Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

VIDEO Încălcările din ziua alegerilor parlamentare anticipate: 57 de cazuri înregistrate astăzi

11 Iul. 2021, 13:54
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Valentina Buză
11 Iul. 2021, 13:54 // Alegeri //  Valentina Buză

Poliția Republicii Moldova urmărește în continuare procesul de votare pe teritoriul țării. Astfel, până la ora 13:00, au avut loc mai multe abateri în procesul de distribuire a buletinelor de vot, cât și împiedicarea exercitării dreptului de vot.

„Până la ziua de astăzi, în procesul electroral au fost înregistrate 196 de încălcări, dintre care 57 au fost înregistrate astăzi. Din acestea: 8 cazuri de afisaj electoral, 4 cazuri de agitație electorală, 10 cazuri de transportare organizată a cetățenilor care s-au semnalat în Bender, Comrat, Rezina, Drochia, Dubăsari, Fălești, Hîncești, Rezina. S-a mai conchis, încă o dată că, transportarea alegătorilor nu este o încălcare, doar în cazul în care alegătorii n u au fost influențați”.

De asemenea, responsabilii menționează că 6 cazuri vizează incidente cu buletinele de vot, cel mai des fiind întâlnită fotografierea acestora, incidentele fiind admise de câțiva observatori, ei făcând publice pe rețelele de socializare pozele cu buletinele de vot.

Au fost identificate 3 sesizări de împiedicare a procesului electoral: o persoană în etate nu a fost înscrisă în listă, o persoană nu a avut acces în secția de votare pentru că nu avea mască. Ultimului i-a fost oferită ulterior o mască iar el a refuzat. La moment toate situațiile sunt documentate.

În 21 de cazuri este vorba despre alte încălcări: huliganism, apariția în stare de ebrietate. Totodată, în unele de secții de votare nu este verificată termometria, iar cetățenii nu sunt asigurați cu măști de protecție.

În context, poliția îndeamnă cetățenii să semnaleze cazurile de corupere a alegătorilor și să coopereze cu Poliția.

 

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 16:36
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 16:36 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Un grup de șapte cetățeni ai Republicii Moldova vor fi repatriați din Marmaris, după ce mai multe incendii puternice au izbucnit în sudul Turciei pe litoralul Mării Mediterane. Astfel, aceștia vor ajunge în Republica Moldova cu un autocar pus la dispoziție de compania de turism responsabilă de sejur. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), în legătură cu incendiile forestiere din sudul Turciei, prin intermediul liniei telefonice de urgență constituite la Ambasada Republicii Moldova la Ankara au fost procesate mai multe solicitări parvenite din partea cetățenilor Republicii Moldova, cărora li s-a oferit asistența informațională și consulară.

Conform ultimelor informații furnizate de autoritățile locale, 107 din cele 112 focare au fost localizate și stinse. 

În acest sens, MAEIE reamintește că, cetățenii moldoveni care se confruntă cu o situație dificilă, specială, sau cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Ankara + 90 538 687 21 01 și numărul de urgență al Consulatului general al Republicii Moldova la Istanbul +90 535 983 01 73. 

În continuare, moldovenii sunt îndemnați să respecte anunţurile autorităţilor locale, să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit și să evite deplasările în zonele afectate de incendii.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate