Curs valutar
 • EUR
  21.6064
  0.6197%
 • USD
  17.7574
  0.1757%
 • RUB
  0.2398
  0.1668%
 • RON
  4.3858
  0.6019%
 • UAH
  0.6447
  0.4188%

(VIDEO) Detalii despre crima de la Holercani! Minora de 16 ani și pistolarul reținut erau într-o relație de doi ani

02 Mart. 2021, 14:45
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
02 Mart. 2021, 14:45 // Societate //  Realitatea.md

Minora de 16 ani care a decedat noaptea trecută la spital și individul de 27 de ani care a tras focurile de armă erau într-o relație de doi ani. Aceasta însă l-a lăsat întrucât, fiind mai des peste hotare, băiatul era foarte gelos și îi controla orice pas. Recent însă, acesta a revenit de peste hotare. Rudele victimei însă nu cunosc nici până acum circumstanțele în care a avut loc crima.

Sora minorei a relatat pentru ProTV că aseară, Valeria – sora ei de 16 ani – a mers la prietena ei – care s-a ales cu traume în urma împușcăturilor, unde a stat până mai târziu. În jurul orei 23:30 aceasta ar fi pornit spre casă și, în mod normal, în jurul orei 00:00 ar fi trebuit să ajungă acasă.

„Când am văzut că nu ajunge, mi-am dat seama imediat că e vorba despre fostul ei. Că s-au văzut, că s-au întâlnit, că el o urmărea de multă vreme. Ținea cont de orice pas al ei. Îi spărgea contul de Instagram, de Facebook, făcea chestii inacceptabile. Când am văzut că nu a ajuns pe la 12:00, l-am sunat pe el pentru că ea nu mi-a răspuns. El a răspuns, dar a vorbit sora mea și mi-a spus că vine în două minute, că e la colț. Au trecut 20 de minute și iarăși n-a venit. Atunci a sunat prietena ei”, a povestit sora Valeriei.

Ea a mai spus că nu a înțeles nimic din ce i-a relatat prietena surorii ei, dar a trezit-o pe mama și au ieșit în stradă să o caute. Ulterior, s-au întâlnit cu polițiștii, iar de la ei au aflat că Valeria a fost dusă la spital. Nici până acum însă membrii familiei nu cunosc detalii despre incident.

„Tot ce știm este despre relația ei cu el și că el n-a acceptat faptul că trebuie să se despartă. N-o lăsa să se ducă în străinătate, ea vroia să meargă la liceu în România”, a povestit tânăra.

La fel, ea a spus că cei doi erau de doi ani împreună, iar tânărul mai mereu era plecat peste hotare. Mama fetei nu l-a acceptat pentru că ea era minoră, iar diferența de vârstă era destul de mare. Acesta însă s-a arătat „băiat de treabă”. „Ne ajuta pe acasă, nu era agresiv. Era plăcut la vorbă. În timp s-a arătat agresiunea. Valeria ascundea, dar eu cel puțin știam că nu e totul în regulă”, a mai spus sora victimei.

Realitatea Live

Expoziția – Concurs de Artă Plastică „Arta și mitopoetica orașului”. Decernarea premiilor și diplomelor
Ziua Internațională a Muzeelor „Viitorul muzeelor: recuperați și reimaginați”
Briefing de presă susținut de fracțiunea parlamentară PSRM
Ședința Consiliului Superior al Magistraturii, din 18 mai 2021
Ședința Consiliului de Integritate, din 17 mai 2021
Conferință de presă organizată de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Dezbateri IPN „Atitudinea societății față de UE: motive obiective și manipulări politice și geopolitice”
Evenimentul de donare a echipamentelor personale de protecție pentru personalul medical, din partea UE și a Germaniei
Eveniment Public Online: Politica externă a Republicii Moldova: o diplomație inteligentă pentru o țară mai puternică
18 Mai 2021, 14:43
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
18 Mai 2021, 14:43 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Circa 30 de persoane înarmate cu bâte au dat năvală, duminică seara, în jurul orei 19:00, pe terenul unui agricultor din comuna Pelinei, raionul Cahul și au distrus tot ce au putut.

Indivizii au defectat stația de pompare a apei, au scos țeava și filtrul din lacul de acumulare, dar și au atacat unul dintre proprietarii terenului, scrie ziuadeazi.md.

„Aseară mergeam la depozit în Pelinei, pe drum văd la pompe cum veneau niște bărbați și stricau. Am mers încolo. Când mă apropii de baraj, văd ca nu e băiatul meu (paznicul n.r), dar sunt alții. „Vă omor”, „vă omor” strigau și când au început să iasă mai mulți… eu m-am speriat” a  declara unul dintre proprietarii terenului.

Victima susține că a recunoscut în mulțime doi consilieri din sat și pe primarul comunei Tudor Luca, care ar participa activ la vandalizarea stației sale de pompare:

„Erau doi consilieri, Loghin Viorel, Cercel Ion și primarul, și cetățeni din sat, vreo 30, asta cât am reușit să văd, că nu am stat sa-mi dea în cap cu bâta ceea. Dacă ma dădeam jos din mașină era praf din mine, aveau niște bastoane mari, înarmați ca la război…”

Atacatorii au distrus geamul de la portiera mașinii, iar urmele atacului au rămas și pe corpul proprietarului. Victima s-a ales cu mâna stângă plină de vânătăi. A chemat poliția, iar ulterior a fost și la urgență.

Bărbatul spune că a fost atenționat să nu meargă la teren întrucât unii dintre agresori l-ar aștepta acolo. Acesta spune că, preliminar, pagubele s-ar ridica la 50 mii lei, iar în caz că pompa de apă de la stație se va adeveri că este defectă, atunci prejudiciul va trece de peste 230 mii de lei.

Cristina Ciobanu, ofițer de presă al IP Cahul ne-a comunicat că Poliția are înregistrat un caz similar, iar cu mai multe detalii va reveni o dată ce va fi acumulat probatoriul.

 
Gărzile de coastă italiene au salvat peste 70 de migranţi
Gărzile de coastă italiene au salvat peste 70 de migranţi
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82