroasă în afara căsătoriei.

„Sunt oameni, dar cum să vă spun, dacă mă credeți cu adevărat, parcă nu aș avea nevoie de nimeni acum, pentru că așa am rămas singur și sărac, ea îmi lipsește în fiecare secundă din fiecare minut. Eu am trăit cu ea 50 de ani de căsnicie și ne cunoaștem de 53 de ani de la 15 ani jumătate ne cunoaștem”, a spus Nicolae Botgros.

Maestrul a povestit despre problemele grave de sănătate cu care s-a confruntat artista, înainte să-și dea ultima suflare pe patul de spital. „Trei intervenții. Timp de două săptămâni aproape. Dacă vorbim așa, pe data de 8 iulie ne-am dus la control, pe dat de 11 iulie au operat-o. Peste patru zile a urmat a doua intervenție, după patru zile a urmat și a treia intervenție și, practic, după a doua intervenție nu am mai avut cum să vorbesc cu ea, fiindcă era în comă. A avut cancer la colon, dar în afara cancerului pe care îl avea și care era foarte avansat, deja avansa în stadiul de metastază, ea avea diabetul ei de vreo 20 și ceva de ani”.

„Noi am trăit cu Lida toate evenimentele cele mai frumoase. Că a fost și sfadă în casă. Ne-am sfădit ca la orice om există treaba asta, că am greșit eu, tot se mai pune. S-au luat toate lucrurile în calcul, am făcut așa ca familia să fie în regulă, să nu fie afectată. Dar, mă rog, Dumnezeu a vrut să ne despartă. Foarte greu. Despărțirea a fost foarte tulburătoare, pentru mine, în viață nu a fost trăsnet mai mare ca acesta”, a mai adăugat acesta.

Lidia Bejenaru s-a stins din viață pe 26 iulie 2021, la 68 de ani. A suferit de cancer la colon.

FOTO ZBOR LIN, Lidia Bejenaru-Botgros. Solista Orchestrei Naționale „Lăutarii” a fost petrecută pe ultimul drum

Amintim că familia a fost în gura unui scandal. Nicolae Botgros a fost implicat într-un triunghi amoros. În urmă cu trei ani, Anișoara Dabija, artistă de muzică populară și cea care îi era amantă, i-a născut o fetiță. El era căsătorit cu Lidia Bejenaru. Cei doi nu au divorțat, însă maestrul a recunoscut copilul.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate