Curs valutar
 • EUR
  20.3375
  -0.1303%
 • USD
  17.5407
  0.1192%
 • RUB
  0.2496
  -1.1619%
 • RON
  4.1099
  -0.1484%
 • UAH
  0.6650
  0.2707%

VIDEO Filmul care explică ce s-ar întâmpla dacă Pământul și Luna s-ar ciocni. Are un scenariu fenomenal!

26 Sept. 2021, 22:00
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Realitatea.md
26 Sept. 2021, 22:00 // Cosmos //  Realitatea.md

Undeva, cineva s-a gândit că un eventual impact între Pământ și Lună ar fi o premisă bună pentru un film. Cum scrii un scenariu pentru un film care intră la aceeași categorie cu filme clasice precum „The Day After Tomorrow” sau „Independence Day”? Răspunsul ni-l dă regizorul Roland Emmerich, pur și simplu, ciocnești Luna de Pământ. Interesant sau stupid, calitatea scenariului și a viitoarei pelicule, în ansamblu, rămâne la aprecierea ta.

În primul trailer al celui mai recent film al său, „Moonfall”, satelitul natural al Pământului a decis să facă omenirii o mare favoare și să-i curme suferința, prin coliziunea dintre cei doi aștri.

Moonfall – un nou film dezastru

Ai putea crede că titlul său spune aproape tot ce trebuie să știi despre „Moonfall”, dar, din păcate, sfârșitul lumii este doar o parte a poveștii. Potrivit scenariului oficial al filmului, o „forță misterioasă” este cea care pune Luna pe cursul coliziunii sale cu Pământul.

Salvarea omenirii, planetei și a țestoaselor de Galapágos depind de un executiv al NASA, un fost astronaut și, ghici ghicitoare, un teoretician al conspirației. Rolurile menționate anterior vor fi interpretate de Halle Berry, Patrick Wilson și John Bradley.

„Acești eroi improbabili vor porni într-o misiune imposibilă în spațiu, lăsând în urmă pe toți cei pe care îi iubesc, doar pentru a afla că Luna noastră nu este ceea ce credeam că este”, spune rezumatul oficial al filmului.

Încă sper că în spatele acestei „conspirații planetare” nu stau, te-ai prins, extratereștrii. Nu că aș avea ceva împotriva lui E.T., dar mi-ar plăcea un film cu un scenariu nou și original, cu adevărat unic. Oricum ar fi, „Moonfall” pare că va fi un mod distractiv de a petrece o oră sau două, uitând de toate problemele reale care bântuie omenirea în acest moment.

Filmul va debuta în cinematografe pe 4 februarie 2022.

Realitatea Live

28 Oct. 2021, 13:50
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
28 Oct. 2021, 13:50 // Actualitate //  Realitatea.md

Serghei Merjan a fost numit, pe un termen de 7 ani, în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor, director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC). Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în ședința Parlamentului de joi, 28 octombrie curent, cu votul a 54 de deputați PAS.

Serghei Merjan are studii în domeniul managementului administrației publice, finanțe, audit și contabilitate. Anterior, acesta a activat la Asociația PROMO-LEX, în calitate de expert în achiziții publice, la Banca Mondială și la Agenția de Servicii Publice. De asemenea, Serghei Merjan a fost coordonator de proiecte în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Hotărârea intră în vigoare la data adoptării.

Concursul a fost anunțat pe 22 septembrie de către Comisia economie, buget și finanțe, după ce, pe 10 septembrie, Anatolie Zagorodnîi și-a depus cererea de demisie din funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor – director general al ANSC.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău