Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  -0.6511%
 • USD
  17.7253
  -0.1992%
 • RUB
  0.2382
  -0.4198%
 • RON
  4.3418
  -0.6794%
 • UAH
  0.6416
  -0.1091%

(VIDEO) Detalii „greu de explicat”, dezvăluite într-un raport american privind OZN-urile

23 Mart. 2021, 12:28
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
23 Mart. 2021, 12:28 // În Lume //  Daniel Hacina

Piloții și sateliții militari americani ar fi înregistrat „mult mai multe” observații cu privire la obiectele zburătoare neidentificate sau așa-zisele OZN-uri de-a lungul timpului, însă puține din informațiile colectate au fost deschise publicului larg, a spus John Ratcliffe, fostul director al Serviciului Național de Informații din SUA.

Întrebat în cadrul unui emisiuni de pe Fox News despre viitorul raport guvernamental cu privire la „fenomene aeriene neidentificate”, Ratcliffe a spus că documentul va îngloba absolut toate observațiile necunoscute de până acum din „întreaga lumea”.

Fostul director al IS este destul de reticent față de componența rapoartelor atunci când acestea sunt făcute publice, sugerând că unele părți mai alarmante din acestea ar putea fi omise. „Sincer, există mult mai multe observații decât cele care au fost făcute publice”, a spus el.

„Unele dintre acestea au fost declasificate cu timpul”, a adăugat Ratcliffe.

„Atunci când atingem subiectul observațiilor, vorbim despre obiecte care au fost văzute de piloții de marină sau din cadrul forțelor aeriene, fie de imaginile care au fost preluate prin intermediul sateliților, ce se angajează în acțiuni sau mișcări greu de replicat”.

Un alt impediment major menționat de către John Ratcliff în detectarea OZN-urilor este viteza. Acesta a susținut că „unele dintre ele se deplasează cu o viteză ce depășește bariera sonoră”.

Raportul privind obiectele zburătoare neindentificate ar trebui să fie publicat până la începutul lunii iunie, în conformitate cu o clauză dintr-un pachet de cheltuieli semnat de fostul președinte al SUA, Donald Trump, chiar înainte de a părăsi funcția.

Când este observat un fenomen aerian neidentificat, a spus Ratcliffe, „analiștii încearcă să-l explice drept fiind o potențială perturbare a vremii sau un alt element de rutină”.

„De fapt, am vrut să scot aceste informații publicului larg și să le desclasific înainte de a părăsi funcția”, a spus Ratcliffe, „însă nu am reușit să le obținem într-un format neclasificat la acea vreme”.

Raportul va fi emis de către Departamentul de Apărare și Agențiile de Informații.

Realitatea Live

Jazz’n Chișinău Internațional Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
Reprezentanții partidului „ȘOR” depun documentele necesare privind înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlament
Workshop online organizat de IPRE „Bune Practici din Învățământul Superior din UE: Oportunități pentru Tinerii din Republica Moldova”
Dialogul online “Imunizare anti-COVID-19”
Deputații Alexandru Slusari și Vasile-Andrei Năstase susţin un briefing de presă cu privire la activitatea Agenției Servicii Publice
Conferința de presă cu tema „PAS depune actele la CEC pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate”
Conferința de presă a deputatei Stela Macari, fracțiunea parlamentară ACUM Platforma DA
14 Mai 2021, 18:13
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
14 Mai 2021, 18:13 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Forțele de Apărare din Israel au efectuat cea mai mare bombardare a Fâșiei Gaza de la începutul escaladării conflictului, în noaptea din 13 spre 14 mai. 160 de avioane de război au lansat 450 de rachete pe teritoriul palestinian. Ținta atacului a fost o rețea de tuneluri folosite de militanții Hamas pentru mișcare și adăpost.

Drept urmare, după cum a declarat Ministerul Sănătății palestinian, în dimineața zilei de 14 mai, cel puțin 115 persoane au fost ucise în Fâșia Gaza și aproximativ 600 au fost rănite. 

La rândul său, autoritățile din Israel au spus că majoritatea victimelor erau fie luptători ai Hamasului și ai Jihadului Islamic, fie oameni care au murit în urma rachetelor lansate chiar de luptătorii palestinieni.

Aceștia din urmă, în aceeași noapte, au continuat atacurile cu rachete pe teritoriul israelian, lansând 220 de rachete. Cele mai multe dintre ele au fost interceptate de sistemul Iron Dome, antiracheta care apăra Israelul.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso