Curs valutar
 • EUR
  21.2647
  -0.174%
 • USD
  18.0769
  0.0725%
 • RUB
  0.2457
  0.407%
 • RON
  4.3206
  -0.1366%
 • UAH
  0.6685
  0.5834%

VIDEO, FOTO Spider-Man la Vatican: De ce a venit super-eroul să-l întâlnească pe papa?

24 Iun. 2021, 09:50
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
24 Iun. 2021, 09:50 // Life //  Realitatea.md

Spider-Man a luat o pauză de la lupta împotriva criminalității săptămâna aceasta pentru a-l vizita pe Papa Francisc la Vatican. În timpul audienței săptămânale a Papei, miercuri, un participant îmbrăcat în Spider-Man a fost văzut în secțiunea VIP din curtea San Damaso din Vatican.

Audiența papală are loc în fiecare miercuri, când Papa se află la Roma și oferă vizitatorilor șansa de a vedea și de a interacționa cu Papa în timp ce acesta oferă mici învățături, lecturi și rugăciuni, conform PapalAudience.org.

Purtând costumul complet al îndrăgitului supererou Marvel, inclusiv corpul roșu strâns și acoperirea capului, Spider-Man – a cărui identitate s-a dovedit ulterior a fi Mattia Villardita – a stat liniștit lângă un preot și a ascultat slujba Papei.

La finalul audienței papale, Villardita, în vârstă de 27 de ani, a avut șansa de a-l întâlni personal pe Papa.

Într-o fotografie care pare a fi scoasă direct dintr-un film, Papa Francisc a fost fotografiat salutându-l pe Villardita și strângându-i fericit mâna. În timpul schimbului lor, Villardita i-a dăruit Papei o mască Spider-Man, care a fost văzută în mâna Papei.

Potrivit Reuters, Villardita, din nordul Italiei, a fost un invitat VIP pentru munca sa de a se îmbrăca în Spider-Man și a vizita copiii bolnavi în spital.

Mai târziu în acea zi, Villardita trebuia să viziteze spitalul pediatric al Vaticanului pentru a aduce zâmbete pe fețele copiilor – dar nu înainte de a face câteva selfie-uri cu participanții mai tineri din public, a informat Associated Press.

Vorbind cu AP despre întâlnirea sa de miercuri, Villardita a explicat că i-a dat Papei Francisc una dintre măștile sale „ca semn, pentru a-i spune că, prin acești ochi, văd zilnic durerea copiilor bolnavi din spitale”.

„A fost foarte interesant pentru că Papa Francisc a înțeles imediat misiunea mea”, a adăugat Villardita pentru AP.

Nu este prima dată când Villardita a fost onorat pentru munca sa. Anul trecut, președintele italian Sergio Mattarella i-a înmânat lui Villardita un premiu pentru că a adus bucurie copiilor din spital.

Villardita a spus Vaticanului că a efectuat peste 1.400 de apeluri video către copiii din spital în ultimul an, deoarece nu a putut vizita personal copii din cauza pandemiei.

Ulterior, Vaticanul l-a descris ca „într-adevăr un super-erou bun”.

Realitatea Live

25 Iul. 2021, 21:38
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Iul. 2021, 21:38 // Societate //  Realitatea.md

Politicianul Oazu Nantoi ar fi suferit un accident cu parașuta în Bulgaria. Cel puțin această informație a făcut-o publică pe Facebook jurnalistul Petru Clej duminică, 25 iulie curent, pe la ora 17:00. Ulterior, pe surse s-a tot confirmat zvonul, ca într-un final să se afle că acesta va fi adus la Chișinău cu un echipaj SMURD.

„Oazu Nantoi a avut un accident de parașutism în Bulgaria și este transportat de SMURD la Chișinău în stare destul de gravă”, a scris Petru Clej.

Reprezentanți din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au putut doar să ne confirme că, într-adevăr, noaptea urmează să fie asigurat transportatea unui cetățean al Republicii Moldova din Bulgaria spre Chișinău.

Anul trecut, Oazu Nantoi a stabilit propriul record. A făcut cel de-al 2000-lea salt cu parașuta. În timp ce făcea studii la Politehnică, a fost selecționat în echipa Moldovei la parașutism. După o întrerupere de 31 de ani, în 2004, a reluat săriturile cu parașuta.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid