Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

Victor Bunescu, consilier venit la primarie în echipa lui Chironda, nu se mai asociază cu Partidul „Forța Nouă”

15 Iul. 2021, 11:13
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
15 Iul. 2021, 11:13 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

UPDATE 12:00: Victor Bunescu nu a fost membru al Partidului „Forța Nouă”, dar s-a regăsit pe lista formațiunii fără a fi membru de partid.

Victor Bunescu, consilier municipal din partea Partidului „Forța Nouă” s-a restras de pe listele formațiunii și a declarat că va activa mai departe în calitate de consilier neafiliat.

Anunțul a fost făcut de acesta în cadrul ședinței de astăzi, fără a explica ce a stat la baza deciziei sale.

„Voi continua să activez în calitate de consilier neafiliat”, a declarat Bunescu.

Victor Bunescu a devenit consilier municipal printr-o decizie a CEC la sfîrșitul lunii aprilie, după ce Olga Rujanski și-a depus mandatul de consilier.

Acesta este cunoscut opiniei publice pentru activism civic și atitudinea sa critică față de situația din capitală, mai ales distrugerea monumentelor de arhitectură.

După facultate, a fost lector la catedra Politologie a Universității de Stat din Moldova timp de câțiva ani, după care s-a lansat în afaceri. De câțiva ani, gestionează cu succes o afacere cu vinuri.

Amintim că fosta consilieră municipală, Olga Rujanski a anunțat că recurge la acest gest deoarece „nu mai poate suporta înțelegerile, corupția și așa-numitele „otkat-uri” din spatele unor decizii adoptate de consilieri”.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 11:08
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
02 Aug. 2021, 11:08 // Societate //  Valentina Buză

Doi indivizi cu vârstele cuprinse între 28 și 39 de ani, originari din municipiul Chișinău sunt cercetați penal de oamenii legii după ce, timp de două luni au fost „urmăriți” pentru că aveau ca „preocupare” de bază traficul și comercializarea de droguri. Astfel, aceștia au fost prinși în flagrant în timp ce vindeau substanțele narcotice investigatorului sub acoperire.

„În urma măsurilor speciale de investigații, polițiștii au acumulat probe care confirmă activitatea infracțională a suspecților, ultimii fiind documentați în timpul comercializării atât a drogurilor de tip PVP cât și a pastilelor „Ecstasy”. Suspecții activau într-o rețea bine structurată de procurare, transportare, distribuire și comercializare a substanțelor narcotice, în proporții deosebit de mari”.

Potrivit informațiilor, imediat după flagrant au fost efectuate trei percheziții atât corporale cât și a mijlocului de transport cu care se deplasau bănuiții, unde au fost ridicate telefoane mobile, acte de identitate și mijloace bănești, transmise sub controlul ofițerilor.

„Substanțele ridicate au fost transmise către Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare pentru efectuarea expertizei, iar bărbații anterior judecați pentru comercializarea drogurilor și-au recunoscut vina. Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru „Circulația ilegală a drogurilor etnobotanicelor, sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar suspecții au fost reținuți pentru 72 ore, iar ulterior plasați în arest pentru 30 zile”, spune poliția.

Mai mult, potrivit legii penale, persoanele vinovate riscă până la 15 ani privațiune de libertate.

În continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane care au participat sau au favorizat la comiterea infracțiunii, precum și aderența acestora la infracțiuni anterior comise.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate