Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

Chironda, replică pentru Ceban de ce a lipsit de la muncă: Trebuia să răspună la telefoane și mesaje

16 Iun. 2021, 10:24
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
16 Iun. 2021, 10:24 // Politica //  Tatiana Rusnac

Scandalul de la Primărie continuă. Viceprimarul Capitalei, Victor Chironda îi dă replică primarului Ion Ceban, după ce ultimul a divulgat că subalternul său lipsește nemotivat de la lucru și întârzie cu proiectele.

Într-o postare pe Facebook, Chironda susține că a acceptat invitația lui Ion Ceban să vină la primărie pentru a schimba abordarea în domeniul dezvoltării urbane și a reorganiza acest sistem putred, care a generat orașului nostru atîtea probleme.

„Dacă primarul consideră că Viceprimarii trebuie să facă lucrul de manager de proiecte de amenajare a parcurilor și să semneze acte permisive fără să pună întrebări, atunci nu e deloc așa. Spre regret, în loc să văd suport și ajutor din partea primarului general, am fost îndepărtat de la luarea deciziilor iar în locul meu a fost mereu consultată doamna Dogotaru. Știu că vor urma acuzații de tot soiul. Dar sunt gata să merg pînă în pînzele albe pentru a realiza ceea ce am promis oamenilor în campania electorală: o administrare corectă și transparentă a procesului de eliberare a actelor permisive în construcții”, a scris Chironda.

Cât despre prezența sau neprezența sa la Primărie, viceprimarul susține că pentru perioada 13-26 mai a avut concediu de odihnă planificat, însă din cauza infectării cu virusul COVID-19, acesta a fost nevoit să amâne concediul.

„Astfel, la 29 mai, după închiderea concediului de boală am solicitat prelungirea concediului de odihnă nefolosit, cu revenirea la muncă pe data de 14 iunie. Dacă vroia să afle detalii despre starea mea de sănătate nu avea decît să răspundă la telefoane și mesaje”, a conchis Chironda.

Amintim că, ieri, primarul Capitalei, Ion Ceban, care se află într-o vizită de muncă la Buzău, România, a intrat într-un live pe pagina sa de Facebook pentru a reacționa pe mai multe subiecte din presă, printre care și pe cel legat de nemulțumirea viceprimarului Victor Chironda privind demolarea Hotelului Național.

Edilul l-a obrăzit, divulgând că subalternul său lipsește nemotivat de la lucru, întârzie cu proiectele și că acest subiect trebuie de rezolvat, odată ce revine la Chișinău.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 11:30
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
03 Aug. 2021, 11:30 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Soarta președintelui FEA, Dorin Damir, este în mâinele magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, care astăzi examinează demersul procurorului de caz.

PCCOCS cere prelungirea măsurii preventive cu încă 30 de zile pentru Damir în dosarul penal care vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP al MAI.

Contactat telefonic de Realitatea.md, serviciul de presă al PCCOCS, Emil Gaitur ne-a confirmat informația. Gaitur a precizat că procurorul pe caz a înaintat un demers similar și pentru șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, dar și pentru angajatul de la Poliția de Frontieră.

Amintim că atât președintele FEA, Dorin Damir, șeful IP Bălți, Valeriu Cojocaru, dar și un angajat de la Poliția de Frontieră au primit 30 de zile de arest în Penitenciarul nr. 13 în data de 7 iulie.

Aceștia sunt învinuiți de complicitate și instigarea la abuz în serviciu; trecerea ilegală a frontierei; complicitate la delapidarea averii străine; instigarea la divulgarea secretului de stat și complicitate la fals în acte publice.

Descinderile la domiciliile, în birourile de serviciu, dar și în automobilele celor trei bănuiți au avut loc luni, 5 iulie.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate