Curs valutar
 • EUR
  19.2489
  -0.5886%
 • USD
  18.1679
  -0.191%
 • RUB
  0.1888
  -0.3178%
 • RON
  3.8734
  -0.6351%
 • UAH
  0.4919
  -0.2033%

(VIDEO) Detalii despre crima de la Holercani! Minora de 16 ani și pistolarul reținut erau într-o relație de doi ani

02 Mart. 2021, 14:45
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
02 Mart. 2021, 14:45 // Societate //  Realitatea.md

Minora de 16 ani care a decedat noaptea trecută la spital și individul de 27 de ani care a tras focurile de armă erau într-o relație de doi ani. Aceasta însă l-a lăsat întrucât, fiind mai des peste hotare, băiatul era foarte gelos și îi controla orice pas. Recent însă, acesta a revenit de peste hotare. Rudele victimei însă nu cunosc nici până acum circumstanțele în care a avut loc crima.

Sora minorei a relatat pentru ProTV că aseară, Valeria – sora ei de 16 ani – a mers la prietena ei – care s-a ales cu traume în urma împușcăturilor, unde a stat până mai târziu. În jurul orei 23:30 aceasta ar fi pornit spre casă și, în mod normal, în jurul orei 00:00 ar fi trebuit să ajungă acasă.

„Când am văzut că nu ajunge, mi-am dat seama imediat că e vorba despre fostul ei. Că s-au văzut, că s-au întâlnit, că el o urmărea de multă vreme. Ținea cont de orice pas al ei. Îi spărgea contul de Instagram, de Facebook, făcea chestii inacceptabile. Când am văzut că nu a ajuns pe la 12:00, l-am sunat pe el pentru că ea nu mi-a răspuns. El a răspuns, dar a vorbit sora mea și mi-a spus că vine în două minute, că e la colț. Au trecut 20 de minute și iarăși n-a venit. Atunci a sunat prietena ei”, a povestit sora Valeriei.

Ea a mai spus că nu a înțeles nimic din ce i-a relatat prietena surorii ei, dar a trezit-o pe mama și au ieșit în stradă să o caute. Ulterior, s-au întâlnit cu polițiștii, iar de la ei au aflat că Valeria a fost dusă la spital. Nici până acum însă membrii familiei nu cunosc detalii despre incident.

„Tot ce știm este despre relația ei cu el și că el n-a acceptat faptul că trebuie să se despartă. N-o lăsa să se ducă în străinătate, ea vroia să meargă la liceu în România”, a povestit tânăra.

La fel, ea a spus că cei doi erau de doi ani împreună, iar tânărul mai mereu era plecat peste hotare. Mama fetei nu l-a acceptat pentru că ea era minoră, iar diferența de vârstă era destul de mare. Acesta însă s-a arătat „băiat de treabă”. „Ne ajuta pe acasă, nu era agresiv. Era plăcut la vorbă. În timp s-a arătat agresiunea. Valeria ascundea, dar eu cel puțin știam că nu e totul în regulă”, a mai spus sora victimei.

Realitatea Live

26 Sept. 2023, 22:49
 // Categoria: Societate // Autor:  Ursu Ana
26 Sept. 2023, 22:49 // Societate //  Ursu Ana

Șefa statului Maia Sandu a vizitat astăzi mai multe localități din țară. Președinta a mers în satele Țipala, Răzeni, Cărbuna din raionul Ialoveni, unde a discutat cu câteva sute de oameni despre cum se dezvoltă localitățile și ce înseamnă pentru ei să aducem Uniunea Europeană acasă, anunță președinția.

„La Țipala localnicii erau bucuroși că se pot aduna din nou la Casa de Cultură, renovată prin programul „Satul European”. Cu oamenii din Răzeni am discutat despre importanța de a continua investițiile în proiecte care modernizează localitatea, precum termoizolarea liceului și renovarea primăriei, care se află acum în proces de lucru”, a declarant șefa statului.

Șefa statului a avut o întâlnire călduroasă cu oamenii din Cărbuna și a apreciat eforturile localnicilor în implementarea proiectelor.

„M-am bucurat să descopăr o comunitate puternică, ce și-a unit eforturile cu moldoveni din diasporă, administrația centrală și locală pentru a asigura iluminarea localității prin instalarea unui parc fotovoltaic. Angajamentul nostru este să asigurăm condiții de viață mai bune în fiecare localitate, ca satele și orașele noastre să arate ca în Uniunea Europeană, iar oamenii să se simtă bine acasă”, a mai precizat Maia Sandu.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală