Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

(VIDEO) Incendiu forestier. Se extinde în câteva localități din Rusia, iar oamenii sunt rugați să fie gata de evacuare

08 Iun. 2021, 18:26
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
08 Iun. 2021, 18:26 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Un incendiu forestier operează la cinci kilometri de satul Khandyga din districtul Tomponsky, din Rusia. Potrivit serviciului de presă al Ministerului de Urgențe al Federației Ruse, suprafața incendiului este de 150 de hectare. 

„Pentru a preveni amenințarea cu incendiul care se extinde în satul din Iakutsk, un grup de pompieri și salvatori, format din 20 de persoane cu echipamente speciale, au plecat. Situația este complicată din cauza condițiile meteorologice nefavorabile, vânt puternic cu rafale”, se spune într-un mesaj al reprezentanților Ministerului de Urgențe. 

În legătură cu situația periculoasă din cauza incendiilor forestiere de pe teritoriul așezării Khandyga, administrația raională solicită locuitorilor satului să fie gata să se mobilizeze pentru stingerea incendiului.

„Este necesar să aveți lopeți și îmbrăcăminte corespunzătoare”, atenționează administrația.

Pentru stingerea celui de-al doilea incendiu forestier, situat la șapte kilometri de satul Keskil, 11 persoane din populația locală au fost mobilizate pe două tractoare MTZ cu pluguri, o mașină UAZ. Lucrările de stingere a incendiului se desfășoară pentru a treia zi, se efectuează arătura benzii mineralizate de-a lungul liniei electrice.

În legătură cu situația periculoasă din cauza incendiilor forestiere de pe teritoriul așezării Khandyga, administrația raională solicită locuitorilor satului să fie pregătiți pentru evacuare și mobilizare pentru stingerea incendiului.

„Este necesar să aveți lopeți și îmbrăcăminte adecvată”, atenționează salvatorii. 

Realitatea Live

25 Iun. 2021, 07:30
 // Categoria: Sport // Autor:  Realitatea.md
25 Iun. 2021, 07:30 // Sport //  Realitatea.md

Lionel Messi a împlinit vârsta de 34 de ani, iar jucătorul argentinian își aniversează ziua de naștere departe de familia sa. Cu toate acestea, Messi nu și-a sărbătorit singur ziua de naștere, ci alături de tot lotul Argentinei de la Copa America.

Coechipierii săi de la echipa națională a Argentinei au profitat de ocazie și au fost primii care i-au urat ”la mulți ani” vedetei de la Barcelona și au sărbătorit alături de Messi.

La miezul nopții, jucătorii argentinieni au luat un tort și au intrat în camera lui Lionel Messi pe care o împărțea cu noul său coechipier de la Barcelona, Sergio Aguero.

De la mica petrecere organizată pe loc în camera lui Messi și a lui Aguero nu au lipsit nici cadourile.

Angel Di Maria, Nicolas Otamendi și ceilalți jucători argentinieni i-au dăruit sextuplului câștigător al Balonului de Aur, printre altele, și o sticlă uriașă de apă, o șapcă și o sticlă de vin.

Messi s-a bucurat foarte tare de prezența colegilor săi și părea foarte încântat atunci când analiza cadourile primite. Singurul care nu a părut încântat de mica petrecere a fost Sergio Aguero care s-a ”baricadat” în pat și și-a tras pătura peste el, în încercarea de a dormi.

Vă mulțumesc foarte mult pentru această zi specială, chiar dacă nu sunt alături de familia mea, de care îmi este foarte dor în acest moment”, este descrierea care însoțește videoclipurile publicate pe rețelele de socializare de Lionel Messi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Mai târziu, a mai postat un video pe contul său de Instagram. Suflă lumânarea din tort.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)