Curs valutar
 • EUR
  21.2647
  -0.174%
 • USD
  18.0769
  0.0725%
 • RUB
  0.2457
  0.407%
 • RON
  4.3206
  -0.1366%
 • UAH
  0.6685
  0.5834%

„Moștenire” de la Chirtoacă și Grozavu! Ce spune Chironda despre metodele aplicate de Dogotaru la Primărie

16 Iun. 2021, 10:47
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
16 Iun. 2021, 10:47 // Politica //  Tatiana Rusnac

„Reacția doamnei Dogotaru nu face decât să confirme că ea nu înțelege care e rolul Arhitectului-șef al orașului”, este reacția viceprimarului Victor Chironda la declarațiile făcute de Svetlana Dogotaru precum că Chironda se vrea pe listele unui partid cu șanse de trecere în Parlament.

Într-o postare pe Facebook, Chironda scrie că:

„Eu am refuzat toate propunerile de includere în listele electorale. Nu mă interesează Parlamentul, deși ar fi o listă întreagă de legi pe domeniul urbanismului pe care le-aș promova.”

Mai mult, viceprimarul susține că acceptarea fără cîrcnire a enormităților de PUZ-uri și proiectelor de blocuri enorme generate de companiile de construcții, acoperindu-te cu „cadrul legal” este exact ceea a făcut echipa lui Chirtoacă și Grozavu timp de 10 ani cu acest oraș.

„De fiecare dată cînd apăreau astfel de proiecte o rugam pe doamna Svetlana să găsim posibilități de a impune condiții, de a reduce etajele, de a prevedea construcția de obiecte sociale. De fiecare dată răspunsul era „nu este posibil”, „totul este conform legii”. În schimb ulterior, cînd societatea civilă și experții criticau proiectul, identificau probleme și soluții, doamna Arhitect-șef lua apă în gură și eu eram cel care trebuia să dea explicații”, scrie viceprimarul.

„Donația de PUG”, PUZ zona Circ, Braus Ciocana, PUZ Botanica și alte proiecte cu scandal care au ajuns în Consiliul Municipal sau au fost emise de municipalitate au fost făcute sub aceelași deviz – „totul conform legii. Vă propun să comparați această abordare cu cea a Arhitectului-șef al orașului Kazan, Rusia. Acest oraș este în top 5 cele mai frumoase și moderne orașe din Rusia, iar proiectele de urbanism și amenajare a teritoriului se pot compara cu cele din Amsterdam sau Copenhaga”, se mai arată în postare.

„O încercare de a primi o ofertă pe lista vreunui partid”, reacția Svetlanei Dogotaru la acuzațiile lui Chironda

Realitatea Live

25 Iul. 2021, 21:38
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Iul. 2021, 21:38 // Societate //  Realitatea.md

Politicianul Oazu Nantoi ar fi suferit un accident cu parașuta în Bulgaria. Cel puțin această informație a făcut-o publică pe Facebook jurnalistul Petru Clej duminică, 25 iulie curent, pe la ora 17:00. Ulterior, pe surse s-a tot confirmat zvonul, ca într-un final să se afle că acesta va fi adus la Chișinău cu un echipaj SMURD.

„Oazu Nantoi a avut un accident de parașutism în Bulgaria și este transportat de SMURD la Chișinău în stare destul de gravă”, a scris Petru Clej.

Reprezentanți din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au putut doar să ne confirme că, într-adevăr, noaptea urmează să fie asigurat transportatea unui cetățean al Republicii Moldova din Bulgaria spre Chișinău.

Anul trecut, Oazu Nantoi a stabilit propriul record. A făcut cel de-al 2000-lea salt cu parașuta. În timp ce făcea studii la Politehnică, a fost selecționat în echipa Moldovei la parașutism. După o întrerupere de 31 de ani, în 2004, a reluat săriturile cu parașuta.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid