Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

VIDEO Declarația Marinei Tauber în fața Curții de Apel Bălți: Acesta este punctul final în justiția moldovenească

05 Dec. 2021, 09:28
 // Categoria: Politica // Autor:  Maria Timofti
05 Dec. 2021, 09:28 // Politica //  Maria Timofti

Decizia de astăzi a Curții de Apel Bălți este punctul final în justiția moldovenească. Asta a declarat Marina Tauber după ce a fost pronunțată hotărârea luată de magistrați cu privire la anularea înregistrării candidatei Partidului Politic „ȘOR” în cursa electorală.

„Astăzi este sfârșitul lumii pentru țara noastră și pentru justiția noastră. Este punctul final pe justiția moldovenească și tot ce se putea mai rău pentru cei de la conducere. Ei au venit la conducere, în primul rând pentru a face ceva pentru țara noastră. Vorbesc despre Maia Sandu care a făcut multe promisiuni. Ea însă a distrus țara și credința oamenilor, iar astăzi și credința locuitorilor din municipiul Bălți. Eu împreună cu colegii am venit aici să creăm și să construim din municipiul Bălți un oraș al visurilor și eu știu că nouă asta ne va reuși în orice caz.Ne uităm cu lacrimi în ochi la tot ceea ce s-a întâmplat. Noi vom lupta în continuare. Este dureros să te uiți la ceea ce s-a întâmplat azi. Eu nu știu cum magistrații vor mai privi în ochii oamenilor din municipiul Bălți. Cred că lor trebuie să le fie rușine și să iasă prin ușa de rezervă”, a spus Marina Tauber. 

Iar înainte de a fi pronunțată decizia Curții de Apel Bălți, candidata Partidului Politic ȘOR la funcția de primar de Bălți, Marina Tauber a ieșit cu o declarație de presă, la data de 5 decembrie, ora 4:30. Tauber a adus acuzații grave în adresa președintelui CA Bălți, Ion Talpă și a Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu precum că s-ar fi implicat în actul justiției. 

„Domnul Talpă continuă să îi convingă, impună și să pună presiune pe mai mulți colegi de-ai săi pentru a-i face să ia decizia de a fi scoasă din cursa electorală. Iată justiția Maiei Sandu. Din acest motiv judecătorii au precizat, ca și cum să discute. Însă totul este un circ. Domnule Talpă, de ce dumneavoastră amenințați oamenii cu dosare penale, de ce îi faceți să ia astfel de decizii fără precedent”, a mai spus Tauber.

Amintim că acum patru zile, mai exact la data de 1 decembrie, Comisia Electorală Centrală a votat pentru anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber. În proiectul de hotărâre se menționează un șir de încălcări la capitolul finanțării campaniei electorale. Candidata partidului „ȘOR” este acuzată că a cheltuit bani, pe care nu i-a declarat, pentru a hrăni simpatizanții care au susținut-o în campanie electorală.

Realitatea Live

16 Ian. 2022, 19:18
 // Categoria: Life // Autor:  Petru Beregoi
16 Ian. 2022, 19:18 // Life //  Petru Beregoi

Maestrul Emerit al Artei, pictorul și artistul plastic Andrei Mudrea, născut pe 29 aprilie 1954, în satul Mitocul Vechi, raionul Orhei, a decedat. Anunțul a fost făcut astăzi, 16 ianuarie de către Ministerul Culturii.

„E prematur să vorbim despre Andrei Mudrea la timpul trecut, de aceea o să menționăm aici că opera acestui discipol al lui Mihai Grecu, îi poartă amprenta, este și va rămâne pentru veșnicie una de referință sau chiar de avangardă artistică românească. Autor al mai multor lucrări de pictură, grafică, sculptură și artă-obiect, fondator și membru al „Grupului Zece”, creația plasticianului Andrei Mudrea consemnează o evoluție ce marchează mai multe etape de ascensiune. Ea poarta un mesaj individual, cu caracter profund filosofic, corespunzătot aspirațiilor artistice,  raportate la schimbările ce intervin în ambianța culturală națională. Andrei Mudrea va rămâne în amintirile noastre  ca fiind unul dintre cei mai talentați pictori basarabeni. Lucrările sale, de la prima expoziție personală din 1983 la Chișinău, au fost expuse apoi la Moscova, Paris, Saint-Malo, Strasbourg. În expoziții comune, lucrările lui Andrei Mudrea au ajuns a bucura inimile prețuitorilor de artă din Varșovia, Lisabona, precum și în mai multe saloane expoziționale din Italia, Franța, Rusia și România”, se arată în comunicatul Ministerului Culturii.

Tablourile și obiectele de artă semnate de artistul Andrei Mudrea se află în numeroase colecții publice, cum ar fi cele ale Ministerului Culturii, Chișinău (R. Moldova); precum și la Ministerul Culturii, Moscova (Rusia); Fondul Uniunii Artiștilor Plastici, Chișinău (R. Moldova); Fondul Artiștilor Plastici, Moscova (Rusia); Muzeul Național de Artă, Chișinău (R. Moldova); Muzeul Literaturii Române „Mihail Cogălniceanu”, Chișinău (R. Moldova); Muzeul „Alexei Mateevici”, Chișinău (R. Moldova), dar și în colecții particulare în  Austria, Canada, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, România, Rusia, SUA și Ucraina.

Artistul s-a bucurat, în cei 67 de ani hărăziți pe pământ, de mai multe premii și distincții, iar publicul îl va putea revedea pe marele artist în fiecare din picturile sale, dar și în filmele documentare despre viața și creația sa, ori în cele artistice, cu participare în roluri episodice.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală