Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

VIDEO de ultima oră! Vasile Costiuc s-a trezit cu mascații la ușă. A fost reținut!

12 Ian. 2022, 08:05
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
12 Ian. 2022, 08:05 // Societate //  Realitatea.md

ACTUALIZARE 4 Dosarul „Primăria Durlești”: ARBI va identifica și urmări bunurile figuranților principali. Investigațiile în acest caz continuă. Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

ACTUALIZARE 3 Nedelea – al doilea reținut, în aceeași zi cu Costiuc, în dosarul „Primăriei Durlești”. Cine este?

ACTUALIZARE 2 Mascații CNA forfotesc azi prin Chișinău: Doi reținuți sunt! Acțiunile în dosarul „Primăriei Durlești” continuă

ACTUALIZARE 1 CNA confirmă că desfășoară percheziții în dosarul „Primăriei Durlești”. Una din adrese – locuința lui Costiuc!

Știrea inițială

Vasile Costiuc – activist civic și președintele Partidului „Democrația Acasă”, cunoscut unei comunități de circa 500 de mii de oameni, poate și mai mult – a fost reținut în dimineața zilei de miercuri, 12 ianuarie curent. Despre asta s-a aflat chiar de pe pagina de Facebook a acestuia. A intrat în direct și a filmat începutul operațiunii.

Ofițerul de urmărire penală de la Centrul Național Anticorupție (CNA), însoțit de mascați și poliție, i-a dat „bună dimineața” și l-a anunțat că are o ordonanță de reținere pe numele lui Vasile Costiuc în cadrul „unei cauze penale”.

– Vă rog frumos, lăsați telefonul. Sunați avocatul.
– Nu am un avocat.
– Vă chem un avocat din oficiu.
– Avocatul până vine, că-i ora șase jumătate, șapte. Nu pot să-i sun la ora 05:00 și să-i spun: „vino, că a venit CNA-ul”.

Între timp, ofițerul de urmărire penală a căutat documentul pentru a-l angaja pe Vasile Costiuc să nu divulge date despre urmărirea penală sau anumite înregistrări.

– Eu sunt în direct.
– În cazul în care o să apară în presă sau la alte persoane, veți fi tras la răspundere penală.

Ofițerul CNA s-a arătat vădit deranjat că este filmat.

Preliminar, ar fi fost reținut pentru 72 de ore. Deocamdată, nu se cunoaște ce învinuiri i se aduc. Urmează să aflăm.

 

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 18:23
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Guștiuc
17 Ian. 2022, 18:23 // Societate //  Mădălina Guștiuc

În Bălți va fi construit un Spital Regional. Cel puțin asta declară ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Aflată într-o vizită de lucru în nordul Republicii Moldova, aceasta a declarat că deja se lucrează la acest proiect, scrie nordnews.md.

Ministra Sănătății s-a arătat sigură de implementarea acestui proiect.

Da, veți avea! Și chiar acum, în februarie, vom avea misiunea băncii care finanțează acest spital. Am început să ajustăm studiul de fezabilitate care a fost elaborat acum câțiva ani, să îl ajustăm din toate punctele de vedere a indicatorilor statistici, care s-au schimbat în ultimii ani. Fortificarea departamentelor de terapie intensivă, primiri urgente, veți avea acest spital”, a spus Ala Nemerenco, ministra Sănătății.

Potrivit ministrei, lucările de construcție a noului spital regional vor fi finanțate de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Acești bani vor veni de la Banca Consiliului Europei. Noi ne-am făcut un plan în acest an. Ar fi bine să reușim cu proiectarea, licitația pentru proiect. Dacă am putea să finalizăm pentru acest an licitația, să avem proiectul gata și să putem purcede la licitații pentru construcții, ar fi ideal. Îmi doresc foarte mult acest lucru, exact ca și dumnevoastră”, a mai adăugat Ala Nemerenco.

Iar despre gândacii care ar fi fost filmați recent într-un salon din incinta Spitalului Clinic Bălți, Nemerenco a spus că vor anunța reguli mai stricte de gestionare a instituțiilor medicale.

Noi suntem o echipă foarte mică la minister și nu o să mergem în toată ziua să facem controale, dacă avem gândaci sau nu.  Cu privire la curățenie, ar putea fi și un spital mai sărac, dar să corespundă în tocmai tuturor standardelor de igienă”, a conchis Ala Nemerenco.

În prezent, Spitalul Clinic Bălți acordă servicii de asistență de urgență și asistență medicală specializată pentru mun. Bălți și localități din 11 raioane din nordul Republicii Moldova.

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală