Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

(VIDEO) Ion Ceban, supărat, le propune o „excursie” unică angajaților Ministerului Economiei

15 Mart. 2021, 13:26
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Realitatea.md
15 Mart. 2021, 13:26 // Uncategorized //  Realitatea.md

Edilul capitalei Ion Ceban a fost scos din sărite în cadrul Ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău. Acesta s-a arătat nemulțumit de existența gropilor din oraș care au fost create de către Apă – Canal, dar care și-au făcut apariția și în urma sezonului rece.

De partea cealaltă a baricadei, directorul APĂ – CANAL, Anatolie Lichii, susține că vina o poartă autoritățile publice centrale, care nu au întocmit noile standarde cu privire la asfaltul cald.

„În cel mai scurt timp, cum vor începe să activeze producătorii de asfalt, vom depune maxim efort cu antreprenorii pentru a reabilita în asfalt toate șantierele. Termenii stabiliți au fost până la 12-15 aprilie cu condiția că deja o să fie asfalt până la data de 15 martie, dar cu regret, la moment, nimeni nu produce asfalt pentru că nu sunt standarde”, a declarat Anatolii Lichii.

Primarul Ion Ceban a cerut ca imediat să fie transmisă o scrisoare sub semnătura sa la Guvern și la Parlament.

„Absolut toate proiectele care nu sunt finalizate, care sunt noi, cele care urmează să finalizate, cele legate de APĂ – CANAL, să fie incluse într-o scrisoare suplimentară. Reiterez, dacă trebuia să fie trecut la standard de alt tip, toate aceste lucrări trebuiau să fie gata la 31 decembrie 2020. Cei de la Ministerul de Economie, vă rog să vă treziți că o să vă luăm pe dumneavoastră împreună în mașini, în autobuze și o să vă plimbăm pe străzile și trotuarele distruse împreună cu cei care sunt foarte ingenioși și tot ne explică că totul este bine. Au trecut aproape 3 luni și nimic nu este bine”, a menționat Ion Ceban.

Ceban afirmă că municipalitatea are bani, dar nu are dreptul să procure asfaltul cald, deoarece nu sunt încă̆ aprobate standardele noi, iar laboratoarele nu pot face certificarea.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 05:30
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
25 Sept. 2021, 05:30 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Banca centrală a Chinei a declarat că trebuie interzise toate tranzacţiile cu monede digitale, în ceea ce reprezintă cea mai recentă rundă de represalii lansate de autorităţi asupra industriei, scrie Bani.md.

Criptomonedele, inclusiv Bitcoin şi Tether, nu reprezintă monede fiduciare şi nu pot circula în interiorul pieţei, spune Banca Populară a Chinei. Astfel, toate tranzacţiile cu monede virtuale – incluzând aici serviciile furnizate rezidenţilor domestici de către exchange-urile străine – reprezintă activităţi financiare ilicite, reiese dintr-o declaraţie a instituţiei.

Bitcoinul a scăzut cu aproape 3% în ultimele 24 de ore. Totodată, Ethereum şi XRP au înregistrat un declin de aproape 7%. Cardano este pe minus cu circa 2%, potrivit datelor agregate de CoinDesk.

Între timp, agenţia chineză de planning economic a subliniat caracterul urgent al eliminării proceselor de minare de criptomonede, măsurile fiind necesare pentru îndeplinirea obiectivelor privind emisiile de carbon.

O serie de analize realizate de banca centrală olandeză şi MIT arată că o singură tranzacţie cu Bitcoin generează aceeaşi cantitate de deşeuri electrice ca aruncarea la gunoi a două iPhone-uri.

„Estimăm că întreaga reţea de Bitcoin trece anual prin 30 de kilotone metrice de echipament. Numărul se compară cu totalul deşeurilor generate de micile echipamente IT şi telecom într-o ţară ca Olanda”, reiese dintr-un studiu publicat în Resources, Conservation and Recycling.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române