Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

VIDEO Inundații de groază în centrul Chinei. Cel puțin 3 morți. Uite cum este salvată o femeie!

21 Iul. 2021, 08:54
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
21 Iul. 2021, 08:54 // În Lume //  Realitatea.md

Cel puțin trei oameni au murit în centrul Chinei, lovit de unele dintre cele mai grave inundații din istoria regiunii. A fost dispusă alertă roşie care semnifică cel mai înalt nivel de avertizare pentru fenomene meteorologice.

Femeia din imagini a avut noroc și a fost salvată într-un final, datorită eforturilor depuse de trecători. Însă pentru alte trei persoane, a fost prea târziu: au fost luate de torenții care au pătruns în orașe. Au distrus mașini și case și au provocat inundații de proporții la metrou.

Zhengzhou, o metropolă gigantică situată la circa 700 de kilometri sud-vest de Beijing, a fost plasată marţi sub alertă roşie din cauza precipitaţiilor abundente care au afectat provincia Henan din care face parte.

Televiziunea naţională CCTV a prezentat străzi acoperite de un imens curent de apă tulbure, în timp ce rezidenţii încercau să-şi conducă vehiculele pe arterele inundate. Serviciile meteorologice din Zhengzhou au anunţat că este vorba despre cele mai puternice precipitaţii produse într-o singură zi de la debutul măsurătorilor de specialitate, în urmă cu 60 de ani.

În alte imagini difuzate pe reţelele de socializare, apar călători cărora apa le ajunge până la umeri pe o platformă de metrou din Zhengzhou, unii dintre aceştia fiind nevoiţi să stea în picioare pe scaune. Într-o altă înregistrare, echipele de salvatori evacuează pasagerii pe întuneric.

Intemperiile au provocat prăbuşiri ale unor locuinţe. Cel puţin o persoană a decedat, iar alte două au fost date dispărute. Presa locală a relatat despre moartea altor două persoane în urma prăbuşirii unui zid. Până la această oră, nu a fost comunicat un bilanţ oficial.

Peste 10.000 de persoane au fost evacuate preventiv în ultimele zile, au indicat marţi autorităţile locale din Henan, care au estimat, în prima parte a zilei, pagube de mai multe milioane de euro.

China este afectată în fiecare vară de inundaţii în urma ploilor sezoniere. Anul trecut, inundaţii-record care s-au abătut asupra sud-vestului ţării au distrus drumuri şi au dus la evacuarea a zeci de mii de locuitori.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 10:34
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
03 Aug. 2021, 10:34 // În Lume //  Realitatea.md

Liderul nord-coreean Kim Jong-un nu are probleme grave de sănătate, potrivit serviciilor de informații sud-coreene. Acest lucru a fost raportat de agenția Renhap cu referire la deputații parlamentului sud-coreean.

Anterior, Televiziunea Centrală a RPDC a arătat imagini din discursul lui Kim Jong-un la un seminar pentru comandanți și lucrători de partid din Armata Populară Coreeană. Imaginile arătau că liderul nord-coreean avea o o bandă pe ceafă. În acest sens, mass-media a răspândit speculații cu privire la starea de sănătate a politicianului.

Șeful sud-coreean de informații Park Chi Won a negat zvonurile despre boala lui Kim Jong-un. El a dezvăluit informații că banda a fost îndepărtată după câteva zile, iar în locul său politicianul nu avea cicatrici.

Judecând după mersul ușor și filmările în care se înclină profund atunci când salută, nu există semne de probleme de sănătate, îl citează presa pe șeful serviciului de informații.

La începutul lunii iunie, slăbirea dramatică a lui Kim Jong-un a declanșat zvonuri despre boala sa. Scăderea ponderii liderului țării a fost chiar menționată oficial de către mass-media de stat din RPDC. În același timp, unii experți au sugerat că tranziția unui politician către un stil de viață mai sănătos ar putea sta în spatele pierderii bruște de greutate.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate