Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

VIDEO Le-a ars acoperișul din cauza unui scurt circuit. Familie cu doi copii, susținută de ofițerii Poliției Capitalei

23 Iun. 2021, 16:34
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
23 Iun. 2021, 16:34 // Societate //  Valentina Buză

Poliția ajută și intervine în toate situațiile de urgență, dar astăzi însă, au decis să își adune forțele pentru o cauză nobilă de o importanță majoră. În context, ofițerii de poliție din cadrul Inspectoratului sectorului Râșcani al Direcției de Poliție, de comun Administrația Publică locală a sectorului Râșcani, au contribuit cu un mic ajutor pentru o tânără familie cu doi copii, de șase ani și respectiv un an, rămași fără acoperiș deasupra casei, după ce acesta a ars aproape în întregime din cauza unui scurt circuit.

„Am reacționat cu multă deschidere față de această familie având un statut social vulnerabil, iar bucuria din ochii părinților și a copiilor ne-au dat de înțeles că am acționat cu utilitate pentru ei. Le-am oferit în dar mai multe produse alimentare, hăinuțe, jucării pentru cei mici, produse igienice, detergenți, lucruri esențiale pentru nou-născuți, femeia fiind însărcinată cu al 3-lea copil”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei.

În context, angajații speră că le-a reușit cât de puțin să ajute familia să treacă peste acest necaz și să le ușureze situația financiară.

Poliția Capitalei este mereu printre oameni și pledează pentru o comunitate unită, cu educație și valori. Din acest motiv, îi îndeamnă pe toți cetățenii să urmeze exemplul și să reacționeze la nevoile celorlalți, care din diferite motive sunt mai puțin fericiți decât noi.

În acest context, oamenii legii vin cu un mesaj către toți cetățenii:

„Oferiți un zâmbet, un cuvânt, faceți un gest sau o acțiune nobilă, indiferent de ziua din calendar”.

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 19:58
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
27 Iul. 2021, 19:58 // Economie //  Cristina Vlah

Un nou acord negociat între Republica Moldova și Fondul Monetar Internațional (FMI) ar presupune condiții ceva mai dure. Asta pentru că Moldova a înregistrat multe carențe la capitolul reforme. De această părere este economistul Viorel Gârbu, informează Realitatea.md.

„FMI de principiu va semna acord cu R. Moldova, atâta timp cât există disponibilitate din partea guvernului. Problemele vor fi parte a acestui acord. Deci, toate problemele care sunt critice din punctul de vedere al acestei organizații vor fi menționate în acord și monitorizate. Deci, nu e o problemă pentru FMI să semneze un acord cu R. Moldova, doar că clauzele, condiţionalităţile vor fi mai aspre sau mai puțin aspre, în funcție de modul în care FMI va percepe situația din R. Moldova”, a declarat Viorel Gârbu pentru Radio Europa Liberă.

Sursa face referință și la consilierul prezidențial pentru economie, Veaceslav Negruța, care afirmă că dialogul cu FMI urmează să fie reluat săptămânile viitoare, după învestirea unui nou Guvern.

„În anul bugetar 2021, e nevoie de acord cu FMI din două considerente: e nevoie și de acest semnal de undă verde pentru cei care sunt în așteptarea de politici coerente economice, financiare și sociale, dar e nevoie și de componenta financiară, pentru finanțarea deficitului bugetar al anului 2021. La fel, nu exclud că, în contextul deciziilor recente ale conducerii FMI, să existe acces și la finanțările speciale, prin Drepturi Speciale de Tragere (DST), ce ar însemna în cazul R. Moldova în jur de 400 de milioane”, a menționat Veaceslav Negruța.

Aceste păreri vin în contextul în care zilele trecute a fost publicat un raport al FMI cu privire la situația din țara noastră. În raport se specifica faptul că deși au fost mici progrese pe domeniul supravegherii bancare, economia Moldovei a fost grav afectată de problemele statului de drept, ale combaterii spălării banilor și finanțării terorismului, precum și urmare a corupției.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid