Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0.4356%
 • USD
  17.9234
  -0.164%
 • RUB
  0.2450
  0.2449%
 • RON
  4.3242
  0.3931%
 • UAH
  0.6668
  -0.21%

„O încercare de a primi o ofertă pe lista vreunui partid”, reacția Svetlanei Dogotaru la acuzațiile lui Chironda

16 Iun. 2021, 09:49
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
16 Iun. 2021, 09:49 // Politica //  Tatiana Rusnac

Arhitectul șef al Capitalei, Svetlanei Dogotaru declară că toate actele emise pentru demolarea Hotelului Național corespund întru totul legislației, iar acuzațiile lansate de viceprimarul Victor Chironda denotă lipsa acestuia de cunoștințe necesare pentru a-și îndeplini obligațiunile de funcție.

Declarația a fost făcută de către Svetlana Dogotaru pentru Unimedia.

„Referitor la demolarea hotelului Național, legea autorizării lucrărilor în construcții este foarte explicită la capitolul emiterea autorizațiilor de desființare a construcțiilor. Încercarea de a pune condiții, altele decât prevede legislația nu este altceva decât manipulare a opiniei publice. Emitentul autorizațiilor nu se poate conduce de emoții și frustrări personale, dar strict de prevederile legii, care interzice impunerea oricăror condiții sau solicitare de acte suplimentare, neprevăzute de lege. Emiterea autorizațiilor de construire/desființare nu este un proces discreționar a arhitectului-șef, dar nici a viceprimarului, oricât de multe conferințe nu ar face și oricâte adresări la CNA nu ar înainta”, a declarat Dogotaru.

Totodată, arhitectul șef al Capitalei a mai precizat că proiectul a fost prezentat spre consultare, iar toate neconformitățile din proiect se vor înlătura, altfel nici nu va fi înaintat CMC spre aprobare.

„Urmează proceduri de lucru cu acest document, inclusiv expertize, în caz de necesitate. Doar că asta se face în regim de lucru, nu în show-uri televizate. Oricum, faptul că s-au făcut publice defecțiunile proiectului e doar spre bine, nu facem nimic pe ascuns. Sunt de părere, că adresările viceprimarului la CNA pentru a-și fundamenta deciziile de a semna actele pentru care este atribuit cu competențe reprezintă o lipsă de cunoștință a procesului de lucru, pentru care este angajat. Nu este la prima adresare la CNA, aceasta este metoda de lucru a lui cu direcția. Nu se fac ședințe de lucru, în care ar putea să clarifice lucrurile și să primească explicațiile necesare în situațiile pe care nu le poate gestiona. E o lipsă de încredere mai degrabă, deoarece se tot lamentează că i se bagă documente la semnat”, a mai adăugat arhitectul șef al orașului.

De asemenea, Dogotaru susține că a cerut verificarea corectitudinii emiterii autorizației de desființare printr-o notă informativă adresată primarului.

„Referitor la alte lucruri expuse despre mine pentru fundamentarea cererii de demisie – devine deja o obișnuință a viceprimarului să dezinformeze. După ce a stopat chiar el procesul de reorganizare a direcției prin crearea unui nou grup de lucru pe care așa și nu l-a mai convocat a trecut deja jumătate de an în încercări de a manipula și a învinui. Totul pentru a scăpa de mine. Vendeta viceprimarului împotriva mea este deja cu barbă. În general, această conferință o văd ca de sorginte politică, o încercare de a primi o ofertă pe lista vreunui partid cu șanse de trecere în Parlament. Acolo e mult mai interesant decât la primărie, unde trebuie să muncești mai mult decât să vorbești”, a declarat Svetlana Dogotaru.

Amintim că, ieri, viceprimarul Capitalei, Victor Chironda a anunțat că va cere demisia Svetlanei Dogotaru și suspendarea actelor de demolarea a Hotelului Național, fiind nemulțumit de modul în care se gestionează acest proiect.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 15:30
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
30 Iul. 2021, 15:30 // Actualitate //  Realitatea.md

O nouă apariție neobișnuită a judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus răpit din Moldova în primăvara acestui an. Cetățeanul ucrainean a fost găsit într-un sat din regiunea Vinița, Ucraina, fiind îmbrăcat doar în lenjerie intimă. Ceaus le-a spus polițiștilor că a fost răpit de către persoane necunoscute.

Știrea se actualizează…

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate