Curs valutar
 • EUR
  19.8861
  0%
 • USD
  17.7261
  0%
 • RUB
  0.2374
  0%
 • RON
  4.0177
  0%
 • UAH
  0.6559
  0%

VIDEO Demisii și numiri la Guvern! Agenția Națională Antidoping are un nou-vechi director numit pe timpul lui Sandu

22 Sept. 2021, 15:45
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
22 Sept. 2021, 15:45 // Politica //  Realitatea.md

Secretarul general al ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Pali, a fost eliberată astăzi din funcție în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri. Potrivit ministrului Andrei Spînu, eliberarea acesteia are loc în urma restructurării administrației publice centrale de specialitate.

La capitolul numiri, Agenția Națională Antidoping are un nou-vechi director. Este vorba despre Artiom Jucov, care a deținut funcția de director general al Agenției Naționale Antidoping în perioada 4 septembrie 2019 – aprilie 2020.

În funcția de șef-adjunct al Oficiului teritorial Bălți al Cancelariei de Stat a fost numită Elena Covalciuc. Conform CV-ului, Elena Covalciuc este pedagog de profesie, deține studii de master în relații internaționale. De asemenea, a activat în sectorul educațional și deține experiență de lucru în cadrul Oficiului teritorial Bălți.

Olga Todirean-Creciun a fost numită în funcția de al șef-adjunct al Oficiului teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat. Acesta deține studii în domeniul juridic și administrare publică. Deține studii de masterat în domeniul relații publice și drept. De asemenea, mai bine de 13 ani lucrează în domeniul administrație publică centrală și locală, domeniul gestionării personalului, precum și monitorizării politicilor, în special în domeniul educației.

O ultimă numire pentru ziua de astăzi a avut loc la Oficiului teritorial Cahul al Cancelariei de Stat, este vorba despre Ivan Mihailov în funcția de șef-adjunct. Fiind jurist de formare, acesta deține experiență de muncă în MAI, avocatură și instituțiile penitenciare.

La finalul numirilor, prim-ministra Natalia Gavriliță le-a urat mult spor și succes noilor funcționari.

Realitatea Live

28 Nov. 2021, 16:40
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
28 Nov. 2021, 16:40 // În Lume //  Realitatea.md

Grecia a introdus noi restricţii, printre care și obligarea credincioşilor de a prezenta un test COVID-19 negativ pentru a putea participa la slujbe în biserici, după o creştere a numărului de cazuri de coronavirus în ultimele săptămâni.

Statul elen a introdus restricțiile încă pe data de 18 noiembrie curent, persoanelor nevaccinate interzicându-li-se accesul în spaţii interioare, inclusiv în restaurante, cinematografe, muzee şi săli de sport, chiar dacă prezintă un test negativ pentru coronavirus.

În cazul bisericilor, duminică, 28 noiembrie curent, a fost prima zi în care credincioşii care participă la slujbe trebuie să prezinte un test negativ.

„(Această măsură este) pentru a ne proteja pe noi înşine şi pe oameni”, a declarat părintele Christos, preot la Biserica Sfântul Spiridon din oraşul Pireu. „Poate fi puţin dificil, însă vom persista. Suntem obligaţi să respectăm toate măsurile”, a mai spus el.

Unii credincioşi au declarat că au venit mai puţini oameni decât de obicei la slujba de duminică din cauza cerinţei ca cei nevaccinaţi să plătească pentru teste, un cost care s-ar putea dovedi prea mare pentru cei cu familii.

Grecia a înregistrat o creştere a infectărilor cu COVID-19 luna aceasta, numărul cazurilor zilnice ating niveluri record. Până sâmbătă, ţara a înregistrat 920.683 de infectări cu coronavirus şi 17.861 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea pandemiei.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală