Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

VIDEO Guvernul „Grinch”! Ceban: „Nu-mi doresc doi brazi, dar Guvernul a refuzat să contribuie cu ceva de sărbători”

25 Nov. 2021, 12:41
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Nov. 2021, 12:41 // Societate //  Realitatea.md

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, a ieșit cu o conferință de presă în incinta instituției joi, 25 noiembrie curent, în cadrul căreia a povestit despre organizarea sărbătorilor de iarnă în oraș și în suburbiile capitalei. În debutul acesteia, a declarat că „nu poate fura nimeni spiritul sărbătorilor, nici pandemia și nici cei de la guvernare”, după care pe la sfârșit s-a înțeles ce a avut în vedere. Realitatea.md a văzut potrivită comparația cu desenul animat „Grinch”.

„Ultima perioadă am fost întrebat ce vom organiza. Am zis că va fi frumos și va fi. Unii oameni au obosit de pandemie. Suntem de 2 ani în ea. nu vrem ca sărbătorilor de iarnă să lipsească din viața noastră. Nu poate fura nimeni spiritul lor. Nici pandemia, nici cei de la guvernare”, a declarat acesta.

Un program cu lista locațiilor amenajate va fi publicat pe site-ul Primăriei Chișinău, însă până atunci a subliniat că și în acest an autoritățile municipale achiziționează elementele decorative. „Nu am permis să fie închiriate cum a fost până la mandatul meu și să se arunce banii în vânt. … Au fost identificate locațiile de târguri la care va fi permisă prezența cu păstrarea distanței și respectarea măsurilor pe timp de pandemie. Vom avea troleibuze împodobite”.

Pomul de Crăciun principal rămâne a fi cel artificial de lângă Arcul de Triumf, acolo unde va fi amenajat și orășelul specific sărbătorilor de iarnă. Cât despre un „brad bio”, Ion Ceban a explicat că o asemenea opțiune poate fi examinată la anul, după un sondaj cu solicitarea opiniei chișinăuienilor. „Startul sărbătorilor de iarnă va fi dat pe 1 decembrie cu inaugurarea Pomului de Crăciun, la ora 17:15”.

În PMAN, se discută să fie amplasat un carusel cu protagoniști din povești, dar și un patinoar.

„Nu-mi doresc doi brazi, doi nu știu ce. … Guvernul a refuzat să participe sau să contribuie cu ceva, așa cum a fost anul trecut. Am solicitat acele căsuțe de iarnă și nici în acest caz nu am primit un răspuns pozitiv. Nu ne mai miră nimic. Este alegerea lor, dar sărbătorile le vom organiza, inclusiv, pentru cei de la guvernare”, a anunțat Ion Ceban.

Despre cât costă totul, primarul de Chișinău a declarat că nu există încă o cifră adunată, dar va fi prezentată mai târziu.

Nota redacției: Desenul animat „Grinch” se bazează pe cartea clasică scrisă de Dr. Seuss. Spune povestea unui morocănos cinic care se decide să fure Crăciunul, dar care e întors din drum de o fetiță pe nume Cindy care adoră Crăciunul. Amuzant, emoționant și frumos vizual, este o poveste universală despre spiritul Căciunului și despre puterea optimismului.

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 12:18
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Maria Timofti
05 Dec. 2021, 12:18 // Actualitate //  Maria Timofti

Comisia Electorală Centrală anunță despre prezența la vot în cele 5 localități din țară unde are loc al II-lea tur de scrutin al alegerilor pentru funcția de primar.

Prin urmare, în satul Opaci, raionul Căușeni au votat  357 de cetățeni iar în comuna Hârtop, raionul Cimișlia – 313 oameni și-au exprimat dreptul la vot. De asemenea, în orașul Cupcini, raionul Edineț au votat 925 de oameni, în satul Bălceana, raionul Hâncești – 215, iar în comuna Cneazevca, raionul Leova – 142 de alegători.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală