Curs valutar
 • EUR
  20.7481
  0.4241%
 • USD
  17.6799
  0.2421%
 • RUB
  0.2412
  0.4146%
 • RON
  4.1922
  0.4103%
 • UAH
  0.6623
  0.302%

Consiliul municipal Chișinău s-a ales cu doi consilieri noi. Cine sunt aceștia

21 Apr. 2021, 15:49
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
21 Apr. 2021, 15:49 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Comisia Electorală Centrală a validat, în ședința de astăzi, mandatele a doi consilieri noi în Consiliul municipal Chișinău. Este vorba de Daria Colomieț, candidat supleant pe listele Partidului Socialiștilor. Se întâmplă după ce socialistul Valeriu Lupașcu a fost răpus de noul coronavirus.

De asemenea, CEC a validat și mandatul lui Victor Bunescu, candidat supleant pe listele Mișcării Social-Politice „Forța Nouă”, după ce, săptămâna trecută, Olga Rujanski și-a depus mandatul.

„Conform documentelor electorale pe care le deține Comisia Electorală Centrală, mandatele de consilier în Consiliul municipal Chișinău le revin candidaților supleanți Bunescu Victor de pe lista Mișcarea Social-Politică „Forța Nouă” (Partidului Politic „Uniunea Creștin-Socială din Moldova”) și Colomieț Daria de pe lista Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, confirmate prin hotărârea Judecătoriei Chișinău din 1 noiembrie 2019”, anunță CEC.

Amintim că pe listele Consiliului municipal Chișinău se regăsesc 51 de consilieri.

Realitatea Live

22 Sept. 2021, 14:41
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Beregoi
22 Sept. 2021, 14:41 // Actualitate //  Petru Beregoi

Președinta țării, Maia Sandu, a avut ieri seara, 21 septembrie curent, o întrevedere cu un grup de cetățeni moldoveni stabiliți cu traiul la New York, SUA, în timp ce participă la cea de-a 76 sesiune a Adunării Națiunilor Unite (ONU).

Șefa statului a vorbit cu cetățenii moldoveni despre „viața și activitatea din străinătate, planurile de reconectare cu țara noastră și oportunitățile de a investi în Republica Moldova”.

„În seara zilei de marți, am avut o întâlnire călduroasă cu un grup de cetățeni moldoveni, stabiliți de mai mulți ani la New York. Din cauza situației pandemice, discuția a avut loc în format restrâns. Interlocutorii mi-au împărtășit din experiența lor de viață și activitate în SUA, am discutat și despre planurile lor de reconectare cu Republica Moldova. Am vorbit și despre oportunitățile economice și investiționale ce vor apărea în țară în urma schimbărilor inițiate de noua guvernare de la Chișinău. Le-am mulțumit concetățenilor noștri de la New York pentru implicarea activă în promovarea schimbărilor de la Chișinău. Noi contăm pe ei și mai departe. Cu participarea moldovenilor stabiliți în diferite regiuni ale globului, putem dezvolta mai rapid și mai eficient țara noastră. Îmi doresc să transformăm Moldova, astfel încât toți moldovenii stabiliți peste hotare să-și dorească să revină acasă”, a anunțat Maia Sandu.

Precizăm că, în cadrul vizitei de la New York, Maia Sandu a avut mai multe întrevederi cu oficiali internaționali, precum președintele Lituaniei, Secretarul general al ONU și președintele mai multor țări participate, în cadrul unui eveniment dedicat egalității de gen.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române