Curs valutar
 • EUR
  19.1542
  -0.4944%
 • USD
  18.1471
  -0.1146%
 • RUB
  0.1876
  -0.6397%
 • RON
  3.8502
  -0.6026%
 • UAH
  0.4914
  -0.1018%

VIDEO Eroul cu rucsac! Tânărul care a încercat să-l oprească pe atacatorul în Franța: „Mi-a fost frică, dar…”

09 Iun. 2023, 18:45
 // Categoria: În Lume // Autor:  Elena Putregai
09 Iun. 2023, 18:45 // În Lume //  Elena Putregai

Curajul lui a fost pe larg comentat pe retelele de socializare unde a fost numit „eroul cu rucsac”. Henri d’Anselme este tânărul care a încercat să intervină de mai multe ori și să-l îndepărteze de copii pe bărbatul sirian care a îngrozit Franța cu atacul său.

„Mi-a fost frică pentru viața mea, dar mai presus de toate mi-a fost frică pentru cea a altora”, declarat Henri vineri dimineață, la Cnews, citat de Le Figaro. El spune că nu este un erou și că a acționat „instinctiv, așa cum ar trebui să facă orice francez”. „Era de neconceput să rămâi fără să faci nimic. Mă gândesc la victime, sper că sunt bine și că vor depăși momentul acesta. Am imagini oribile în cap”, a mai spus el.

În imaginile surprinse de martori și postate pe rețelele de socializare se vede cum Henri d’Anselme care are un rucsac în spate și unul în mână se apropie de atacator și încearcă să-l țină la distanță, apărându-se cu un mic rucsac pe care îl avea în mână. El îl urmărește pe atacator și intervine de câteva ori pentru a-l îndepărta de locul unde erau copiii.

Henri d’Anselme are 24 de ani și este absolvent de management. Catolic practicant, provenind dintr-o familie numeroasă, el începuse un pelerinaj, pe jos și cu autostopul, la mânăstirile din Franța.

Un bărbat de origine siriană a atacat, cu cuțitul, mai mulți copii într-un parc din Annecy (oraș din Alpii Francezi). Agresorul a fost arestat de poliție. Patru copii între doi și trei ani și un adult au fost răniți. Starea celor patru copii este acum stabilă.

Potrivit identității declarate de agresor, acesta este de naționalitate siriană, solicitant de azil, ce nu apare în vreun dosar anterior al poliției.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 22:43
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
27 Sept. 2023, 22:43 // În Lume //  Ursu Ana

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru este sigur că România va adera la programul Visa Waiver începând cu 1 decembrie 2025. Declarația a fost făcută miercuri seară, la Digi 24.

„În cazul României, anunțul ar trebui să vină undeva în februarie 2025, și intrarea ar trebui să se facă în cursul acestui an. Cred că 1 decembrie 2025, un moment simbolic pentru noi – e și momentul în care primii români pot păși în SUA fără viză”, a declarat Muraru.

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat luni, la Oradea, că România va adera la programul Visa Waiver, program care le va permite românilor să călătorească în Statele Unite fără viză, cel mai devreme la începutul anului 2025.

„Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun,” a declarat ambasadoarea SUA.

Senatorii americani introduceau în luna martie a acestui an un proiect de lege care recomanda includerea României în programul Visa Waiver, într-un prim pas important.

Statele Unite au propus României acordarea de „sprijin tehnic” pentru respectarea condițiilor care permit includerea unei țări în programul Visa Waiver, a anunțat pe 15 martie, la București, Dereck Hogan, asistentul principal adjunct al secretarului de stat american Anthony Blinken, care a condus a opta rundă de dialog din cadrul parteneriatului strategic România-SUA.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală