Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3462%
 • USD
  18.0183
  -0.0094%
 • RUB
  0.2353
  0.255%
 • RON
  4.1602
  -0.3606%
 • UAH
  0.6392
  -0.7979%

VIDEO Face praf opoziția! Ministrul Litvinenco din plen: „Moțiunea simplă înaintată de dvs. este un terci de minciuni”

21 Oct. 2021, 11:53
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
21 Oct. 2021, 11:53 // Politica //  Realitatea.md

După aprobarea agendei ședinței plenare de joi, 21 octombrie curent, primul subiect examinat în plen a fost moțiunea simplă înaintată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) împotriva activității ministrului Justiției privind reformele pe sectorul justiției. Sergiu Litvinenco s-a prezentat la Parlamentul Republicii Moldova și s-a adresat la tribuna din plen, acuzând opoziția că documentul înregistrat este „un terci, un amestec de minciuni și falsuri”.

Mai întâi, ministrul Sergiu Litvinenco a subliniat că examinarea moțiunii simple a fost acceptată pentru că asta înseamnă o „democrație veritabilă”. A spus că îi este greu să facă o listă de răspunsuri pentru opoziție, pentru că „moțiunea este un terci, un amestec de minciuni și falsuri” pe care le tot promovează la posturile tv afiliate.

„Manipulați cu semiadevăruri și prezentați opiniile dvs. care sunt niște falsuri, iar acolo unde nu puteți inventa nimic plauzibil, dați frâu fanteziilor. Sintagmele „stat capturat”, „control politic”, „jos mafia” sună mai mult ridicol decât ofenstator. Le amintesc acestor politicieni că au cochetat cu toți oligarhii în schimbul banilor din „kuliok” (n.r. pungă). Apropo, nu-l văd în sală pe Igor Dodon, el doar încă mai este deputat. Moțiunea este atât de slabă…”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Oficialul s-a arătat nemulțumit că a fost învinuit că nu i-a reușit reforma justiției în două luni. „Nu putem construi o justiție corectă cu o temelie pe rămășițele putrede ale sistemului pe l-ați lăsat, care v-a slujit și datorită căruia, unii se regăsesc acum în Parlament sau în alte locuri calde. Este imposibil în două luni să faci stat de drept, dar nu a fost imposibil să vă bag în panică”.

„După ce ați dat jos Guvernul condus de Maia Sandu, v-ați pus un procuror ascultător care nu a avut curajul să vă întrebe de lucrurile pe care le-ați făcut, de avere, de casele de milioane. Clima și Doneva sunt în măsură să facă reforme? Nu vă este rușine… Mai ziceți că este un atac asupra sistemului de justiție independent. Este o justiție dependentă de politicieni și de grupuri de interese”, a continuat acesta.

Totodată, a explicat că în elaborare la Minister ar fi tocmai 10 proiecte ce vizează justiția. Cât despre evaluarea externă, a adăugat că specialiștii sunt în discuții cu partenerii. „Este straniu să aud de la voi, or voi ați renunțat la această reformă, când ați preluat în 2019 guvernarea. Ați aruncat-o, chiar dacă spuneați că o doriți, pentru că ați vrut o justiție obedientă. Evaluarea externă trebuie făcută atent, în consultare cu partenerii care ne ajută să respectăm standardele acceptate de Comisia de la Veneția și că nu există riscuri ca țara să fie condamnată la CtEDO. Ne-am înțeles cu partenerii că trebuie să ne grăbim, dar încet”.

Cât despre Alexandr Stoianoglo, procurorul general suspendat, a mai declarat că nu știe dacă este vinovat, dar nu i-a plăcut ce a făcut la Procuratura Generală fiind în conducere. Și aici a remarcat că-și exprimă „opinia de cetățean”.

„Mai bine-zis nu mi-a plăcut ce el nu a făcut. Nu a avut progrese pe dosare de rezonanță, cum ar fi „frauda bancară”, „aeroportul”, „Metalferos”, „Bahamas”, „Kuliokul”. Nu mi-a plăcut că eliberat hoții pe bandă rulantă. Eliberarea lui Veaceslav Platon a fost ilegală. Nu-mi place cum a fost lăsat să fugă Andronache și cum au rămas neatinse averile lui Plahotniuc, cum a fost spălat Botnari în dosarul „profesorilor turci”. Justiția a fost un teren de reglări de conturi între criminali”.

Într-un final, Sergiu Litvinenco a conchis cu faptul că Procuratura Generală a devenit un soi de protecție pentru criminali, dar noua guvernare își propune să facă o justiție echitabilă pentru populația Republicii Moldova.

Realitatea Live

18 Ian. 2022, 17:42
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
18 Ian. 2022, 17:42 // Economie //  Realitatea.md

Abordare personalizată pentru fiecare client, zone de deservire cu design inteligent, ambianță confortabilă, colorată și model operațional inovator. Acestea sunt doar câteva dintre aspectele îmbunătățite ale Sucursalei Bălți, transformată în conformitate cu promisiunea maib de brand orientat către clienți.

Giorgi Shagidze, președintele maib:

„Obiectivul principal pe care îl urmărim în transformarea sucursalelor maib este oferirea unor experiențe reînnoite clienților – experiențe care derivă din strategia noastră orientată către client,  transparență, inovare, agilitate, profesionalism, încredere și spirit de echipă. Ne propunem să fim nu doar o bancă, ci un partener pentru întreaga viață a clienților, să fim aproape de oameni, de familiile şi afacerile lor orice ar face și oriunde s-ar afla. Sucursala Bălți este una dintre cele mai mari din rețeaua noastră și ne bucurăm că clienții din această regiune vor beneficia de servicii și produse bancare mai bune. Interacțiunea lor cu maib va deveni și mai simplă, rapidă și ușoară.”

Primul lucru pe care clienţii maib îl vor observa este stilistica exterioară și interioară, care a devenit mai prietenoasă, primitoare, transparentă, comodă și adaptată necesităților și așteptărilor clienților. Moderne și simplificate au devenit și zonele de deservire, unde clienții pot realiza operațiuni de sine stătător, pot solicita suportul consultantului clienți care va determina necesitățile individuale privind serviciile bancare, le va oferi sprijin, consultanță și îi va ghida către una dintre cele 4 zone speciale.

Zona de autoservire dedicată operațiunilor bancare rapide pentru clienții care își doresc să facă autonom și în timp redus anumite operațiuni la terminale de plată, cum ar fi: achitarea facturilor, achitarea creditului, verificarea contului, depunerea numerarului în cont etc.

Zona tranzacțională – permite facilitarea mai multor operațiuni la un singur ghișeu, cu o deservire mai rapidă pentru o listă vastă de operațiuni și, implicit, economie de timp prețios pentru toată lumea.

Zona consultativă este una semi-privată, facilitând comunicarea directă, analizarea necesităților și planurilor complexe personale sau de dezvoltare a afacerii. Această zonă este mai relaxantă, potrivită pentru luarea deciziilor importante, precum cele legate de creditele ipotecare, de afaceri sau altele asemănătoare.

Zona premium – reflectă un concept inedit, punând la dispoziţia clienţilor servicii exclusiviste, experienţe unice în condiţii de maxim confort şi privilegii speciale. Fiecare client Premium Banking va fi asistat de un manager personal și va beneficia de o gamă de facilități combinate în cele mai optime moduri – servicii de concierge, linie telefonică dedicată, aplicație mobilă personalizată, servicii bancare individuale și produse în condiții preferințiale, evenimente dedicate, programe de bonusuri și alte beneficii.

Aliona Stratan, prim-vicepreședintă maib:

„Suntem încântați să anunțăm că odată cu renovarea Sucursalei Bălți am dezvoltat în premieră conceptul de serviciu Premium Banking pentru clienții persoane fizice. Acesta definește nu doar gama de produse dedicată, dar și modelul operațional de activitate prin implementarea conceptului ONE STOP SHOP. Confidențialitatea, siguranța, confortul și eficiența reprezintă atribute esențiale prin care serviciul Premium Banking se face remarcat. Acum vom fi și mai aproape de clienții noștri, ajutându-i să se bucure de orice etapă a vieții lor”.

Sucursala Bălți este amplasată pe strada Pușkin nr. 56/a, municipiul Bălţi, fiind la dispoziţia clienţilor în fiecare zi de luni până vineri, între ora 08:30 și 16:30.

Pentru mai multe detalii și informații despre noua identitate de brand maib accesați linkul.

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, cu 59 de sucursale și 86 de agenții pe întreg teritoriul țării. Dintre acestea – 22 de sucursale și 32 de agenții se află în Chișinău, iar 37 de sucursale și 54 de agenții sunt distribuite uniform pe întreg teritoriul țării.

Prin rețeaua sa vastă de sucursale, maib deservește circa un milion de clienți – corporații, întreprinderi mici și mijlocii, persoane fizice.

P. 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală