Curs valutar
  • EUR
    19.3202
    0%
  • USD
    18.1428
    0%
  • RUB
    0.1888
    0%
  • RON
    3.8869
    0%
  • UAH
    0.4912
    0%

VIDEO ”Domnule Alaiba, călare pe TikTok, nu se face economie!” Patentarii, un nou flashmob la Guvern

05 Iun. 2023, 12:19
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
05 Iun. 2023, 12:19 // Actualitate //  Realitatea.md

Deținătorii de patentă au venit astăzi, 5 iunie, la Guvern pentru a-și exprima nemulțumirea de faptul că dreptul de activitate le-a fost prelungit doar până în iulie 2023 și de faptul că alte patente nu mai pot fi eliberate. Participanții la flashmob au venit cu pancarte și cu un rucsac pentru ministrul Dumitru Alaiba. Au explicat și ce au pus în el.

„Avem un rucsac pentru domnul ministru al Economiei, Dumitru Alaiba, și vrem să-i dăm un sfat de la oamenii simpli, de la vocea poporului, vrem să-i înmânăm al doilea rucsac și să-i spunem în mesajul oamenilor simpli: Domnule Alaiba, călare pe TikTok, nu se face economie! În acest rucsac este un aparat de casă, peștișorul de aur și este… sunt revendicările noastre”, a spus o participantă a flashmob-ului.

Ulterior, aceștia au susținut și o conferință de presă la IPN, în care au menționat că alternativa patentei de întreprinzător poate fi doar impozitul unic diferențiat, fiindcă piețele și volumul de marfă este diferit și nu toți sunt pe același cântar.

Anterior, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a precizat că „această măsură are menirea să asigure condiții echitabile și competitive de dezvoltare a mediului de afaceri și să contribuie la îmbunătățirea mecanismelor fiscale naționale”.

Potrivit ministerului, spre deosebire de patenta de întreprinzător, activitatea independentă oferă mai mult suport din partea Guvernului, dar și numeroase avantaje pentru dezvoltarea afacerii.

Potrivit datelor oferite de Serviciul Fiscal de Stat, la finalul anului 2022 erau înregistrate circa 2.000 de activități independente, în timp ce numărul patentelor pentru activitatea de comerț cu amănuntul este de aproximativ 5.000.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că termenul de desfăşurare a activităţii de comerţ în baza patentei a fost prelungit până pe 1 iulie 2023. Patenta de întreprinzător este în prezent utilizată în activităţile de comerţ cu amănuntul la tarabe, tejghele, tonete, în chioşcuri, pavilioane şi din autovehicule. De asemenea, este vorba şi despre comerţul cu produse alimentare şi mărfuri uşor alterabile autohtone, cu condiţia respectării cerinţelor sanitar-epidemiologice privind depozitarea, păstrarea şi comercializarea lor.

Realitatea Live

23 Sept. 2023, 20:00
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2023, 20:00 // În Lume //  Realitatea.md

Un pescar din Alaska a postat pe Facebook și Instagram imaginile unei capturi rare – un pește negru cu portocaliu care avea carnea albastră. Totodată, el a arătat schimbarea culorii cărnii după gătire.

Joe Chmeleck, proprietarul „The Lodge at Otter Cove” din Homer, Alaska, a prins un Greenling de stâncă (Hexagrammos lagocephalus) la finalul lunii trecute, potrivit informațiilor postate pe rețelele sociale, citate de Fox News.

„Am fost azi la pescuit și am prins un greenling de stâncă”, a scris el pe 28 august. „Carnea lui e albastră. Devine albă când o gătești. Natura este incredibilă”. El a spus ulterior că gustul cărnii este asemănător cu cel al cărnii de păstrăv.

Departamentul de Pescuit și Vânat din Alaska nu a reușit până acum să ofere recomandări legate de consumul acestor pești pentru că nu au fost adunate suficiente exemplare pentru a se testa nivelul de mercur al acestei specii.

Greenlingul de stâncă, denumit oficial Hexagrammos lagocephalus, este un pește marin găsit pe coasta de nord a Pacificului, din California până în Alaska.

Potrivit Departamentelor de Pescuit și Vânat din Oregon și Washington, Greenlingul de stâncă are solzi închiși la culoare și un model „pătat”, care poate fi roșu, maroniu, portocaliu sau verde, pentru ca peștele să se camufleze cu mediul înconjurător. Totodată, ambele agenții susțin că peștele are gura și carnea de culoare albastră sau albastră-verde.

Oamenii de știință nu sunt siguri care este motivul pigmenților de culoare în țesut, însă știu că acest colorit apare pentru că specia produce biliverdină, o secreție verde, arată fundația de cercetare marină Oregon Sea Grant.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală