Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

VIDEO Minori, filmați în timp ce împart vouchere la Moscova! Cine-i implicat în schema de „binefacere”?

11 Iul. 2021, 12:41
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
11 Iul. 2021, 12:41 // Politica //  Tatiana Rusnac

La Moscova se împart într-o veselie vouchere pentru cei care merg la secțiile de votare. Cel mai interesant e că certificatele sunt împărțite de către minori, copii cu vârstele cuprinse între 12 și 13 ani.

Despre asta anunță deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, într-o postare pe Facebook, care susține că coordonatorul acțiunii este un fost consilier a lui Igor Dodon, liderul PSRM.

„Corupere de alegători în apropierea secției de votare nr.38/22 din Federația Rusă. Observatorii noștri au înregistrat cum la Moscova copii de 12-13 ani împart vouchere oamenilor care merg spre secție. Se încearcă fraudarea cu orice preț, chiar cu implicarea copiilor. Concluzionând după numărul de pe voucher, sunt cel puțin 5 500. Înțeleg că aceeași situație se atestă și la secțiile nr.38/24 și nr.38/25 tot din Federația Rusă. Din informația noastră, principalul coordonator a tuturor acestor acțiuni ilegale este fostul consilier de-a lui Dodon, Serghei Mișin”, scrie Litvinenco.

Amintim că, astăzi, Partidul Acțiune și Solidaritate a sesizat Comisia Electorală Centrală, Procuratura Anticorupție și Inspectoratul General al Poliție, după ce reprezentantul companiei de transport „Dar pentru Moldova” a anunțat că va oferi conaționalilor noștri, în ziua alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, vouchere gratis, în valoare de 1 000 de ruble pentru a călători din Rusiei spre Republica Moldova și invers.

Compania dată de transport ar avea conexiuni cu PSRM.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 21:33
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
03 Aug. 2021, 21:33 // Economie //  Cristina Vlah

Uniunea Europeană susține continuarea reformelor în sectorul bancar din țara noastră. În acest sens, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a discutat cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, și prim-viceguvernatorul Vladimir Munteanu BNM, în contextul încheierii mandatului Excelenței Sale.

Diplomatul european a menționat despre deschiderea UE de a fi alături de Republica Moldova în procesul de menținere și continuare a reformelor. Peter Michalko a subliniat importanța progresului obținut în acest sens în sectorul bancar drept o premisă esențială pentru dezvoltarea ulterioară, cu un impact social-economic hotărâtor pentru țară. În context, oficialul european a remarcat însemnătatea de a menține  independența BNM pentru asigurarea stabilității financiare.

Oficialii au discutat despre evoluțiile macrofinanciare, importanța reformelor desfășurate în sectorul financiar-bancar în ultimii ani și necesitatea mențineri unei abordări de reformă în continuare, a unui cadru investițional atractiv care să contribuie la incluziunea financiară, noile obiective ale băncii centrale ș.a.

Guvernatorul Băncii Naționale a apreciat sprijinul continuu al UE oferit Republicii Moldova pentru modernizarea sistemului-financiar bancar, menționând importanța eforturilor băncii centrale pentru valorificarea acestui suport și pe viitor. Octavian Armașu s-a mai referit la obiectivul major al BNM de fortificare a sectorului financiar-nebancar în urma transferului în următorii ani de la CNPF al unor competențe de reglementare și supraveghere a acestuia.

Discuțiile au cuprins de asemenea, realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care, pe termen lung, are o destinație fermă de a aduce beneficii tuturor cetățenilor țării noastre.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate